imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Green Riding Hood


Elérkezett a hétvége, már csak a mai napon kell túlesni, és jön a pihenés. Február 17-e többek között Michael Jordan, Michael Bay, Paris Hilton és Ed Sheeran születésnapja is, de nem csak nekik van okuk az örömre, hisz itt a hét ingyenes alkalmazása: a Green Riding Hood című interaktív mese.

Az App of the Week sorozatban az Apple rendszeresen emel ki kifejezetten gyerekeknek készült alkalmazásokat – gondoljunk csak például a Toca Boca vagy a Dr. Panda játékaira. A Green Riding Hood ebből a szempontból kicsit kilóg a sorból, ugyanis nem kifejezetten egy játékról van szó – amit az is elárul, hogy a Books kategóriában van az App Store-ban –, hanem sokkal inkább egy interaktív mesekönyvről, amelyben az „olvasó” is a történet részesévé válhat, a különböző minijátékokkal pedig próbára is teheti magát.

Green Riding Hood

A történet egy kislányról, a nagymamájáról, barátságos állatokról és egy éhes farkasról szól – nem véletlen tehát, hogy annyira hasonlít a cím arra a bizonyos mindenki által ismert mesére. A végkifejlet azonban sokkal barátságosabb annál, amit a Grimm testvérek vetettek papírra. A varázslatos rajzokat és animációkat az orosz Andrey Gordeevnek köszönhetjük, aki többek között Cannes Lion és ADC Gobal Awards díjakat is bezsebelt már. Ráadásul a Green Riding Hoodot az Apple is beválogatta 2015 legjobb alkalmazásai közé.

Greend Riding Hood

A történetet angolul Alister Findley meséli, vagyis egy ismert hangot hallgathatunk – itt jön azonban a legnagyobb probléma a számunkra. Noha a Green Riding Hood összesen 11 nyelven beszél, ezek között sajnos nincs ott a magyar, így nem mondhatnánk, hogy felhőtlen szórakozást nyújt a célközönség 5 év alatti gyerekek számára. Persze ez könnyedén áthidalható azzal, ha velük együtt követjük a történetet, és elmeséljük azt amit hallunk. Most 3 euró helyett egy hétig ingyenesen juthatunk hozzá.

• Green Riding Hood letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes)

Akkor sincs gond, ha nem nyerte el a tetszésedet a Green Riding Hood: bár ezen a héten elég gyér a felhozatal, azért összegyűjtöttünk néhány appot, amelyek mostanában lettek ingyenesek. Figyelem! Ezeknek akár pár órán belül visszaállhat az ára, úgyhogy érdemes sietni a letöltéssel!

Toca Kitchen

Toca Kitchen

Ha már fentebb megemlítettem a Toca Bocát, akkor egyből itt is van egy gyerekeknek készült app tőlük, amihez nincs szükség nyelvtudásra. A Toca Kitchenben a főzéssel kapcsolatos dolgokról tanulhatnak a kicsik játékos formában. A második része egyszer még a hét ingyenes alkalmazása is volt, most pedig az első részt tölthetjük le fizetés nélkül a korábbi 3 eurós ár helyett.

 

Motorsport Manager

Motorsport Manager

Egy olyan játékról van szó, amely sokak szerint a műfaj legjobbja iOS-re – talán ezért is választotta ezt az autóversenyző-menedzserjátékot egyszer a hét ingyenes alkalmazásának az Apple. Ha akkor lemaradtál, most érdemes bepótolni, mert ismét ingyenesen tölthető le, bár az utóbbi időben igazán nem volt vészes az ára.

 

Nimian Legends: BrightRidge HD

Nimian Legends

Robert Kabwe egyedül rakta össze ezt a nyitott világban játszódó játékot, ami valljuk be, nem kis teljesítmény, még akkor sem, ha igazából csak arról van szó, hogy fel kell fedeznünk az általa megalkotott világot. Érdekes koncepció, ami most 2 euró helyett ingyen lehet a miénk.

 

EXIF App

EXIF App

Végül nézzünk meg egy Mac-alkalmazást is. Az EXIF App nevéből elég könnyen kitalálható, hogy EXIF-adatok böngészésére való. Ezeket számos más alkalmazásban meg tudjuk nézni (akár a gyári Megtekintőben is), de itt például több fájl adatait együttesen exportálhatjuk, hogy statisztikákat készíthessünk belőlük. Axel Wolf appja most 3 euró helyett ingyenesen érhető el.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!