imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Calendars 5


A múlt héten egy szuper játéknak örülhettünk az App of the Week promóció keretein belül, most pedig egy nagyszerű produktivitásnövelő alkalmazást tölthetünk le a korábbi 7 eurós(!) ára helyett ingyenesen: ez a Calendars 5.

A Calendar 5 fejlesztői, azaz a Readdle csapata többször is szerepelt már nálunk, sőt, az idén 9 éves cég már az App of the Week akcióban is kiemelésre került tavaly novemberben a PDF Expert 5 appal. Most a naptáralkalmazásuk jutott erre a sorsra, amit ugyanaz a minőség jellemez, mint a cég többi fejlesztését.

Calendars 5

Én ugyan az Apple gyári Naptár alkalmazását használom iOS-en és OS X-en is, és teljesen meg vagyok vele elégedve, megértem azt is, ha valakinek egy fokkal komplexebb, vagy akár csak kicsit más megoldásra van szüksége. Nekik ajánlható jó szívvel a Calendar 5, ami egyrészt a letisztult kezelőfelületével, másrészt a gazdag funkcióival nyűgözheti le a felhasználókat.

iPhone Calendars 5

Első ránézésre egy teljesen hagyományos, az Apple-féle megoldáshoz hasonló szoftverrel van dolgunk, de ha kicsit jobban megnézzük, számos eltérést fedezhetünk fel. Egyrészt a Calendar 5 picit máshogy jeleníti meg a napi, heti és havi nézeteket, sőt a havi nézetnél egy nagyon ötletes színezős megoldással is találkozunk: minél sötétebb egy adott dátum, annál jobban be vagyunk táblázva aznapra.

iPad Calendars 5

A „természetes nyelvi bevitel” nem újdonság, máshol is találkozhattunk vele, és magyarul sajnos itt sem működik. Működnek természetesen viszont az emlékeztetők, ami azt jelenti, hogy egy alkalmazáson belül vezethetjük a különböző időponthoz kötött napi eseményeinket, és az elvégzendő feladatokat is. Ezek értelemszerűen szinkronizálódnak az eszközeink között (a Calendar 5 iPhone-ra és iPadre érhető el), a naptárbejegyzéseinket pedig a Google naptárainkkal is összehangolhatjuk.

iPad Calendars 5

Ha tehát annyira nem bejövős a gyári Naptár app, és a Google-féle megoldást sem komálod, akkor most mindenképp érdemes letölteni a Calendars 5-ot, főleg, hogy ritka az ilyen árkategóriájú app a hét ingyenes alkalmazásai között. Sőt, akkor is érdemes letöltenünk, ha éppen nincs szükségünk rá, ki tudja, később még talán jól jöhet.

• Calendars 5 letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!