imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Flowing


Ismét itt a péntek! Ez nem csak azt jeleni, hogy nemsokára jön a jól megérdemelt pihenés, hanem azt is, hogy az Apple új ingyenes alkalmazást választott az App of the Week promócióba. Ez ezúttal a Flowing lett, ami nem egy játék, vagy produktivitásnövelő esetleg fotós app, hanem egy meditálóalkalmazás. Meh.

Nézzük gyorsan mit is ír róla az ajánlóban az Apple, mivel nem akarok túl sok szót vesztegetni az alkalmazásra:

Mi a jó az irányított meditációban és a koncentrációban? Kezdésnek nekünk segített jobban aludni és boldogabbnak lenni. Ezért is annyira értékes a Flowing: van benne három irányított meditáció, tájképeket ábrázoló békés illusztrációk, és testre szabható fehér zaj (keverhetsz bele zenét, madárcsicsergést és esőt). Most már kipihentek vagyunk – és ez elég izgalmas.

Flowing

Hát, nagyjából ennyit tud a Flowing, ugyanazt, mint a másik kismillió hasonló ingyenes alkalmazás az App Store-ban. A korábbi 2,99 eurós ár helyett most ingyen tölthető.

• Flowing letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes)

Nekem egyáltalán nem nyerte el a tetszésemet, sőt, kimondottan csalódott vagyok, szóval kutakodtam még egy kicsit, hogy mi lett mostanában ingyenes, és mit választhatott volna az Apple a Flowing helyett. Íme, a mai „alternatív hét ingyenes alkalmazásai”! (Vigyázat, ezek nem biztos, hogy egy hétig ingyenesek lesznek, érdemes gyorsan lecsapni rájuk.)


KOMRAD

KOMRAD

Ki emlékszik még a szöveges kalandjátékokra? Nem elsősorban a Szakadt csövesre gondolok, hanem a műfaj kiemelkedő darabjaira, amik néhány évtizeddel ezelőtt hódították meg a számítógépeket. Aztán persze ahogy javult a PC-k teljesítménye, úgy váltak egyre inkább okafogyottá ezek a játékok – nem haltak ki azonban teljesen. A KOMRAD nagyon hasonló ahhoz a Lifeline-hoz, amit az Apple korábban mér egyszer a hét ingyenes alkalmazásának választott.

K.O.M.R.A.D

Egyszer csak egy üzenetet kapunk a telefonunkra. Nem tudni kitől, de azt mondja, elég nagy bajba kerültünk, hiszen hekkerek lopták el a személyazonosságunkat, és bűncselekményt készülnek elkövetni a nevünkben. A rendőrséghez nem érdemes menni, mert minden bizonyíték ellenünk szól, de ha megszerezzük azt, amire vágynak, akkor talán üzletet köthetünk velük.

A valami pedig héhány kód, amit egy K.O.M.R.A.D nevű mesterséges intelligencia őriz. Őt még a ’80-as években keltették életre a szovjetek, hogy segítsen Oroszország anyácska megvédésében. Mikor aztán vége lett a hidegháborúnak, leállították a projektet, egyvalamit azonban elfelejtettek: lekapcsolni az áramot. K.O.M.R.A.D azóta vár és edzi magát, hogy végre visszatérjen alkotója, a professzor, és segítsen beteljesíteni a feladatát.

A játékban tehát a mesterséges intelligenciával kell beszélgetnünk. Természetesen nem egy valódi MI-ről van szó, ez csak a kerettörténet, viszont ahogy egyre jobban elmélyülünk a játékban, annál inkább hajlamosak lehetünk elfeledkezni erről. Nagyszerű sötét, titokzatos hangulat, fanyar humor, szuper csavarok a sztoriban – ez a KOMRAD, melyet az IBM Watson (az IBM tényleges MI-je) fődizájnere készített. 3 euróért is simán megéri a műfaj kedvelőinek, most ingyen pedig kötelező darab.

• KOMRAD letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes)

Crystal Adblock

Crystal Adblock

Az internetet ellepik a reklámok – ez nem újdonság. A reklámok tartják el a legtöbb online médiát, ezért általában szükségesek. Sokszor sikerül azonban átesni a ló túloldalára, így a reklámok a dizájn és a tartalom rovására mehetnek, az adatforgalom megnövekedéséről nem is beszélve. Erre találták ki a reklámblokkolókat, amik az összes böngészőhöz elérhetőek.

Igen ám, de az iOS-ben erre nagyon sokáig nem volt lehetőség, egészen az iOS 9-ig. Amikor az Apple megnyitotta a kaput, gyorsan kezdek szaporodni a tartalomblokkolók a mobil operációs rendszerre is. Az egyik ilyen a Crystal Adblock, ami gyakorlatilag egyből az iOS 9 után megjelent tavaly szeptemberben. Eddig 1 eurót kellett leszurkolni érte, most ingyen tölthető.

• Crystal Adblock letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes)
iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!