imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Cut the Rope Magic


Nem is kommentálnám az elmúlt hetet – itt elsősorban az időjárásra gondolva –, viszont végre a végéhez érkeztünk. Mivel is lehetne ezt jobban megünnepelni, mint a hét ingyenes alkalmazásával, ami ezúttal a Cut the Rope: Magic lett, vagyis a mostanra klasszikusnak számító játék legújabb verziója.

A nagy többség, aki ismeri a sorozatot, nyugodtan ugorjon egy bekezdést. Azoknak pedig, akik valamiért lemaradtak az egyik legsikeresebb iOS-es játéksorozatról, egy kis összefoglaló: a Cut the Rope-ban az a feladatunk, hogy a főhős, Om Nom begyűjtse a pályákon található cukorkákat, melyeket a legtöbb esetben kötelek tartanak. Ahogy a névből kitalálhattuk, ezeket kell elvagdosnunk a cél eléréséhez. Egyszerűnek hangzik, de talán pont ezért töltötték le összesen majdnem egymilliárdszor a különböző epizódokat az első rész 2010-es megjelenése óta.

Cut the Rope: Magic

Grafika terén talán a Cut the Rope: Magic hozta a legnagyobb változást az elődökhöz képest – az eredeti rajzos grafikát egy kicsit 3D-szerűbb váltotta –, persze a játékmenet ugyanaz mint korábban, néhány csavarral megspékelve. A történet szerint Om Nom véletlenül egy mesevilágba kerül, ahol nem csak a cukorkákat falja, de az eredeti zöld gömböcske helyett egyéb formákat is fel tud venni, összesen hatot: madár, pici Om Nom, hal, egér, szellem, sárkány. Ezeknek az új karaktereknek persze más és más tulajdonságaik vannak, így további színt csempésznek a játékmenetbe.

A pályák követik a jól bevált receptet (persze a karakterek adta csavarral megspékelve), ezúttal összesen több mint 160-nal találkozhatunk a játékban, ami bizony jó időre leköthet. A lényeg továbbra is a minél több csillag összegyűjtése, ezekből pályánként hármat zsebelhetünk be, és mondanom sem kell, egyet viszonylag egyszerű megszerezni, háromhoz pedig – különösen a magasabb szinteken – komoly agytorna kell. A korábbi 1 eurós helyett most mindez ingyen lehet a miénk egy héten át.

• Cut the Rope: Magic letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes, IAP)

Nem baj, ha sosem volt a szíved csücske a Cut the Rope – bár ki ne szeretné a szupercuki Om Nomot –, kerestünk pár további olyan appot, amelyek mostanában lettek ingyenesek. Érdemes ezeket minél előbb letölteni, mert akár perceken belül visszaállhat az eredeti áruk!

 

Pages, Numbers, Keynote, iMovie, GarageBand

Ingyen iWork for iCloud béta

Kezdjük mindjárt az Apple saját alkalmazásaival, hátha valaki lemaradt volna arról, hogy a héten mindegyik ingyenes lett, iOS-re és Macre is, bárkinek, nem csak az új készüléket vásárlók számára. A Pages egy szövegszerkesztő app, a Numbers táblázatkezelő, a Keynote prezentációkészítő, az iMovie filmvágó, a GarageBand pedig zeneszerkesztő.

 

Fortress: Destroyer

Fortress: Destroyer

Ha mindig is arra vágytál, hogy megabrutál csatahajót építhess, hogy aztán azzal irtsd a jónépet (vagyis a rosszakat), akkor a Fortress: Destroyer a te játékod. Egy rakás hajó, fegyver, stb. közül választatunk, és ezekből szabadon állíthatjuk össze a szörnyetegünket.

 

Qwak HD

Qwak HD

Egy igazi klasszikus Amiga-platformjáték iPades újjászületéséről van szó. A játékban egy zöld kacsát kell végignavigálnunk a szinteken, ahol számtalan veszély leselkedik ránk, szóval nem csak az eszünkre, de a reflexeinkre is nagy szükségünk lesz.

 

Remote Control, Keyboard & Trackpad for Mac

Remote Control

Elég sok olyan app van, melyekkel az iPhone-unkat vagy az iPadünket használhatjuk távirányítónak a Macünkhöz, ez is egy ilyen. Kb. ugyanazokat a funkciókat tudja, mint bármelyik másik, most viszont ingyen tölthetjük le a korábbi 3 eurós ár helyett. UPDATE: Gyorsak voltak, ennek már vissza is állt az ára.

 

Magic Launcher Pro

Magic Launcher Pro

Hozd ki a legtöbbet az iOS-es widgetekből! A Magic Launcher Próval gyakorlatilag bármit kipakolhatunk a widgetek közé, legyen szó kontaktokról, alkalmazásindításról, egyebekről. Nem túl Apple-ös megoldás, de biztos van olyan, aki pont valami ilyesmire vágyik. Ráadásul az eredeti 3 eurós ár helyett most – ismét – ingyen van.

 

Adware Removal

Adware Removal

A vírusokkal ugyan nincs sok gond Macen, de ha nagyon óvatlanok vagyunk, beszedhetünk egy-két adware-t, ami aztán kéretlen reklámokkal bombáz minket. Ezektől segít megszabadulni az Adware Removal. Külön öröm, hogy a MacKeepert is felismeri, ami személyes ellenségem. Most 15 eurót spórolhatunk. (Bár a leírásban megtévesztő módon 20 dollár szerepel, nem tudom mennyire bizalomgerjesztő ez egy ilyen app esetében…)

 

StarCraft

Szintén korábbi hír a hétről, de hátha elkerülte valakinek a figyelmét: a Blizzard kiadta minden idők egyik legsikeresebb stratégiai játékának, a StarCraftnak a felújított változatát, Macre is, ráadásul ebből az alkalomból ingyen letölthetjük az eredeti verziót!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!