imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Itt az új MacBook Pro 16" 2019

Mi pedig leteszteltük

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Hyperburner


Ismét péntek van, sőt, a legtöbbeknek már ma sem kell dolgozniuk. Mivel üssük el az időt a négynapos hosszú hétvégén, ha a sonkatúladagolástól lábra sem tudunk állni? Például a hét ingyenes alkalmazásával, ami ezúttal a Hyperburner című játék lett.

Endless Runnerből lassan több van, mint Candy Crush klónból, az „infinite flier” viszont újdonság – legalábbis a számomra. A Hyperburner márpedig ez utóbbi műfajba tartozik, ami azt jeleni, hogy a játékban az űrhajónkat irányítva kell minél tovább túlélnünk, vagyis kerülgetnünk az egyre gyorsabban közeledő akadályokat.

A koncepció egyszerű, viszont van valami, ami miatt azonnal belelopta magát a szívembe: nehéz. Nem kicsit, nagyon. Jó-jó, az első indítás után ez nem fog egyből kiderülni, de miután átjutottunk az első néhány pályán, valamint felfedeztük, hogy van itt bizony egy kétszeres sebességre kapcsoló gomb is, akkor elkezd izzadni a tenyerünk, a egyre hevesebben ver, és az adrenalin szétárad a szervezetünkben.

Hyperburner

Összesen hat zónában teljesíthetünk öt-öt pályát, azonban minden teljesített pályát újrajátszhatunk végtelen módban is, amikor a cél minél tovább túlélni. Különböző űrhajókat is választhatunk ha teljesítjük a hozzájuk tartozó kihívásokat. Ezek egyrészt gyorsabbak (ajjaj), másrészt erősebb pajzs van rajtuk, amivel sértetlenül megúszhatjuk a kisebb koccanásokat.

Maga az irányítás nagyon jól sikerült. Tulajdonképpen egy ujjal vezérelhetjük a játékot, húzással kormányozunk, ha felemeljük az ujjunkat, akkor leállítjuk a játékot. Ami még jobb, hogy álló és fekvő mód is található a Hyperburnerben, szóval – elméletben – tényleg játszható a buszon kapaszkodva is, más kérdés, hogy egyrészt ilyen helyzetben várhatóan nem sok sikerélményünk lesz, másrészt fekvő módban azért én lényegesen sikeresebb vagyok.

Hyperburner

Mindent összegezve egyszerű, de nagyszerű játék lett ezúttal a hét ingyenes alkalmazása, főleg azoknak, akik hozzám hasonlóan odavannak a meglehetősen nehéz játékokért. Ha nem félsz attól, hogy egy-egy kellemetlen hiba után a falhoz vágod az iPhone-odat, akkor most mindenképp érdemes ingyen letölteni a korábbi 3 eurós ár helyett. Azt érdemes figyelembe venni, hogy iPhone 6 vagy újabb készülékeken érzi jól magát.

• Hyperburner letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes)

Akkor sincs gond, ha esetleg nem bírod a tempót: jó szokásunkhoz híven összegyűjtöttünk még pár olyan appot, amelyek mostanában lettek ingyenesek. Vigyázat: ezeknek bármikor visszaállhat az áruk, érdemes igyekezni a letöltéssel!

 

Relight – Better Photos

Relight

Kezdjük a sort mindjárt egy fotós app-pal, úgyis olyan kevés létezik ezekből. A Relight leginkább a képeink „fényelésén” hivatott javítani, expozíciókorrekcióval, illetve a jól ismert shadows & highlight funkció bizergálásával. Viszont mindezeket nem csak fotókkal, de videókkal is megtehetjük – ráadásul most 5 eurót spórolhatunk.

 

Complete calendar

CircleTime

Emlékeztek még a Vantage Calendarra, ami pár hete a hán ingyenes alkalmazása volt? Na, a CircleTime-ról átnevezett Complete calendar is ahhoz hasonló módon próbálja meg újraértelmezni a naptárappokat – igaz, kicsit kevésbé látványosan. A naptárunkat egy körbe helyezi, ami nem tűnik túlságosan praktikusnak, de ha nagyon unod a hagyományos elrendezést, érdemes vetni rá egy pillantást. A legutolsó ára 10 euró volt, ami kicsit túlzás (árulták már 1-ért is), most először viszont ingyenes.

 

The Labyrinth

Labyrinth

Emlékszem, az első iPhone-omra letöltött egyik első játék pont egy nagyon hasonló app volt (még a neve is ugyanez, The nélkül): egy golyót irányítottunk egy felületen az akkor hatalmas újdonságnak számító szenzor segítségével. A grafikáját természetesen nem lehet összehasonlítani a Labyrinthéval (mint ahogy a mai iPhone-ok giroszkópját sem a korábbi szenzorral). 1 euró helyett most ingyen is begolyózhatsz.

 

DataFlow Pro

DataFlow Pro

Kövesd nyomon egyszerűen, hogy mennyit neteztél, akár egy widgettel vagy az Apple Watchodon is – röviden így lehetne összefoglalni a DataFlow Prót, ami ezen kívül néhány további funkciót is biztosít, most ingyen a korábbi 2 eurós ár helyett. Nem tudom mennyire megbízható, de talán a kommentekben segítenek.

 

MathStudio

MathStudio

Komoly számológép appról van szó, mellyel az elemi algebra mellett egyenleteket oldhatunk meg vele, vagy trigonometriai, statisztikai és egyéb feladatokat is elvégezhetünk. Nem egy Mathematica, de ha iPhone-ra vagy iPadre keresel ilyesmit, akkor érdemes most beszerezni ingyen az eredeti 5 eurós ára helyett.

 

Rock Paper Scissors

Kő-papír-olló

Eszembe nem jutott volna, hogy valaha ilyen alkalmazással találkozom, de végül is miért ne? Mint a neve is mutatja, itt bizony egy kő-papír-olló appról van szót amit – kizárólag – iMessage-ben játszhatunk az ismerőseinkkel.

 

Cardinal Land

Egy puzzle-játékról van szó, amiben síkidomokból rakhatunk össze állatképeket – kicsit mint a kínai eredetű tangram. A kirakott képeket utána akár az Apple Watchunkra is átküldhetjük, ahol számlapokat csinálhatunk belőlük. Szép és néha nehéz, most érdemes ingyen letölteni.

 

Shots

Shots

Mindent ellepnek a képernyőképek a Maceden, és sosem tudsz rendet tartani közöttük? Erre találták ki a Shotsot, ami segít rendszerezni a screenshotokat, méghozzá többé-kevésbé automatikusan, miután megadtuk neki a mappákat ahol előfordulhatnak.

 

Sublime Solitaire

Sublime Solitaire

Egy dolog hiányzik csak a Windowsról váltás után: a pasziánsz? Ha még nem találtad meg a megfelelő appot Macre, akkor most érdemes letölteni a Sublime Solitaire-t, amit a fejlesztők csak úgy jellemeznek, mint „a valaha készített legszebb pasziánsz”. Eddig sem volt drága (1 euró), most ingyen van.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!