imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Angry Birds Space


Január 20-a van, ami azt jelenti, hogy ma van az Egyesült Államok 45. elnökének beiktatása, de mivel egyúttal pénteket írunk, megérkezett a hét ingyenes alkalmazása is. Ez most egy klasszikus sorozat egyik epizódja, az Angry Birds Space lett.

Az Angry Birdsnek lassan több epizódja van mint a Dallasnak, ami nem jelenti azt, hogy ne lehetne róla újabb és újabb bőröket lehúzni. Az Angry Birds Space egyébként még viszonylag régi bőrnek számít, 2012-ben jelent meg a sorozat ötödik tagjaként. Ezt írja róla az Apple:

Azt hiszed, mindent láttál már az Angry Birds franchise-ból? Gondold át újra. Tollas barátaink még kiszámíthatatlanabbak mint valaha, ebben az epizódban ugyanis a klasszikus disznórobbantást kozmikus fizikával fűszerezték meg. A Rovio már a gravitációs mezőknél megfogott minket, de a briliáns pályák, a félelmetes új madarak és a vicces grafika is nagyon szórakoztatóak.

Angry Birds Space

Amikor több mint hét éve, 2009 végén megjelent az első Angry Birds játék iOS-re, valószínűleg még a finn Rovio sem gondolta, hogy ekkora karriert fut majd be a mérges madarak és a gonosz disznók háborúja. De ha egy biznisz beindul, addig kell pörgetni, amíg lehet, így az eredeti játékot mostanra 17 további követte, megjelentek képregények, plüssfigurák, mindenféle ajándéktárgyak, üdítők, rajzfilmsorozatok, sőt, vidámparkok isés a Sony Pictures gondozásában egy mozifilm is.

Angry Birds Space

Persze ugyanaz a koncepció egy idő után azért már unalmassá válik, így különböző stílusú játékokba is ellátogattak a mérges madarak, valamint az Angry Birds Sapce is visz egy csavart a dologba azzal, hogy az űrben játszódik. Itt ugyanis különböző égitesteket látogatunk meg, ahol bizony a földitől eltérő gravitáció van – ez azt jelenti, hogy a madaraink röppályája meglehetősen eltér a jól megszokottól, így ezzel a tényezővel is számolnunk kell a disznók pusztítása során.

Angry Birds Space

Összesen 10 bolygót látogathatunk meg – köztük a saját naprendszerünk tagjait –, ezeken 300 pályán folytathatjuk a madarak és malacok harcát, szóval jó ideig biztosított a szórakozás. Vannak persze új karakterek, rejtett pályák és különleges képességek is, tehát nem fogunk unatkozni, ha az App of the Week promóció keretein belül ingyen letöltjük a játékot. Az eredeti ára iPhone-ra 1 euró, iPadre 3 euró volt (a két külön verzió is jól mutatja, hogy nem friss darab). Van persze bőven benne alkalmazáson belüli vásárlás is, a játékhoz azonban ezek nem szükségesek, csupán előnyhöz juthatunk velük.

• Angry Birds Space letöltése az App Store-ból (iPhone, akciós, ingyenes, IAP)
• Angry Birds Space HD letöltése az App Store-ból (iPad, akciós, ingyenes, IAP)

Nyugi, akkor sem maradsz ingyenes app nélkül, ha már a könyöködön jönnek ki a madarak, és legszívesebben az egész Roviót kilőnéd a Napba. Összegyűjtöttünk még pár további alkalmazást amelyek mostanában lettek ingyenesek – ezekkel azonban sietni kell, már akár pár órán belül visszaállhat az áruk!

The Secret of Chimera Labs

Chimera

Klasszikus point & click (point & tap?) kalandjátékról van szó, melyben a Chimera laboratórium sötét titkaira deríthetünk fényt. 100 különböző helyszínen kell megoldanunk fejtörőket és feladványokat, hogy kinyomozzuk, hová is tűnt a tudós, Teresa Von Awesome.

 

The Detail

The Detail

Ha már nyomozás, itt a The Detail is, amelyben egy gyilkossági ügyben nyomozó veterán detektívet alakítunk. A stílus a képregényeket idézi meg, tulajdonképpen egy interaktív képregényről van szó, az események során pedig többször is morális dilemmákba futhatunk bele. Nem köntörfalaz, erre a 17+-os besorolás is utal – most ingyen, a korábbi 3 euró helyett. A további epizódok sajnos fizetősek.

 

Smart Alarm Clock

Smart Alarm Clock

Okosébresztőóra-appból is jó sok van, én a Sleep Cycle-re esküdtem mielőtt elkezdtem használni egy „célhardvert”, és talán ez is a legnépszerűbb mind a mai napig. Érdemes viszont most ingyen egy próbát tenni a a Plus Sports által fejlesztett Smart Alarm Clockkal, hiszen a korábbi 2 eurós ár helyett ingyen tölthetjük le.

 

Video 2 GIF Coverter

Video 2 GIF Converter

Nézzünk végül egy Mac appot is. Reneszánszukat élik a gifek, ezzel a csúnyácska de egyszerű alkalmazással a különböző videóinkból készíthetünk ilyeneket, beállíthatjuk a felbontást, az FPS-t, sebességet, egyszóval tulajdonképpen mindent. Vannak persze online megoldások is – megkockáztatom, hogy ezek ráadásul jobbak –, de most egy appot is letölthetünk, ha kedvünk tartja. Ingyen még megéri, az eredeti 12 eurós árat kicsit indokolatlannak érzem.

Apple Care akció

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!