imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Lifeline


Péntek lévén megérkezett a hét ingyenes alkalmazása az App Store-ba, ami ismét egy játék lett – nem meglepő annak tükrében, hogy az online alkalmazásbolt forgalmának döntő részét a játékok teszik ki. A Lifeline nem akkora klasszikus, mint a múlt heti Super Hexagon, de roppant érdekes appról van szó.

Egyszer csak egy érdekes üzenetet kapunk a távoli űrből. Segélykiáltásnak tűnik, és hamarosan bebizonyosodik, hogy valóban az: egy Taylor nevű diáktól érkezett, aki a Varia teherűrhajón utazott egy ösztöndíjnak köszönhetően. Egy ilyen lehetőségnek bárki örülne, ő is örült és vidáman végzett kísérleteket a zéró gravitációban, amíg hatalmas balszerencse nem érte: valami történt, és az űrhajó egy idegen holdra zuhant.

Taylor túlélte. Órákon át próbált kapcsolatot teremteni valakivel, és ez most végre sikerült! Az a valaki pedig te vagy. A Lifeline-ban ugyanis Taylor a mi segítségünket reméli annak érdekében, hogy végül ép bőrrel megússza azt a félelmetes kalandot, amire senki nem vágyna.

A Lifeline tehát egy Taylor nevű űrhajós történetét dolgozza fel. Az izgalmas, interaktív sztorit Dave Justus írta, a játékot pedig a 3 Minute Games fejlesztette köré. A nagyszerű hangulat és a titokzatosság miatt érdemes belevágni, nem mindenkinek fog azonban tetszeni. A Lifeline ugyanis a klasszikus szöveges kalandjátékok világát idézi, hiszen a játékban csak a „kommunikátorunk” képernyőjét látjuk (ez az iPhone-unk, iPadünk vagy az Apple Watch-unk), ahol Taylor üzenetei jelennek meg, illetve kiválaszthatjuk, hogy mit válaszolunk ezekre.

Lifeline

A grafikai megjelenítés és a hangok teljesen fapadosak, maga a játékmenet és a történet viszont egyáltalán nem. Minden valós időben zajlik, ami azt jelenti, hogy egész nap izgulhatunk Taylorért, teljesen beleélhetjük magunkat a történetbe, viszont sokszor hosszabb ideig kell várnunk a válaszaira. A válaszok push értesítésekben érkeznek, és egyből az iPhone-unk lezárt kijelzőjén, vagy az Apple Watch-unkon is válaszolhatunk rájuk. A mi üzeneteink alakítják a történetet, így különböző végkifejletekhez juthatunk, valamint a játék teljesítése után a fontosabb „checkpointokhoz” vissza is ugorhatunk, ha a történet alternatív verzióira is kíváncsiak vagyunk. Taylor sorsa csak tőled függ!

Lifeline

A Lifeline a fentiek miatt valószínűleg rétegjáték – és némi angolnyelv-tudás is szükséges hozzá – viszont az Apple elég jó érzékkel válogat az érdekesebb játékok között. Az app tavaly tavasszal jelent meg (az Apple Watch apropóján), és a Time az év legjobb Apple Watch-játékának választotta. Persze óra nélkül is játszható, és most az eredeti 1 eurós ár helyett ingyenesen.

• Lifeline letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!