imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Lifeline Whiteout


Fagyos reggelre ébredhettünk, és állítólag lesz ez még durvább is a következő napokban. Ehhez az időjáráshoz tökéletesen illeszkedik a hét ingyenes alkalmazásának választott Lifeline: Whiteout, ami a nagy sikerű Lifeline-sorozat egyik része.

A 3 Minutes Games csapata által fejlesztett Lifeline játékok egyikét (méghozzá az elsőt) már kiemelte az Apple korábban az App of the Week promócióban, nagyjából pont egy éve. Akkor az űrben jártunk (vagyis járt Taylor, akinek segítettük), most pedig egy fagyos vidéken játszódik a történet. Ezt írja a játékról az Apple:

Az innovatív, interaktív szöveges kalandjátékok sorozata, a Lifeline még ijesztőbb – és sokkal hidegebb – lett a Whiteouttal. A csavarokkal teli, fagyos történet ugyanolyan izgalmas és lebilincselő mint korábban – a meggondolatlan döntések pedig különösen halálos végeredményhez vezethetnek, ha nem mérlegeljük óvatosan a lehetőségeinket. Feszült, pörgős sztori apró falatokban adagolva.

Lifeline: Whiteout
Kép: Radovan Zivkovic

A szokásos napi rutinunk közben egyszer csak egy üzenet érkezik: valaki kétségbeesetten próbál elérni minket. Kiderül, hogy egy fagyott vidéken van, és valamiféle balesetet szenvedett, ami miatt még a saját nevére sem emlékszik. A rajta lévő katonai zubbonyon a „V. Adams” felirat szerepel, így hívjuk a főhősünket Adamsnek. Tőlünk kér segítséget, hogy megmeneküljön a zord vidéken rá váró biztos haláltól – később azonban kiderül, hogy messze nem az időjárás jelenti a legnagyobb veszélyt az életére, és kezdetét veszi a fordulatokkal teli kaland, ami teljesen beszippant.

Lifeline Whiteout

A Lifeline: Whiteout a sorozat többi tagjához hasonlóan egy szöveges kalandjáték. A saját készülékünk (iPhone, iPad vagy Apple Watch) a kommunikátorunk, ezen keresztül tartjuk a kapcsolatot a főhősünkkel. Az események valós időben zajlanak, ami azt jelenti, hogy néha bizony perceket vagy akár órákat is várnunk kell, mire ismét kapcsolatba lép velünk Adams – és pont emiatt élhetjük bele magunkat teljesen a kalandba.

Kép: Radovan Zivkovic
Kép: Radovan Zivkovic

Az üzeneteink viszik előre a cselekményt, minden válaszunknak jelentősége van a végkifejlet szempontjából. Ez azt is jelenti, hogy egy rossz döntéssel a biztos halálba vezetjük Adamset, akivel időközben bizony elkezdünk komolyan törődni. Azt is jelenti, hogy több különböző végkifejlet van, így akár többször is újrajátszhatjuk. Persze nem mindenkinek fog tetszeni, és némi angoltudás is kell hozzá, de érdemes adni neki egy próbát, szerintem nagyon megéri.

• Lifeline: Whiteout letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes)

Akkor sincs gond, ha végképp nagyon nem jönnek be a szöveges kalandjátékok! Összegyűjtöttünk még pár további olyan alkalmazást, amelyek mostanában lettek ingyenesek – ezekre azonban érdemes minél előbb lecsapni, mert bármikor visszaállhat az eredeti áruk!

 

1979 Revolution

1979 Revolution

Egy egészen egyedi indie kalandjátékról van szó. Az 1979 Revolutionben egy fotós bőrébe bújhatunk bele, a történet az 1978 és 1981 közötti iráni eseményeket dolgozza fel. Szuper ötlet, szuper megvalósítás, nem véletlenül nyerte el a zsűri nagydíját IndieCade ‘16-on.

 

NORTH & SOUTH – The Game

North & South

Éld át az amerikai polgárháború csatáit ebben a kifejezetten iPadre készült stratégiai játékkal. Különböző játékmódok, képregényszerű grafika jellemzik a játékot. Hogy őszinte legyek, nem nagy durranás, de a korábbi 4 eurós ár helyett ingyen talán megér egy próbát.

 

Money by Jumsoft

Money

Szerintem mindenkének érdemes lenne használnia egy személyes pénzügyi appot, nagyon sokat segít abban, ha kíváncsiak vagyunk, mire is kültjük el a pénzt. A Money egy ilyen alkalmazás, igaz, ronda mint a bűn, és annyira nem is sokoldalú, most viszont ingyen van. (Figyelem: iPadre külön alkalmazás van, de az is inygenes most.)

 

Feelca Tungsten

Feelca Tungsten

Kezdek egészen biztos lenni benne, hogy a Feelca fotósappokat fejlesztő IDEAMP fő marketingstratégiája az, hogy minden héten egy villanásnyi időre ingyenessé teszik az egyik appjukat. Most a Tungstenen van a sor, de gyorsan töltsétek le, mert általában alig néhány órát érhetőek el ingyen!

 

Serenity

Serenity

Nézzünk végül egy Mac appot! iOS-en elég népszerűek az olyan alkalmazások, melyek különböző környezeti zajokat imitálnak, így segítve a koncentrációt vagy éppen az ellazulást. A Serenity egy ilyen alkalmazás Macre, ráadásul most ingyenes a korábbi 5 eurós ár helyett.

Borítókép: Radovan Zivkovic

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!