imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Blek


Végre péntek, szép idő, holnaptól hétvége, és mivel én is visszatértem ezúttal ismét itt a hét ingyenes alkalmazása. Ez most nem is akármi lett, hanem a Blek című játék, ami még egy Apple Design Award díjat is bezsebelt 2014-ben!

Ha annyi ezresem lenne, ahányszor minimalista játékot választott ki az Apple az App of the Week promó keretében, akkor ugyan gazdag még nem lennék, de egy kisebb részét már kiadná egy új kozmoszfekete iPhone 7 árának. A Blek sem más ebből a szempontból, egy ügyességi-logikai játékról van szó, amiben vonalakkal kell köröket vagy buborékokat (ha már ma van Michael Bublé születésnapja) eltalálnunk. Ezt írja róla az Apple:

Ha tudsz skiccelgetni, akkor ezzel az egészen egyedi Apple Design Award-nyertes játékkal is tudsz játszani. Csak rajzolj egy vonalat – bármilyen vonalat – és figyeld, ahogy a mozdulataidat követve keresztülcikázik a kijelzőn, színes pöttyöket gyűjtögetve és elkerülve a fekete lyukakat. Mivel azonban a lyukak egyre bonyolultabb akadályokat képeznek, végül csak a legtalálékonyabb skiccek nyernek. A végtelen számú megoldásnak köszönhetően stílusos és izgalmas próbának vetheted alá kreativitásod és puzzle-megoldó képességed.

Blek

A lényeget jól összefoglalja az Apple is. Egy egészen érdekes puzzle-játékkal van dolgunk, ahol a feladat az, hogy összeszedjük a színes pöttyöket. Ehhez egyetlen mozdulattal rajzolhatunk egy vonalat, ami aztán az ujjunk mozgását követve indul el a kijelzőn. A két széléről visszapattan, alul és felül azonban „ki tud menni”. A cél, hogy az ide-oda mozgó vonalunkkal eltaláljuk a pályán található összes színes kört anélkül, hogy a vonal nekiütközne egy kisebb vagy nagyobb fekete körnek – ebben az esetben újra próbálkozhatunk.

Blek

Mivel a fő hangsúly a mozgáson, a vonalak szépségén van, ezért a különböző mozdulatainkat és megoldásainkat meg is örökíthetjük – akár képként menthetjük el őket, akár videóként is az iOS ReplayKit megoldásának köszönhetően. Sőt, a Blek a 3D Touch-ot is támogatja a megfelelő készülékeken, ha finomabban érünk a kijelzőhöz vékonyabb, ha erősebben vastagabb vonalakat rajzolhatunk.

Blek

A Blek egy osztrák testvérpár, Denis és Davor Mikan alkotása. A különleges játékot saját bevallásuk szerint a Bauhaus, a japán kalligráfia és a klasszikus kígyó inspirálta. Hat hónap alatt fejlesztették, először 2013 decemberében jelent meg iPadre, majd később iPhone-ra és Androidra is. Miután még az App Store toplistáját is vezette, rengeteg nagyon jó kritikát kapott, így nem meglepő, hogy az Apple is Apple Design Award díjjal jutalmazta 2014-ben.

Blek

Szerintem mindenképp érdemes letölteni most ingyen a korábban 3 euróba kerülő játékot, mert valóban egyedi játékélményt nyújt. Ha első ránézésre annyira nem jön be, akkor megfontolhatjuk a szintén nagy sikert arató Hitman GO beszerzését, ami most mindössze 1 euróba a korábbi 5 eurós ár helyett.

• Blek letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes)
MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!