imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Blyss


Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem nagyon gyorsan elrepült ez a hét, majdnem el is feledkeztem a hét ingyenes alkalmazásáról. Végül aztán nem így lett, úgyhogy nézzük mit is választott ezúttal az Apple: a Blyss nevű minimalista logikai játékot.

Ha valaki rendszeresen követi az immáron 76. részénél járó sorozatunkat, az pontosan tudja, hogy az Apple számára az egyik legkedvesebb kategóriát a minimalista logikai-puzzle játékok képviselik. A Blyss is ebbe a sorba illeszthető, azzal az apró csavarral, hogy egy végtelen sokáig játszható játékról van szó, mivel a pályákat véletlenszerűen generálja az alkalmazás.

Blyss

Az első indításkor a nyelvválasztást követően – magyar sajnos nincs a listában – egyből a dolgok sűrűjébe csöppenünk. A kijelzőn apró pöttyökkel jelölt négyzeteket látunk. A feladatunk az, hogy 3 vagy 4 négyzetet összekössünk egy húzással, így eggyel csökken a rajtuk látható pöttyök száma. Ha csak egy pötty volt, akkor a négyzet eltűnik, ha az összes négyzettől megszabadultunk ezzel a módszerrel, akkor teljesítettük a Blyss adott pályáját.

Egyszerűen hangzik, de sokat nehezít a dolgon, hogy folyamatos (nem feltétlenül egyenes) vonalakat kell húznunk, valamint figyelni kell arra is, hogy a végén legalább három egymás melletti egypöttyös négyzetünk maradjon. Átlósan nem huzigálhatunk. Tovább színesítik a dolgot a kombók, amikor több pontot érhetünk el, ha egymás után meghatározott alakzatokat húzunk – pl. L-O-L vagy I-Z-I. A feladványok egyre bonyolultabbak lesznek, és idővel két új játékmódot, a Time Attackot és a Playgroundot is kinyithatunk.

Blyss

Ha mindez nem lenne elég, akkor kihívásokat is teljesíthetünk, ezek között például olyanokat találhatunk, hogy teljesítsünk egymás után meghatározott számú pályát, kombót, vagy alakzatot. Az ismerőseinkkel is összemérhetjük a tudásunkat a Game Centerben. A pályák teljesítéséért zsetonokat kaphatunk, ezekből folytatási lehetőséget, vagy különböző témákat vásárolhatunk – és szerencsére csak ezekből, mert alkalmazáson belüli vásárlásokat nem tartalmaz a Blyss.

Az App of the Week promóció keretében tehát most egy hétig ingyenesen tölthető le a Blyss az eredeti 1 eurós ára helyett. Ha szereted a hasonló fejtörőket, akkor kötelező darab, bármikor el lehet ütni vele néhány unalmas percet, és egy bizonyos szint után bizony keményen megdolgoztatja az agytekervényeinket.

• Blyss letöltése az App Store-ból (akciós, univerzális, ingyenes)

Mutatunk még pár alkalmazást, melyek mostanában lettek ingyenesek azoknak, akik esetleg nem rajonganak különösebben a Blysshez hasonló játékokért. Vigyázat: ezeknek az ára bármelyik pillanatban visszaállhat, úgyhogy érdemes minél előbb letölteni őket!

 

Currency – Simple Currency Converter

currency

Pénzváltó appból rengeteg van, ráadásul kérdéses, mennyire szükségesek (az iOS-ben lévő Spotlightot is használhatjuk a feladatra) – a szóban forgó alkalmazás viszont egy kicsit kitűnik a sorból a dizájnnal, illetve a gesztusalapú kezeléssel. Ha sokat váltogatsz különböző pénznemek között, egy próbát megérhet most 2 euró helyett ingyen.

 

Live Studio

Live Studio

A legutóbbi utamon nagyon meglepődtem, amikor egy pár fős társaság megkért, hogy fotózzam le őket a koppenhágai operaházzal a háttérben, és láttam, hogy direkt bekapcsolják a Live Photo funkciót az iPhone-on. Ezek szerint vannak akik – szándékosan – használják. Nekik jöhet jól a Live Studio, amivel Live Photókból készíthetünk videókat vagy GIF-eket, és fordítva. 1 euró helyett ráadásul most ingyen. UPDATE: Ezt benéztem, sajnos csak fizetési modellt váltottak, alkalmazáson belüli vásárlással lehet „fullosítani”. :(

 

Prompts

Prompts

Erre az appra biztos keveseknek van szüksége, nekik viszont nagyon jól jöhet. A Prompts akkor segít, ha – angol nyelven – elakadunk az írásban, legyen szó egy saját könyvről, vagy mondjuk egy  beadandóról. A szöveg alapján próbál intelligensen segíteni,hogy folytatni tudjuk a mondandónkat.

 

Fudget

Fudget

Nem mindig találok említésre méltó akciós Mac appot, de a Fudget talán ilyen. Egy személyes költségvetés-kezelő/követő appról van szó. Szerintem mindenkinek érdemes használnia hasonlót, én 7 éve vezetem folyamatosan a kiadásaimat a MoneyBookba. Sajnos ennek nincs maces verziója, a Fudgetnek viszont van iOS-es megfelelője – igaz a szinkronizációhoz abból meg kell venni a Pro változatot, ami 3 euró. Viszont a desktop alkalmazás most ingyen van 5 euró helyett. Vannak sokkal komolyabb és nagyobb tudású megoldások is, de hátha valakinek pont az egyszerűsége tetszik meg.

 

Fleet – Browser Multi View

Fleet

Mivel múlt héten nem volt Mac app, nézzünk most egy másodikat is. A Fleet egy böngésző, ami teljes képernyőn fut. Nem is ez az érdekes benne, hanem az, hogy a képernyőt tetszőleges számú blokkra tudjuk osztani, és a blokkokban különböző weboldalakat nyithatunk meg, akár automatikus frissítési időközt is megadva. Sajnos néhány komolyabb (JavaScripttel bőven megtűzdelt) oldal esetén durván belassul, de egyszerűbb weblapok folyamatos figyeléséhez jó lehet. Az eredeti 8 eurós árát túlzásnak érzem, de ingyen érdemes letölteni.

iPhone 7 részletfizetéssel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!