imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Artie’s Magic Pencil


A héten hálaadás volt az Egyesül Államokban, ami azt jelenti, hogy a szokásostól eltérően kicsit később jelent meg a hét ingyenes alkalmazása az App Store-ban. Aggodalomra azonban semmi ok, nem maradt el – ezúttal az Artie’s Magic Pencil gyerekeknek készült alkalmazás lett a kiválasztott.

Az App of the Week promócióban a játékok és fotós appok mellett rendszeresen visszatérő elemnek számítanak a kifejezetten gyerekeknek készült appok is, melyek különböző készségek fejlesztésére hivatottak. Ebbe a kategóriába tartozik az Artie’s Magic Pencil is, melyet 5 éves korig ajánlanak a fejlesztők.

Artie's Magic Pencil

A játékban Artie kalandjait élhetjük át, aki a gonosz szörny által elpusztított világot rajzolja újra a varázsceruzájával. A különböző tárgyak és állatok, növények mind-mind egyszerű geometrikus formákból állnak, ezek megrajzolásában segít az alkalmazás. A kész rajzokhoz aztán különböző színeket és mintákat választhatunk, és később is bármikor újragondolhatjuk a már meglévő alkotásokat.

Artie's Magic Pencil

Az Artie’s Magic Pencil célja, hogy az interaktív, mókás történet segítségével fejlessze a gyerekek együttérzését és empátiáját, valamint a motoros és vizuális készségeiket. Összesen 15 különböző tárgyat rajzolhatunk meg a világban, miközben a háttérben kedves zene szól. A játékban nincsenek írott vagy felolvasott szövegek, így azok a gyerekek is örömüket lelhetik benne, akik még nem tudnak olvasni, valamint angoltudás sem szükséges hozzá.

Artie's Magic Pencil

Az Artie’s Magic Pencil nem tartalmaz alkalmazáson belüli vásárlásokat, és most ingyenesen tölthetjük le a korábbi 3 eurós ár helyett. iPhone-ra és iPadre is elérhető, valamint egy iMessage matricacsomag is jár hozzá.

• Artie’s Magic Pencil letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes)

Nincs a közelben olyan kisgyerek, akit meglephetnénk az Artie’s Magic Pencillel? Semmi gond, a fekete péntek alkalmából számtalan egyéb app lett ingyenes vagy akciós, ezek közül gyűjtöttünk össze még párat. Ezeket érdemes minél gyorsabban letölteni, hiszen nem feltétlenül egy hétig vannak ingyen, akár már pár órán belül visszaállhat az eredeti áruk!

Rayman Classic

Rayman Classic

Kezdjünk egy igazi klasszikussal! A Rayman Classic az eredeti Rayman 20. születésnapján jelent meg iOS-re, és a klasszikus platformjátékot hozza el mobileszközökre. Támogatja az iOS-kompatibilis játékkontrollereket is, most 5 euró helyett ingyenesen tölthető le.

 

Paper Monsters

Paper Monsters

Egy másik klasszikus platformjáték, igaz, ez abban az értelemben klasszikus, hogy az egyik legsikeresebb ilyen játék volt iPadra a néhány évvel ezelőtti megjelenésekor. Hat világot járhatunk be 28 jókora pályán keresztül, ráadásul most ingyen.

 

Gears

Gears

Emlékszem, az egyik első app amit letöltöttem az első iPhone-omra egy nagyon egyszerű „golyós jéték” volt, ahol a giroszkópnak köszönhetően a készülék döntögetésével irányíthattunk egy golyót egy asztalon. Ehhez hasonló a Gears is, persze azért az akkorinál sokkal magasabb szinten.

 

Machineers

Machineers

Egy puzzle-játékról van szó, amiben bolondos gépeket kell „megszerelnünk”, vagyis a megfelelő alkatrészeket a megfelelő helyre tennünk. Nem mai darab, de ettől még roppant szórakoztató tud lenni, ráadásul most ingyenes a korábbi 5 eurós ár helyett.

 

A fentieken kívül számtalan alkalmazás és játék lett akciós a fekete péntek alkalmából. Kezdjük például az Alto’s Adventure-rel, ami az egyik személyes kedvencem, és most egy euróért tölthető le, vagyis 3 eurót spórolhatunk. Nem csak játékok lettek akciósak, itt van például a méltán népszerű Fantastical 2, ami most 40%-kal kedvezőbb áron, 3 euróért letölthető.

A Pixelmator csapata is beizzította az akciókat, a szuper képszerkesztő iOS-es változatához most mindössze 2 euróért juthatunk hozzá. A Don’t Starve: Pocket Edition 2 euróért fog garantáltan hosszű-hosszú órákra lekötni, de ha csak egy kis gyors mészárlásra vágyunk, akkor az Infinity Blade III-ra érdemes beruházni 1 euróért (eredeti ár: 7 euró). Érdemes körülnézni a Readdle háza táján is, jó pár produktivitásnövelő alkalmazásukat akciózták le.

Érdemes majd hétfőn is nyitott szemmel böngészgetni az App Store-t, ugyanis jön a Cyber Monday, ami szintén akciókban gazdag napokat szokott jelenteni. Ha akkor is találunk valami érdekeset, akkor természetesen szólunk!

iPad

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!