imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Chameleon Run


Ismét elérkezett a pénteki nap, én egy évvel öregebb lettem, az Apple pedig újabb alkalmazást emelt ki az App of the Week promócióban. A hét ingyenes játéka ezúttal a Chameleon Run lett. Ami egy pont nekem való játék, úgyhogy köszi, Apple!

A Chameleon Run egy – dobpergés – „runner” típusú játék, ha esetleg ez a nevéből még nem lett volna elég egyértelmű. A cél is magától értetődő: a karakterünkkel eljutnunk a kiindulóponttól a célig. Na de milyen úton és milyen nehezen? Annyit mondok, hogy a cseh illetőségű Hyperbolic Magnetism fejlesztőinek felmenőit bizony előfordulhat, hogy nem dicsérő szavakkal fogjuk illetni játék közben.

Chameleon Run

A játékban az emberkénk magától fut, nekünk tehát csak ugranunk és színt váltanunk kell. Ez utóbbi elsőre furán hangozhat, viszont a játék szerves része, hogy a karakterünk csak olyan színű felületen futhat, amilyen színű éppen a ruhája, ellenkező esetben ugyanis cafatokra robban szét. Szerencsére csak kétféle szín van, narancssárga és rózsaszín, az azonban eléggé meg tud kavarni – főleg nagyobb sebességnél –, hogy a kijelző jobb oldalára koppintva ugrunk, és a bal oldalára koppintva váltjuk a színt. Egy apró hiba, és máris kezdhetjük elölről az aktuális pályát.

Chameleon Run

Minden pályán három célt teljesíthetünk, ami azt jelenti, hogy háromszor is érdemes nekifutni az egyes szinteknek – sőt, négyszer, ugyanis a legjobb, háromcsillagos értékelést csak akkor van esélyünk megcsípni, ha már megkaptuk a célokért a jutalmakat. A légdeszkával ugyanis sokkal gyorsabbak vagyunk mint a saját lábainkat használva, az igazán ínyencek pedig csak az utolsó pillanatban váltanak színt, ami még egy kicsit gyorsít a karakterünkön. Ugrásból sem csak egyfajta van, létezik hosszú és dupla is, valamint esés közben is tudunk trükközni.

Chameleon Run

Nem is szaporítom tovább a szót, aki szereti a valóban kihívásokat tartogató, extrém nehéz játékokat (hello, Super Hexagon), annak kötelező darab. Ráadásul nem is régi appról van szó, tavaly jelent meg, számtalan indie-játék díjat bezsebelt, most pedig egy hétig ingyen van az eredeti 2 eurós ár helyett. Futásra fel! (Majdnem elfelejtettem: Apple TV-re is letölthető.)

• Chameleon Run letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes)

Inkább nem kockáztatnád meg, hogy egy gyenge pillanatodban artikulálatlan üvöltés kíséretében a földhöz csapjad az iPhone-odat? Semmi gond, összegyűjtöttünk még pár olyan appot, amelyek mostanában lettek ingyenesek. Figyelem, ezekkel érdemes sietni, akár már pár órán belül visszaállhat az áruk!

 

Age of DefendersAge of Defenders

A tower defense stílusú játékok néhány éve voltak igazán a csúcson, de persze a mai napig népszerű a műfaj. Az Age of Defenders a mostanra kicsit unalmas játékmenetbe visz egy csavart azzal, hogy multiplayer alapokra helyezi a játékot. Persze tele van tömve alkalmazáson belüli vásárlásokkal, de az alapjáték most 3 euró helyett ingyen tölthető le.

 

Toca Store

Toca Store

A Toca Boca neve biztos sokaknak ismerősen cseng, a kifejezetten gyerekeknek készített alkalmazásokra specializálódott csapat több játéka is volt már a hét ingyenes alkalmazása. A Toca Store-ban a gyerekek egy pénztáros vagy egy vásárló bőrébe bújhatnak – vagy mindkettőbe, ha egyszerre ketten játszanának.

 

Mystery of Fortune és Mystery of Fortune 2

Mystery of Fortune

Fedezz fel izgalmas és veszélyes útvesztőket, harcolj, fejleszd a karaktereidet – másra nem is számíthatunk egy vérbeli SRPG-től. A Fortune Chronicle Episodes hatodik és nyolcadik része most ingyenesen tölthető le az App Store-ból a Dotomchi Games jóvoltából.

 

Ikaro Racing HD

Ikaro Racing HD

A NuOxygen csapata csak szerényen a műfaj legrealisztikusabb darabjaként emlegeti a játékukat. Mindenesetre ha repülőkkel szeretnél versenyezni, akkor most ingyen (korábban 10 és 4 euró is volt) egy próbát mindenképp megér. Az Ikaro Racing HD-ben 22 különböző versenypályán vezethetsz 6 nagy teljesítményű műrepülőgépet, változatos kameraállások segítségével.

 

Uptime

Uptime

Jöjjön egy Mac-alkalmazás. Az Uptime azt mutatja meg, amire a neve is utal: mióta nem volt újraindítva a számítógépünk. A vicces az, hogy korábban ezért az appért a fejlesztő 1 eurót kért el, pedig egy egyszerű paranccsal is megnézhetjük ezt az információt a Terminalban: csak írjuk be, hogy „utpime” és üssünk egy entert. Vagy töltsük le most ingyen az Uptime-ot, és kattintsunk a menüsorban.

 

Rocket

Rocket

Ha már az Uptime háza táján nézelődünk, a fejlesztő, Rozga Wojciech egy másik alkalmazása is ingyenes lett. Ennek talán egy fokkal több értelme van: a Rocket azt mutatja meg, mennyi időt töltünk el az egyes appokban a Macünkön. Mondjuk nekem egy kicsit pontatlannak tűnik, kizárt, hogy a Skype-ban az időm 1%-át töltöm, hiszen folyamatosan beszélgetek benne, de egy próbát ingyenesen megér.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!