imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Lost in Harmony


Elérkezett a péntek ezen a rövidke héten, úgyhogy szokás szerint a hét ingyenes alkalmazásával indítjuk a napot. Ismét egy játékot választott az Apple: ez most a Lost in Harmony című ritmusjáték lett.

Érdekes kombináció az App of the Week promóció eheti kiválasztottja: az úgynevezett „runner” stílus és a ritmusjátékok keveréke, vagyis a játék során folyamatosan haladunk, miközben akadályokat kell kerülgetnünk, ráadásul az egész meg van bolondítva azzal, hogy a minél magasabb pontszám elérése érdekében a zene ütemére is figyelni kell.

Lost in Harmony

A Lost in Harmony koncepciója meglehetősen egyszerű, a főhősünkkel haladunk egy gördeszkán. A megszokottól eltérően nem valami fel, hanem valami felől, vagyis szemből látjuk a karaktert. Vele kell összegyűjtenünk a fénylő csillagport és a nagyobb fénygömböket, miközben hátulról különböző „ellenségek”, például autók, madarak, törmelékek közelítenek, amiket értelemszerűen el kell kerülni, sőt akadályokat is át kell ugrálnunk. További csavar a dologban, hogy a zene ütemére néha különböző fénylő pontokat kell megnyomogatnunk.

Lost in Harmony

A grafika a japán animékre hajaz, ennek ellenére a játékért egy francia csapat, a Digixart Entertainment a felelős. A zenék között különböző ismerős dallamokat fedezhetünk fel, és kalandjaink során egy érdekes háttértörténet is kezd szépen lassan kibontakozni. Ha mindez nem lenne elég, saját pályákat is készíthetünk saját zenére, melyeket aztán másokkal is megoszthatunk. A Lost in Harmony most ingyenesen tölthető le egy hétig a korábbi 4 eurós ár helyett iPhone-ra és iPadre.

• Lost in Harmony letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes, IAP)

Nem a te stílusod a Lost in Harmony? Semmi gond, mutatunk pár további appot, ami mostanában lett ingyenes – bár a múlt héthez hasonlóan ezen a héten sem dúskálunk a jobbnál jobb alkalmazásokban. Ezeket érdemes minél gyorsabban letölteni, hiszen nem feltétlenül egy hétig vannak ingyen, akár már pár órán belül visszaállhat az eredeti áruk!

 

God of Blades

God of Blades

A God of Blades nem mai darab, de 2012-ben elég nagy sikert aratott. Egy klasszikus oldalra haladós akciójátékról beszélünk, ahol le kell kardoznunk az ellenfeleinket. Természetesen többféle fegyver közül választhatunk, és különböző mozdulatokat kombinálhatunk. Több mint három éve nem frissült, szóval az újabb iPhone-ok panaszkodhatnak, de az iPhone 7 is gond nélkül futtatja a játékot – 3 euró helyett most ingyen.

 

Light Apprentice

Light Apprentice

Vedd a kezedbe Nate sorsát ebben a képregényszerű kalandjátékban. Tárgyakat gyűjtögethetünk, fejlődik a karakterünk, harcolhatunk, és természetesen a döntéseink kihatnak a főhős jövőjére. Szintén nem mai darabról van szó, most 3 eurót spórolhatunk vele.

 

Enhance

Enhance

Végül nézzünk egy fotós appot, mert nem telhet el úgy hét, hogy ezek közül ne váljon ingyenessé valamelyik. Az Enhance-t kifejezetten arra hegyezték ki, hogy különböző közösségi szolgáltatásokhoz könnyen elkészíthessük a megfelelő méretű és képarányú fotókat, de a beépített keresővel ahhoz is találhatunk képeket, ha csak valami magvas idézetet osztanánk meg embertársainkkal. Eddig 1 euró volt, most ingyen vihető, többet nem is nagyon ér egyébként.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!