imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Cut the Rope 2


Péntek van, ez pedig két dolgot jelent biztosan: hogy legalább háromszor annyi alkohol fogy el ma, mint a hét korábbi napjain, illetve, hogy megjelent a hét ingyenes alkalmazása az App Store-ban. Ezen a héten a Cut the Rope 2 az, a kultikus mobiljáték folytatása.

Létezik bárki az iOS-t használók között, aki nem ismeri a Cut the Rope című játékot? Őszintén meg fogok lepődni, ha a kommentekben kiderül, hogy igen, mindenestre ez az app az “egyszerű de nagyszerű” tökéletes iskolapéldája. Főszereplőnk a “Om Nom” nevezetű kis lény, aki – ahogy azt neve erősen sugallja – semmit nem csinál, csak eszik.

Bár az ilyen életformát kevesen támogatják, mégis mi leszünk azok, akiknek Nomnomot állandóan meg kell etetni: ehhez nem kell mást tenni, mint elvágni azt a zsinórt, melyre a hőn áhított cukorkát rákötötték, így az belepottyanhat az apró lény szájába.

A legelső pályán ez még közvetlenül a feje fölött van, így halálosan egyszerű a dolgunk, később azonban már különféle nehezítésekkel (több zsinór, lehetetlen pályakialakítás) próbálják elérni a készítők, hogy Om Nom végre abbahagyja a zabálást. De ha rajtunk múlik, biztos nem fogja. A pályákon ezen kívül három csillagot is össze lehet (bár inkább érdemes) szedni, ezek a továbbjutáshoz lesznek szükségesek.

cut-the-rope-2

Akik az első résszel már játszottak, azoknak a második nem fog nagy meglepetéseket okozni. Érkeztek új egyedi power upok, illetve kaptunk vadonatúj karaktereket is, ha Om Nomon kívül mást is a biztos cukorbetegségre akarunk ítélni. Tökéletesen egyszerű kezelés, de mégis kreativitásra, gondolkodásra késztető játékmenet, bájos, színes külsővel. Ezek mind a Cut the Rope-ot, mind folytatását, a Cut the Rope 2-t jellemzik.

Én külön örömként éltem meg, hogy a Cut the Rope fejlesztői nem lépték meg azt, amit olyan sok sikeres játék készítői: nem kreáltak egy nagyszerű játékhoz egy élvezhetetlen, a mikrotranzakciók tengerébe belefulladó Free to Play rémálmot (igen, rád nézek Where’s my Water 2).

A Cut the Rope 2 egy remekül felépített, teljes értékű folytatás lett, mely mindent tud, amit elődje is, sőt, többet. Egyszerűsége és szuper játékmenete miatt gyakorlatilag az ideális mobiljátéknak is nevezhető. Ha eddig nem szerezted be, semmilyen ésszerű okod nem lehet most is kihagyni.

• Cut the Rope 2 letöltése az App Store-ból (univerzális, ingyenes, IAP)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!