imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Itt az új MacBook Pro 16" 2019

Mi pedig leteszteltük

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Drop Flip


Ugyan nem ébredhettünk túl szép időre ezen a pénteki napon, de három okunk is lehet az örömre: egyrészt, péntek van, vagyis már csak a mai napot kell túlélni, és jön a hétvége. Másrészt indul az Európa-bajnokság, ami sokak számára egy kellemes hónapot jelent majd. Harmadrészt itt a hét ingyenes alkalmazása, a Drop Flip.

A Drop Flip elős ránézésre egy nagyon egyszerű játéknak tűnik: ejtsük bele a labdát a vödörbe. Persze mivel tudjuk, hogy az Apple különösen szereti a minimalista, de meglehetősen nehéz játékokat kiemelni az App of the Week keretein belül, sejthetjük, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Így is van, ugyanis nincs egyenes út a labdától a vödörig, vagyis itt bizony az agytekervényeinket kell bevetnünk.

Drop Flip

A játék egy rövid oktatással kezd, vagyis az első néhány pálya során elsajátíthatjuk az alapokat: a labdánk és vödrünk közé álló különböző akadályokat egyrészt egy megadott pályán mozgathatjuk, másrészt akár forgathatjuk is őket. Érdemes figyelembe venni, hogy a játék során a gravitáció és a fizika egyéb törvényei is érvényesek, vagyis igen sokat számít, hogy milyen magasról, milyen alakú felületre esik a labdánk. Később az egyszerű platformtologatás és -forgatás mellé bejönnek a képbe a maguktól mozgó akadályok is, amikor bizony már nem csak a logikai képességeinket, de a reflexeinket is igénybe veszi a játék.

Drop Flip

A Drop Flip összesen 128 pályát tartalmaz, bár ezek egy részét sajnos alkalmazáson belüli vásárlással, illetve a játék értékelésével nyithatjuk ki. Eleinte viszonylag könnyen indul, az első 30-40 pályát 15-20 perc alatt simán letudhatjuk, de később kezd bekeményíteni a dolog. Az irányítás egyértelmű, azonban sajnos roppant idegesítő az a funkció, hogy a képernyőn bárhova (ami nem egy mozgatható elem) bökve megállítjuk a játékot, valamint amikor látjuk, hogy semmiképp nem fog a labda a vödörbe esni, akkor is macerás gyorsan újra próbálkozni a pályával – ezt például az INKS. esetében sokkal jobban oldották meg, mindenkinek követendő példa.

Drop Flip

A Drop Flip fejlesztője az a Nate Dicken, akinek a nevéhez többek között az Alpha Omega, a Word², és a har•mo•ny-sorozat köthető – ez utóbbi harmadik része már volt is a hét ingyenes alkalmazása. Ha szereted a hasonló logikai-ügyességi játékokat, akkor irány az App Store, a következő egy hétben a Drop Flip ingyenesen tölthető le a korábbi 1,99 eurós ár helyett.

• Drop Flip letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes, IAP)
iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!