imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Goat Simulator


Nekünk már van egy tuti programunk vasárnapra, de mivel üssük el a sötétnek és hidegnek ígérkező holnapi napot? Például a hét ingyenes alkalmazásával, ami ezúttal a híres-hírhedt Goat Simulator lett.

Be kell vallanom, hogy igen csak meglepődtem amikor megláttam, hogy az Apple ezen a héten a kecskeszimulátorok legkiválóbbikát, a kategória koronázatlan királyát, a minden idők egyik legbugyutább játékának kikiáltott Goat Simulatort címkézte fel az „App of the Week” plecsnivel. Ez írják róla ők:

Egy kecske vagy, szabadon futkározhatsz, és káoszt okozhatsz egy virtuális városban. Bízz bennünk: ez a helyzet bizony rengeteg vicces jelenethez és mutatványhoz vezet majd. Tönkretehetünk bulikat, felöklelhetünk autókat, trambulinokon ugrálhatunk és kismillió más fura dolgot csinálhatunk ebben a szokatlan játékban.

Goat Simulator

A Goat Simulator a svéd illetőségű Coffee Stain Studios fejlesztőcsapat keze munkáját dicséri. Svédországban a karácsony egyik szimbóluma a kecske, és mivel a Gävlebocken, a Stockholmtól északra elhelyezkedő Gävle város hányattatott sorsú karácsonyi szalmakecskéje idén is csúfos véget ért (szokatlanul korán), talán az Apple ezzel a játékkal akart kedveskedni a svédeknek – vagy a kecskének, aki így állhat bosszút a szenvedéseiért.

Goat Simulator

No de mi is pontosan a lényeg a Goat Simulator esetében. Elég könnyen megfogalmazható: a zúzás. Komoly zúzás. Méghozzá stílusosan, ugyanis minél látványosabban teszünk tönkre valamit, annál több pont jár a ténykedésünkért. Ezen kívül különböző küldetések is várnak ránk, amik között találhatunk vicceseket, könnyebbeket, nehezebbeket, és olyanokat amikkel igazán durva pusztítást végezhetünk.

Goat Simulator

Ehhez választhatunk és megszerezhetünk (vagy megvásárolhatunk) különböző „kecskéket”, de több világban is kiélhetjük destruktív hajlamainkat. Kezdésnek három világot kapunk: Goatville egy – érkezésünkig – csendes kisváros, Goat City Bay egy tengerparti nyaralóhely, míg a Back to School egy középiskolát jelent. A Goat Simulator akkora sikert aratott a megjelenése után, hogy azóta egész extrém világokat is megvásárolhatunk hozzá: MMO szimulátort (zseniális a menüben az előnézete!), kecskezombiapokalipszist és kecskeűroperát.

Goat Simulator

A grafika meglehetősen egyszerű, az irányítás elég jól kitalált iPhone-on és iPaden: bal kézzel mozgunk, jobb kézzel nézelődünk, illetve itt választhatunk a négy további mozdulat, az elterülés, öklelés/rúgás, ugrás és nyalás közül. A „zene” illik a hangulathoz, a hanghatások bénácskák. Ettől függetlenül ki ne szeretne önfeledten zúzni? Főleg ingyen 5 euró helyett? Na ugye.

• Goat Simulator letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes, IAP)

Ha valami megmagyarázhatatlan oknál fogva mégsem lelkesednél a kecskével történő üdítő pusztításért, mutatunk még pár appot, ami mostanában lett ingyenes. Ezeket érdemes minél gyorsabban letölteni, hiszen nem feltétlenül egy hétig vannak ingyen, akár már pár órán belül visszaállhat az eredeti áruk! Érdemes bespájzolni, mert az App Store téli szünet miatt jövő héten valószínűleg elmarad az App of the Week.

 

Lost in Harmony

Lost in Harmony

A Lost in Harmony korábban már szerepelt az App of the Week promócióban, és most megint ingyenesen juthatunk hozzá. Érdekes kombinációról van szó: az úgynevezett „runner” stílus és a ritmusjátékok keveréke, vagyis a játék során folyamatosan haladunk, miközben akadályokat kell kerülgetnünk, ráadásul az egész meg van bolondítva azzal, hogy a minél magasabb pontszám elérése érdekében a zene ütemére is figyelni kell. Most ingyen van a szokásos 4 euró helyett.

 

Feelca Colors

Feelca ColorsMúlt héten is idetettük, akkor kb. 1 órán belül ismét fizetős lett, most is idetesszük, de tessék sietni a letöltéssel! Egy fotós appról van szó, ami különböző effekteket kínál, és a filmes fotózás érzését szeretné visszaadni az iPhone-unk segítségével – inkább kevesebb, mint több sikerrel.

 

Sunday Lawn Seasons

Sunday Lawn Seasons

Itt a tél, hamarosan lehet havat lapátolni. Ha pedig végeztünk a ház körül, miért is ne folytatnánk ezt digitális formában, egy játék keretei között? Furán hangzik? Igen. Sebaj, akár füvet is nyírhatunk vagy leveleket takaríthatunk el ebben a retro hangulatú játékban – 1 euró helyett most ingyen.

 

Magic Launcher Pro

Magic Launcher PRO

Hozd ki a legtöbbet az iOS-es widgetekből! A Magic Launcher Próval gyakorlatilag bármit kipakolhatunk a widgetek közé, legyen szó kontaktokról, alkalmazásindításról, egyebekről. Nem túl Apple-ös megoldás, de biztos van olyan, aki pont valami ilyesmire vágyik. Ráadásul az eredeti 3 eurós ár helyett most ingyen van.

 

PhotoArtista – Oil

PhotoArtista Oil

Egy fotós app, ami olajfestményeket varázsol a képeinkből. Hol is láttunk már ilyet? Hát többek között kb. tizenháromezer másik hasonló alkalmazásban, vagy akár a Prismában, ami sokkal szebb eredményeket ad. Mindegy, most ingyen tölthetjük le az eredeti 5 eurós ára helyett.

 

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!