imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: HoPiKo


Péntek, ingyenes alkalmazás. Ahogyan az lenni szokott, ezen a héten is letölthetünk valamit ingyen az App Store-ból, hiszen folytatódik az App of the Week sorozat. Ma a HoPiKo nevű, 8 bites stílusban készült platformjátékra esett az Apple választása.

A múlt hét előtti héten a The Mesh valószínűleg nem nyerte el mindenki tetszését, és ez várhatóan a HoPiKo esetében sem lesz másképp. A történet szerint a HoPiKók békésen futtatják a játékokat a játékkonzolok belsejében – hiszen életük másból sem áll, csak a játékból. Egyszer csak azonban egy gonosz vírus támadja meg a gépeket, ami társaink nagy részét fogságba ejti, egyszersmind a világ gyerekeinek önfeledt játékát is elrontja. Igen, nem nehéz kitalálni: egy HoPiKo megmaradt, és neki segítünk majd, hogy kiszabadítsa a többieket.

HoPiKo

A játék lényege, hogy különböző platformok között ugrálva végül eljussunk a pálya végén található vírusig. Ha ebbe beleugrunk szétrobban, és kiszabadulnak a barátaink. Ez nem hangzik sem túl izgalmasnak, sem túl bonyolultnak, a stílust kedvelők számára azonban nagyszerű szórakozást rejt magában a játék.

HoPiKo

Az irányítás rém egyszerű: ha a kijelzőre koppintunk, egyenes vonalban ugrunk el arról a platformról amin éppen állunk, egy söprő mozdulattal pedig az ugrás irányát állíthatjuk be, ha mégsem egyenes vonalú egyenletes mozgást végeznénk. Hol itt a nehézség? Hát, több is adódik.

Először is, mindenféle akadályok vannak a pályán, ha ezekhez hozzáérünk, akkor meghalunk. Ha kiesünk a pályáról, meghalunk. Vannak aztán mindenféle speciális platformok, olyanok amik átfordulnak, olyanok, amik fix irányba lőnek ki, olyanok, amíg mozognak amint rájuk ugrunk, stb. Akadályból sem csak egyféle van, vannak köztük mozgók, forgók, lövöldözők és ki tudja még mik.

HoPiKo

Egy pálya öt részből áll, viszont egy-egy rész elvégzése nem tart tovább néhány másodpercnél – legalábbis akkor, ha szeretnék kimaxolni az adott részt, amit a játék egy kis pipával jutalmaz. Van azonban egy bökkenő: ha egy szint öt része közül bármelyiken meghalunk, akkor az elsőre jutunk vissza. Ez elsőre roppant idegesítőnek fog tűnni, lesznek olyanok, akiknek sokadszorra is, de ha valaki Super Hexagon szintű genyó játékokon edződött, az értékelni fogja a HoPiKo nehézségét is.

HoPiKo

A grafika rém egyszerű, a zene a klasszikus 8 bites vonalat képviseli, érdemes azért az első számon kívül a többit is összegyűjteni a játék folyamán, mert egy idő után idegesítővé válhat. Viszont nagyon sokat dob a hangulaton, illeszkedik a játékhoz és annak pörgős ritmusához. Ha valaki szereti a stílust, mindenképp szerezze be a HoPiKót most 2 euró helyett ingyen – ráadásul alkalmazáson belüli vásárlások sincsenek benne.

• HoPiKo letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes)
iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!