imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Loopimal


Amellett, hogy ma van Kevin Bacon születésnapja, ez a szép napsütötte nyári nap péntekre esik, így a napot természetesen a hét ingyenes alkalmazásával kezdjük. Ez most a kifejezetten gyerekeknek készült Loopimal lett az App Store-ban.

Az alkalmazást kifejezetten 6-8 év körüli gyerekeknek ajánlja a háromfős fejlesztőcsapat, a YATATOY (Lucas Zanotto, Ulrich Troyer, Niels Hoffmann). Mint ahogyan a neve is mutatja, a Loopimal a zenei loopokra koncentrál, a gyerekek ilyeneket készíthetnek az alkalmazáson belül, méghozzá játszi könnyedséggel. A zenéinket állatok adják elő, bár nem a jól megszokott hangjukon szólalnak meg, hanem dobként vagy akár basszusként.

Loopimal

A kezelés szuperegyszerű, semmiféle nyelvismeret nem szükséges hozzá. Az alsó sávból színekkel és mintákkal jelzett blokkokat dobálhatunk be a lejátszóba, ahol egy vonal mutatja hol tart éppen a loop. A „hangszereket” állatok jelképezik, ők különböző vicces mozdulatokkal és tánccal reagálnak az általunk összeállított hangsorra. Összesen kilenc állat közül választhatunk, mindegyikük más és más hangot jelent, és egyszerre legfeljebb négyen zenélhetnek.

Loopimal

Az Apple az alábbiakat írja a Loopimal ajánlójában:

A Loopimal egy egészen elbűvölő módja annak, hogy bevezessük a gyerekeket a zene világába, ráadásul annyira egyszerű és hatásos, hogy arra szinte nincsenek is szavak. A gyerekek csempéket rendezhetnek el és helyezhetnek át egy aranyos jegesmedve, polip vagy hasonló állat alatt, melyek különböző zenei hangokat szólaltatnak meg, miközben az állatbanda imádni való tánccal reagál. Nincsenek célok vagy következmények – csak egy biztonságos hely a tanulásra, játékra és nevetésre.

Loopimal

A Loopimal valóban elég szórakoztató, még én is hosszú percekig játszogattam el vele, persze azért nem az ebben összerakott dallamokra fogják veretni ma este a Balaton Soundon Steve Aoki helyett. Egyetlen kellemetlen hibát tudnék csak felhozni, mégpedig azt, hogy az összeállított zenéinket sajnos nem lehet elmenteni. Ettől függetlenül ha van a közelben egy iPad (vagy iPhone, de az előbbi praktikusabb) és egy kisgyerek, akkor mindenképp érdemes letölteni a Loopimalt, hiszen most 3 eurót spórolhatunk meg.

• Loopimal letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes)
Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!