imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Drop Flip


Ilyen sem volt még: App of the Week sorozatunk 60. részéhez érkeztünk, és a hét ingyenes alkalmazása most egy olyan app lett, ami egyszer már szerepelt itt – ez a Drop Flip nevű ügyességi-logikai játék.

A Drop Flip igazából nem sokat változott az elmúlt fél évben, úgyhogy egy elegáns copy-paste mozdulattal ide is teszem az akkor írt bemutatót – és titkon örülök az Apple döntésének, mert nem kicsit könnyíti meg a helyzetem a tegnapi erősre sikeredett baráti karácsonyozás után. Íme:

A Drop Flip első ránézésre egy nagyon egyszerű játéknak tűnik: ejtsük bele a labdát a vödörbe. Persze mivel tudjuk, hogy az Apple különösen szereti a minimalista, de meglehetősen nehéz játékokat kiemelni az App of the Week keretein belül, sejthetjük, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Így is van, ugyanis nincs egyenes út a labdától a vödörig, vagyis itt bizony az agytekervényeinket kell bevetnünk.

Drop Flip

A játék egy rövid oktatással kezd, vagyis az első néhány pálya során elsajátíthatjuk az alapokat: a labdánk és vödrünk közé álló különböző akadályokat egyrészt egy megadott pályán mozgathatjuk, másrészt akár forgathatjuk is őket. Érdemes figyelembe venni, hogy a játék során a gravitáció és a fizika egyéb törvényei is érvényesek, vagyis igen sokat számít, hogy milyen magasról, milyen alakú felületre esik a labdánk. Később az egyszerű platformtologatás és -forgatás mellé bejönnek a képbe a maguktól mozgó akadályok is, amikor bizony már nem csak a logikai képességeinket, de a reflexeinket is igénybe veszi a játék.

Drop Flip

A Drop Flip összesen 128 pályát tartalmaz, bár ezek egy részét sajnos alkalmazáson belüli vásárlással, illetve a játék értékelésével nyithatjuk ki. Eleinte viszonylag könnyen indul, az első 30-40 pályát 15-20 perc alatt simán letudhatjuk, de később kezd bekeményíteni a dolog. Az irányítás egyértelmű, azonban sajnos roppant idegesítő az a funkció, hogy a képernyőn bárhova (ami nem egy mozgatható elem) bökve megállítjuk a játékot, valamint amikor látjuk, hogy semmiképp nem fog a labda a vödörbe esni, akkor is macerás gyorsan újra próbálkozni a pályával – ezt például az INKS. esetében sokkal jobban oldották meg, mindenkinek követendő példa.

Drop Flip

A Drop Flip fejlesztője az a Nate Dicken, akinek a nevéhez többek között az Alpha Omega, a Word², és a har•mo•ny-sorozat köthető – ez utóbbi harmadik része már volt is a hét ingyenes alkalmazása. Ha szereted a hasonló logikai-ügyességi játékokat, akkor irány az App Store, a következő egy hétben a Drop Flip ingyenesen tölthető le a korábbi 1,99 eurós ár helyett.

• Drop Flip letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes, IAP)

Már a múltkor is letöltötted a Drop Flipet, ezért egy kicsit csalódott vagy a duplázás miatt? Ne legyél az! Összegyűjtöttünk pár további alkalmazást, melyek mostanában lettek ingyenesek – ezeket azonban érdemes minél gyorsabban letölteni, hiszen bármikor visszaállhat az áruk (igaz, a szokásos ünnepi App Store zár miatt most talán annyira nem kell sietni). Ha ez sem lenne elég, tegnap rengeteg, karácsony alkalmából akciós appról írtunk.

 

Potatoman Seeks The Troof

Potatoman Seeks The Troof

Klasszikus, retro hangulatú platformjáték a Pixeljam műhelyéből. PewDiePie azt mondta róla, hogy a videojátékok hosszú történetében itt oldották meg a legjobban az ugrást – ráadásul mindezt most az ünnepek alatt ingyenesen az eredeti 1 eurós ár helyett.

 

Vectrex

Vectrex

A klasszikus ’80-as évekbeli vektorgrafikás konzol költözik a telefonunkra. A Vectrex több tucat játékot tartalmaz, így ha valaki szívesen elevenítené fel a régi szép időket, annak kötelező darab ingyen a korábbi 3 eurós ár helyett.

 

Cosmic Crown

Cosmic Crown

Ma ilyen retro-napot tartunk. A Cosmic Crown egy körökre osztott, véletlenszerűen generált pályákat felvonultató stratégiai-kalandjáték. Csek felfelé vagy lefelé mozoghatunk, viszont a különböző eszközökkel leküzdhetjük a csapdákat – és természetesen folyamatosan fejlődünk is.

 

Battle Cars

Battle Cars

A miniautókkal való vérre menő küzdelem sem mai találmány ám, bár most hirtelen nem ugrik be a műfaj nagy klasszikusának a neve. Mindenesetre ezt eleveníti fel a Battle Cars is, ami a karrier mód mellett online többjátékos módra is lehetőséget nyújt. Most ingyenes a korábbi 2 euró helyett.

 

Rockabilly Beatdown

Rockabilly Beatdown

Tényleg felültünk a retrovonatra. A Rockabilly Beatdown egy „endless puncher”. Hogy mi? Olyan, mint az endless runner, csak itt nem futni kell, hanem lezúzni másokat. Jól hangzik, ráadásul most ingyen van.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!