imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Har•mo•ny 3


Noha az ünnepek miatt valószínűleg a legtöbbünk számára felborult a szürke hétköznapok monoton rutinja, ez nem jelenti azt, hogy ne lenne ingyenes alkalmazás az App of the Week keretein belül. Az év utolsó Apple-által választott ingyenes játéka a Harmony 3 lett.

Ha végignézünk az App of the Week promóció keretein belül ingyenessé tett appok listáján, akkor úgy tűnhet, hogy az Apple-nél különösen kedvelik a minimalista (puzzle-) játékokat. Ilyen volt például nemrég a rop, de akár a Monument Valley-t vagy a Shadowmaticot is ide sorolhatnánk.

Harmony 3

A sorba remekül illeszkedik a BorderLeap által fejlesztett Harmony 3 is, melynek neve alapján egyből két dologra is következtethetünk. Először is, egy olyan sorozat harmadik részéről van szó, aminek korábbi tagjai is elég nagy népszerűségnek örvendtek, a második epizód például 2014 májusában bekerült a hónap legjobb alkalmazásai közé az App Store-ban. (A harmadik rész idén júniusban jelent meg, és szintén a hónap toplistájának résztvevője lett.) Másodszor pedig, valamiféle harmóniáról van szó. De minek a harmóniájáról? Ha a képek alapján még nem esett volna le: színekéről.

Harmony 3

A Harmony 3-ban ugyanis színpalettákat kell összeállítanunk négyzetekből. Ez elég unalmasan hangzik elsőre, és a korai pályákon nem is jelent különösebb kihívást, ahogy azonban haladunk előre, egyre több színt tartalmaznak az egyes paletták, és egyre több négyzetből kell kiraknunk őket. Az négyzeteket sem mozgathatjuk akárhogy: egy másik négyzettel cserélhetjük ki őket, de csak olyannal, ami vízszintesen vagy függőlegesen egyazon sorban vagy oszlopban van. A négyzeteken szereplő pöttyök azt mutatják meg, hányszor kell elmozgatnunk őket, vagyis hiába van már készen a palettánk, ha marad pötty, akkor nincs mese, le kell dolgoznunk azt. A kész pályákat – vagyis színösszeállításokat – pedig háttérképként is lementhetjük ha elnyerték a tetszésünket.

Harmony 3

A játék alatt az amerikai Hammock már-már hipnotikus zenéje szól, akikről ugyan én nem sokat hallottam, de alkotásaikat elvileg többek között a Warner Brothers, a Nike és a BBC is licencelte már. A Harmony 3 került már 2,99 €-ba is, a mostani akció előtt éppen két euróért juthattunk hozzá, a kedvezmény így nem olyan nagy, de a 4 fejezet egyenként 30 pályája mellé most 50 karácsonyi bónuszpalettát is kapunk, vagyis összesen 170 szinten rakosgathatjuk a színes négyzeteket, ami egy időre biztos leköt majd. Ha megtetszett, érdemes gyorsan lecsapni rá, mert már nem marad sokáig ingyenes!

• Har•mo•ny 3 letöltése az App Store-ból

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!