imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Iratkozz fel a hírlevélre

és nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Lily


Nagyon izgalmas hét áll mögöttünk, legalábbis itt az iMagazin szerkesztőségében, hiszen tegnap teljesen megújult az oldal. Úgyhogy az új dizájnban első ízben jelentkezik a hét ingyenes alkalmazása, itt jobbra a dossziéban látom is, hogy immár kerek 80. alkalommal. Ezúttal egy elég fura appot választott az Apple: ez a Lily.

Zenét készíteni mindig izgalmas és jó szórakozás, de valljuk be, azért kevesen vannak, akikben igazi tehetség lakozik ezzel kapcsolatban. Ezen próbál játékos formában segíteni a Lily, bár be kell vallanom, nekem még nem teljesen sikerült megértenem a lényegét és a működését. Mindenesetre ezt írja róla az Apple (csak hogy egy idézetet is beszúrhassak):

Sosem gondoltuk volna, hogy egy tündérrózsa hozza elő a zenei készségünket. Mégis ez történt, valahogyan csodaszép dallamokat alkotunk néhány virággal. A Lily azonban nem teljesen véletlenszerű: a rózsák igazából ügyes hangszerek, amik a zenei skálákra, harmóniákra és tempóra tanítanak. Ne felejtsd el elmenteni és megosztani a szerzeményeidet!

Miről is van szó? Elég minimalista stílusban megalkotott tündérrózsák zenélnek nekünk. A kezelőfelület annyira talán nem intuitív, de a virágokra kattintva adhatjuk meg, hogy az egyes szirmok milyen hangmagasságban szólaljanak meg. A virág „talpa” határozza meg, hány szirom nő rajta, a szirmok színe pedig a hangszert jelöli. A hangmagasság mellett a tempót és a zenei skálát is meghatározhatjuk, és természetesen egyszerre több tündérrózsával is zenélhetünk.

Az elkészült mesterműveinket fel is vehetjük, és természetesen meg is oszthatjuk azokat a különböző közösségi médiumokon vagy e-mailen keresztül, így mindenki értesülhet róla, hol is keresse a következő Beethovent. A Lily egyébként egy nagyon ötletes és egyedi app, nem biztos azonban, hogy mindenki rá fog kattanni. Mindenesetre most ingyenesen érhető el az eredeti két eurós ár helyett.

• Lily letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes)

Akkor sincs nagy baj, ha esetleg nem érzed magadban a mélyen rejlő zeneszerzőt: összegyűjtöttünk további pár olyan appot, amelyek mostanában lettek ingyenesek. Újra és újra leírjuk, de a hozzászólások alapján nem tudatosul mindenkiben: ezeknek bármelyik pillanatban visszaállhat az áruk, igyekezzetek a letöltéssel!

 

Blocs Wave

Muhaha, hazudtam az előbb, ez egy másik zenei app! :D A Blocs Wave egy érdekes megközelítése az iOS-es zeneszerkesztő alkalmazásoknak. Egy nagyon szép, bár nem feltétlenül nagyon egyszerű kezelőfelületet kapunk, ahol pillanatok alatt összedobhatunk rövidebb zenéket – nyilván senki nem ettől lesz a következő Mozart. Az alap app mostantól 3 euró helyett ingyen tölthető le, de a hangminták nagy részéért illetve egyes funkciókért továbbra is fizetni kell alkalmazáson belüli vásárlással.

 

cut.

Korlátozott ideig ingyenes lett a „cut.” című logikai-puzzle játék. Ha valaki kedveli a minimalista fejtörőket, annak kötelező darab. A cél egyszerű: a kijelzőn megjelenő ábrákat kell a lehető leginkább egyenlő részre szabdalni. A fejlesztő egyébként ugyanaz a gamebra.in, akik a hét ingyenes alkalmazásának megválasztott ropot is készítették.

 

Art Class with Dr. Panda

Szerintem mostanra már mindenki ismeri a kifejezetten gyerekek számára készített Dr. Panda appokat – ha másért nem, azért, mert már a hét ingyenes alkalmazásának is választották őket. Most a kreativitásukat fejleszthetik a kicsik, egy virtuális művészeti óra keretein belül, 3 euró helyett ingyen.

 

Lendromat

Mindenfélét kölcsönadsz mindenkinek, aztán sosem kapod vissza, és azt sem tudod kinél kéne verni az ajtót? Nos, erre nyújthat megoldást a Lendromat, amiben nyilván tarthatod kinek, mikor és mit adtál kölcsön. Mondjuk nem sokáig, mert ezer éve nem frissült (épen ezért elég rút is), sőt, 32 bites. De legalább ingyenes lett az eddigi 1 eurós ár helyett.

 

ToonCamera

Fotós appról van szó, melyben rajzszerűvé/festményszerűvé varázsolhatjuk a képeinket és videóinkat, élő előnézettel. Nem ez az első, és nem is az egyetlen ilyen app, de ha még hiányzik valami hasonló a gyűjteményedből, akkor mos 2 euró helyett ingyen töltheted le.

 

AnyRate Pro

Szép megjelenésű valutakonverter app, mely a Yahoo Finance adataiból dolgozik. Beépített számológépet is találunk benne, grafikonokat az árfolyammozgásokról, működik internetkapcsolat nélkül is (nyilván az utoljára letöltött adatokkal) és még a 3D Touch-ot is támogatja. Ugyan váltani akár a Spotlightból is tudunk, ha egy kicsit több funkcióra van szükségünk, akkor az AnyRate Pro most jó választás lehet 5 euró helyett ingyen.

 

Mystery of Fortune 2

Fedezz fel izgalmas és veszélyes útvesztőket, harcolj, fejleszd a karaktereidet – másra nem is számíthatunk egy vérbeli SRPG-től. A Fortune Chronicle Episodes  nyolcadik része most ingyenesen tölthető le az App Store-ból a Dotomchi Games jóvoltából.

 

Hacker Online RPG

A mai Mac-alkalmazásnak a Hacker Online RPG-t választottuk. Ahogy a nevéből könnyedén kitalálható, egy hackelős játékról van szó, amit a fejlesztők próbáltak a lehet legrealisztikusabban kivitelezni – ami egyből azt is jelenti, hogy egyáltalán nem való mindenkinek. Akinek viszont igen, az 5 eurót spórolhat vele.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!