imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett az AirPods Pro

az Apple legújabb fülese!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Beat Stomper


Újabb hét telt el, itt a péntek vagyis itt a hét ingyenes alkalmazása az iMagazinon! Ha esetleg ezen a hétvégén nem lesz kegyes az időjárás, és nem tudunk – vagy nem akarunk – kimozdulni, akkor nyúljunk bátran a Beat Stomper nevű ügyességi játékhoz.

Vannak faék egyszerűségű játékok, amikkel néhány perc vagy akár másodperc alatt lenyomható egy-egy menet, mégis képesek teljesen magukba szippantani. Nos, a Beat Stomper pont valami hasonló. Zene, neonfények, geometria – így indul a Beat Stomper bemutató leírása az App Store-ban, és ebben a három szóban majdnem tökéletesen össze is foglalja ennek a szuper ügyességi játéknak a lényegét. Utána három másik következik, amivel viszont tényleg mindent elmondtunk: ugorj, várj, dobbants.

Az Apple ezt írja róla:

Ez az infinite jumper majd szétrobban az energiától és nagyszerű stílusa van. A kihívás: ugrándozz kockaemberekkel felfelé, egészen a zenei mennyországig. Koppintásokkal navigálhatod a szögletes karaktereket egyik platformról a másikra, miközben megpróbálhatod a még nagyobb ugrást jelentő gyorsítókat is eltalálni – vagy legalább elkerülni a végzetet jelentő zuhanást. A lüktető elektronikus zene és a szemet gyönyörködtető neon grafika miatt az egész olyan, mintha táncolna az agyad. Egyszerűen nagyszerű és nagyszerűen egyszerű.

A játékmenet nagyon egyszerű: koppintásra ugrunk a platform aktuális mozgási irányától függő irányba, újabb koppintásra „dobbantunk”. Ha melléesünk, meghalunk. Ha egy gyorsítóra esünk, akkor jó pár platformot átugrunk felfelé. Nem szabad sokáig teketóriázni, mert a játéktér is folyamatosan kúszik felfelé, ha pedig eltűnik alólunk a platform, akkor bizony ismét csak meghalunk. Ennyi. Értelemszerűen minél magasabbra kell jutni, illetve különböző kihívásokat teljesítve újabb zenékre tehetünk szert.

Ami a zenéket illeti, a válogatás a chiptune-elektronikus tánczene vonalon mozog. Nos, nyilván nem mindenkinek fog bejönni, amit teljesen megértek, persze ki is lehet kapcsolni. Összesen kilenc kihívás, vagyis kilenc szám van a játékban, mindegyikhez egy kicsit eltérő vizuális megjelenés is tartozik. Ha kivégeztük a kihívásokat (ez viszonylag gyorsan menni fog), akkor nem marad más, mint megpróbálni minél több pontot elérni – a Beat Stomper akár néhány másodperces körökre is jó, most 700 Ft helyett ingyen.

• Beat Stomper letöltése az App Stoe-ból (univerzális, akciós, ingyenes)

Az sem baj, ha annyira nem jön be a zenére ugrabugrálás – szokás szerint kerestünk már pár olyan appot, amelyek mostanában lettek ingyenesek. Vigyázat, ezeknek bármelyik pillanatban visszaállhat az eredeti áruk!

 

Bow Island

Összesen 10 pályán át íjászkodhatunk ezzel a játékkal. Hogy miért került eredetileg 4790 Ft-ba, azt el nem tudom képzelni, ha csak azért nem, hogy aztán mi is jól írjunk róla amikor ingyenes lesz. Végül is, ha erről van szó, célba talált a fejlesztő.

 

Xmart Calculator Pro

Ha valami komolyabbra vágysz (de csak kicsit komolyabbra), mint a gyári számológép app. Tud jelzálogot számolni (bár itt vicces a 4% maximum kamat), menthetőek az eredmények és a Spotlighttal előhívhatóak, testre szabható, de még iMessage és Apple Watch app is ját hozzá, most 2490 Ft helyett ingyen. Van benne valahol egy alkalmazáson belüli vásárlás, de még nem sikerült megtalálnom. UPDATE: Sajnos ennek már vissza is állt az eredeti ára. ????

 

Star Cat Adventure

Aamar Rana hat évig fejlesztette az első játékát, kétszer nulláról újraírta az egészet, kidobta az eredeti játékmechanizmust és a grafikát is újrarajzolta. Végül megjelent a Star Cat Adventure, amelyben Csillagmacskának kell segítenünk megtalálni a családját és hazajutni 7 galaxison és 43 egyedi pályán át.

 

Formino

Egy jó kis puzzle-játék, amivel megdolgoztathatjuk az agytekervényeinket. A különböző elemekből kell mindenféle formákat kiraknunk, ami bizony nem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnik. Összesen 360 pályát kapunk most 1090 Ft helyett ingyen – bár az ingyenesség ebben az esetben sajnos azt jelenti, hogy kapunk egy reklámcsíkot meg reklámvideókat cserébe.

 

Fox Eats Chicks

Az App Store-ban szereplő „Géza Viktor Maurer” név arra enged következtetni, hogy magyar gyökerekkel rendelkezik ez a szerethető pixelgrafikával megáldott platformjáték, amiben csirkékre kell vadásznunk egy rókával. Nem olyan könnyű, az időkihívások például a szintek tökéletes teljesítését követelik meg. Most 1490 Ft helyett van ingyen.

 

Jasper’s Rocket

Úgynevezett endless flyer típusú játék, melyben véletlenszerűen generált tájakon kell röpködnünk és feladatokat teljesítenünk egy olyan bolygón, ahol a banán a fizetőeszköz. Változik az időjárás és a napszak is, sőt, megcsodálhatjuk azt is, milyen ha egy bolygónak több napja is van. Apple TV app is jár hozzá!

 

Modern Translator

A pofátlanság csúcsa, hogy a fejlesztő, Quang Lam képes volt ezt az appot eredetileg 3500 Ft-ért kitenni a Mac App Store-ba – ugyanis igazából a Google Translate mobilos nézetét kapjuk meg egy „webview” macOS appban. Ingyen viszont praktikus lehet, ha sokat használod a Google Translate-et, és nem akarod, hogy mindig keresgélni kelljen a böngészőfület.

MacBook Pro és iMac most 3 év jótállással!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!