imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Impossible Road


Cudar hét áll mögöttünk, legalábbis ami az időjárást illeti, és a hétvége sem kecsegtet javulással ebből a szempontból. Mivel üssük el hát az időt? Például a hét ingyenes alkalmazásával, ami ismét egy játék lett, méghozzá a genyóbbik fajtából: ez az Impossible Road.

Nem mondom, hogy gazdag lennék, ha annyiszor ezer forintom lenne, ahányszor az App of the Week sorozatban leírtam a „minimalista játék” szókapcsolatot, de tény, hogy az Apple valamiért különösen kedveli ezt a kategóriát. Jó példa erre az Impossible Road is. Nézzük mit írnak róla ők:

Milyen messzire tudsz gurítani egy golyót egy szuper meredek, véget nem érő rámpán anélkül, hogy leesnél? Most megtudhatod ebben az ördögien nehéz, ugyanakkor nagyon könnyen megtanulható pontokra menő versenyjátékban. Igazi mesterműről van szó, az egyszerű kezelhetőségnek és a gyönyörű minimalista grafikának köszönhetően pedig újra és újra elindítod majd. Akár precíz mozdulatokkal navigálva tartod az úton a golyót, akár az ismeretlenbe veted magad, végig a határaidat feszegeted majd.

Impossible Road

Az Impossible Road célja tehát, hogy egy golyót gurítsunk végig egy hullámvasútszerű pályán, miközben kapukon haladunk át. Minden kapu egy pontot ér, a cél minél több pont összegyűjtése. Ez azonban egyáltalán nem egyszerű: a pálya össze-vissza tekeredik, a golyó pedig villámgyorsan gurul. Az út tekervényei mellett azonban van még egy csavar a dologban: lehet csalni. Sőt, kell is.

No persze itt inkább „szabályos csalásról” beszélünk. Ha a golyó leesik a pályáról, akkor egy idő után meghalunk. Ha azonban ebben a pár másodpercben sikerül visszanavigálnunk az útra, akkor minden gurul tovább a maga útján, és kapunk még egy esélyt – sőt, a kihagyott kapuk számával nő a pontszámunk a következő kapunál, vagyis pillanatok alatt akár plusz 20-30 pontot is ugorhatunk. Ez a legélvezetesebb része a játéknak, én sokszor közvetlenül az elején a mélybe vetem magam, lesz ami lesz alapon.

Impossible Road

A kezelés valóban pofonegyszerű: ha a kijelző baloldalát nyomjuk, balra fordulunk, ha a jobb oldalát, jobbra. 3D Touch kompatibilis készülékekkel (iPhone 6s és iPhone 7 generáció) ráadásul egy zseniális pluszt is kapunk: minél erősebben nyomjuk a kijelzőt, annál határozottabban fordul a golyó. Ezzel arra az ősi reflexre reagál tökéletesen a játék, amikor izomból nyomjuk a telefonunk kijelzőjét/a konzolunk kontrollerjét, hátha akkor gyorsabban mozog/jobban lő a karakterünk – a különbség az, hogy ez itt tényleg így van.

A grafika valóban minimalista, ráadásul további nehézséget visz a dolgokba az, hogy a golyó ugyanolyan színű, mint a háttér, ami a zuhanás közbeni navigációt teszi igazán izgalmassá. Alapesetben a fehér és a kék szín dominál, és bár ezt megváltoztathatjuk, szerintem ezek passzolnak a legjobban a játékhoz. Az úton néha egy világosabb „hullám” pulzál végig, ez mutatja a haladási irányt, amire akkor lehet igazán szükségünk, amikor fogalom nélkül zuhanunk a semmibe.

Impossible Road

Ami a zenét illeti, a készítők szerint (egyébként WONDERFUL LASERS a csapat neve, ami már önmagában csodálatosan hangzik) a „minimál techno” vonalat erősíti, maradjunk annyiban, hogy tényleg eléggé minimál, viszont valóban jól passzol a játékhoz.

Az Impossible Road nem könnyű játék, viszont az arra fogékonyakat azonnal beszippantja – én is jó pár percre belefeledkeztem, és most hogy írok róla, folyamatosan az jár a fejemben, hogy kéne játszani még pár kört. A korábbi 3 eurós ár helyett most tehát ingyen tölthető jövő csütörtökig (nincsenek benne alkalmazáson belüli vásárlások), érdemes lecsapni rá, csak vigyázzunk a telefonunkra, nehogy hirtelen felindulásból összezúzzuk.

• Impossible Road letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes)

 


Folytatnánk továbbá a múlt héten megkezdett hagyományt, hogy néhány további alkalmazást is bemutatunk pár szóban, melyek mostanában lettek ingyenesek. Ezeket érdemes minél gyorsabban letölteni, hiszen nem feltétlenül egy hétig vannak ingyen, akár már pár órán belül visszaállhat az eredeti áruk!

Magic Launcher Pro

Hozd ki a legtöbbet az iOS-es widgetekből! A Magic Launcher Próval gyakorlatilag bármit kipakolhatunk a widgetek közé, legyen szó kontaktokról, alkalmazásindításról, egyebekről. Nem túl Apple-ös megoldás, de biztos van olyan, aki pont valami ilyesmire vágyik. Ráadásul az eredeti 3 eurós ár helyett most ingyen van.

Magic Launcher PRO

 

ForkLift 2

Ez ugyan nem iOS app, de mivel én is lassan 10 éve használom ezt az alkalmazást FTP-zésre, úgy éreztem, elfér itt. A magyar fejlesztésű ForkLift bőven 100 ezer fölötti letöltésszámmal büszkélkedhet, és az egyik legjobb kétpaneles fájlkezelő, FTP, SFTP, WebDAV, Amazon S3 app. Ráadásul hamarosan érkezik a ForkLift 3! Most 20 eurót spórolhatunk.

ForkLift

 

Pocket Earth PRO

Végül pedig nézzünk egy térképalkalmazást. A Pocket Earth PRO normál esetben 5 euróba kerül, most azonban még pár órán át ingyen juthatunk hozzá. Gyakorlatilag egy világtérképről van szó, amivel tudunk navigálni is, valamint akár egész országokat letölthetünk, hogy aztán internetkapcsolat nélkül is böngészhessük a térképeket. Nem szép, sőt, a kezelőfelület kifejezetten ronda, de ajándék lónak nem nézzük a fogát, ugye. Alkalmazáson belüli vásárlásokkal további extrákhoz, pl. domborzati térképekhez juthatunk.

Pocket Earth PRO
iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!