imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Linia


Péntek = a hét ingyenes alkalmazása. Most sincs ez másképp, az elmúlt hetek gyerekeknek készült appjaival ellentétben most az Apple ismét egy játékot választott. Ki nem találjátok milyet: egy minimalista ügyességi-puzzle játékot. Íme, a Linia!

Manapság már ritkán találkozni olyan játékkal, ami fel tud mutatni valamilyen új koncepciót – persze nem (csak) azért, mert annyira ötlettelenek lennének a fejlesztők, hanem mert az évek során gyakorlatilag mindent megcsinált már valaki. Éppen ezért izgalmas a Linia, mivel én még nem találkoztam hasonló ötlettel.

Linia

Az Apple ezt írja a játékról az App of the Week ajánlójában:

A minimalista puzzle játékok nagyon divatosak mostanában – ez azt jelenti, hogy valami nagyot kell alkotnod, ha ki akarsz tűnni a tömegből. Szerencsére a Linia jó néhány különleges meglepetést tartogat. Elég nehéz megtalálni a megfelelő színsorrendet, amikor a gömbök hipnotizáló mintázatokban történő pulzálását, forgását és pörgését nézed. Ha sikerül, akkor még mindig át kell vágnod rajtuk egyetlen tiszta mozdulattal – vagyis nagyon pontosnak kell lenned. Nem könnyű, de elég menő.

A Linia lényege, hogy megfelelő sorrendben találjunk el színeket egy egyenes vonallal. Ez tényleg könnyűnek tűnik elsőre, de ahogyan az Apple is rávilágít egyáltalán nem az. Sőt, már a 10. pálya környékén kezdenek bedurvulni a dolgok, és hol van még a vége? Messze, hiszen összesen több mint 80 pályát találunk a játékban. A cél tehát, hogy a mindenfelé izgő-mozgó színes formákat olyan sorrendben érintse az egyenes vonalunk, ahogyan az a kijelző tetején látható.

Linia

A formák sokszor nagyon gyorsan mozognak, és bizony elég gyakran előfordul az is, hogy tulajdonképpen csak egyetlen másodpercünk van a helyes kombináció „áthúzására”. Egy ideig tudjuk tartani az egyenes vonalunkat, de ez is csaupán néhány másodpercig tart, utána vagy „elsütjük”, vagy újra kell húznunk azt.

A grafika meglehetősen egyszerű – persze, hiszen az Apple által annyira kedvelt minimalista stílust követi –, a zene próbál nyugtatólag hatni, de azért amikor huszadszorra mozdul bele már megint az a rohadt fehér kör a sárga és szürke pöttyök közé, akkor lehet, hogy csendben felemlegetjük a fejlesztők felmenőit. Ettől függetlenül tényleg egy roppant ötletes és lebilincselő játékról van szó – most ráadásul ingyen a korábbi 4 eurós ár helyett.

• Linia letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes)

Inkább nem kockáztatnád a telefonod épségét? (Hátha földhöz vágod a huszonharmadik pályán.) Akkor mutatunk még pár további appot, ami mostanában lett ingyenes. Ezeket érdemes minél gyorsabban letölteni, hiszen nem feltétlenül egy hétig vannak ingyen, akár már pár órán belül visszaállhat az eredeti áruk!

 

Verbio

Verbio

Hohó, egy magyar fejlesztésű app! Drészer Károly nagyszerű, szótanulást segítő alkalmazása most lett egy éves, és ebből az alkalomból ezen a hétvégén ingyenesen tölthető le az eredeti 4 eurós ár helyett. Nálunk is szerepelt tavaly a Magyar iOS-fejlesztők című sorozatban, de Károly azóta sem lazsált, egy új játék, a kígyó is bekerült a Verbióba. Töltsd le gyorsan, ha eddig még nem tetted meg!

 

Cubway

Cubway

A Cubway egy érdekes játék, melyben egy kocka különleges és veszélyes kalandjait élhetjük át, ahogy az 55 pályán végigvezetjük. A játéknak három különböző befejezése is lehet, így érdemes többször is nekifutni. Már ha van türelmünk, ugyanis a Cubway egyáltalán nem könnyű játék.

 

The Abduction of Bacon at Dawn, the Chronicles of a Brave Rooster

The Abduction of Bacon at Dawn

Megszállták az ufók a Földet, és elrabolják a disznóinkat! Hogy miért? Azért, mert a bacon nagyon fontos szerepet játszik az egészséges életmódban, így érdemes minél nagyobb mennyiségben fogyasztani. Vajon sikerül megmenteni a malacokat és az emberiséget? Csak rajtad múlik ebben a vicces akció-platformjátékban. Most egy napig ingyen 1 euró helyett.

 

Feelca Colors és Feelca Tungsten

Feelca Tungsten

Volt már máskor is ingyenes egy-egy a Feelca négytagú fotófilterező alkalmazáscsaládjából, most egyből kettőt tölthetünk le ingyen. A Feelca Colors mindenféle színes szűrőt tartalmaz és kevésbé izgalmas, a Feelca Tungsten talán egy fokkal érdekesebb. A koncepció mindkét app esetében az, hogy a filmes fotózás hangulatát próbálják visszaadni. FRISSÍTÉS: Nekik már vissza is állt az áruk.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!