imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Love You To Bits


Március 10. van, ami a Mario-nap (MAR 10 – MARIO, haha), bár a hét ingyenes alkalmazása nem a Nintendo vízvezeték-szerelőjéhez köthető. Ettől függetlenül az Apple ismét egy játékot emelet ki, ami ezen a héten a Love You To Bits című sci-fi kalandjáték lett.

A Love You To Bits egy szupercuki űrkalandjáték, melyben Kosmo kalandjait követve bebarangolhatjuk az egész univerzumot. Klasszikus „point-and-click” irányítást kapott, vagyis oda mozog a karakterünk, ahová koppintunk, és a műfajhoz hűen jó pár puzzle-lel is találkozhatunk utunk során. Az Apple ezt írja róla:

Amikor a fiatal asztronauta, Kosmo szeme láttára robban szét robotbarátnője, Nova, bártan vág neki a galaxisnak, hogy újra összegyűjtse a darabkáit, amikből aztán ismét összerakhatja. Ez a gyönyörű és hóbortos point-and-click kalandjáték rabul ejti majd a szívedet, miközben több tucat furcsa bolygót látogatsz meg, ahol olyan furcsaságokkal találkozhatsz, mint idegenekkel teli játéktermekkel és robotdiszkókkal. Minden egyedi világ újabb és újabb imádnivaló karaktereket, fantasztikus látnivalókat és furfangos fejtörőket rejt. A csillagközi szerelem még sosem volt ennyire gyümölcsöző.

Love You To Bits

Az Alike Studio játéka valóban nagyon magával ragadó hangulattal rendelkezik, nem véletlenül nyertek egy rahedli díjat vele a különböző inidejáték-fesztiválokon. A grafika a kézzel rajzolt stílust képviseli. Ha Kosmóval egy olyan tárgyhoz érünk, amit valamilyen módon használni tudunk, vagy fel tudjuk venni, azt egy körvonallal jelzi a játék, valamint egy ikont is kirajzol fölé. Erre az ikonra koppintva léphetünk interakcióba az adott tárggyal vagy pályaelemmel.

Love You to Bits

Az egymástól gyökeresen különböző világokban a cél tehát az, hogy összegyűjtsük Nova darabkáit – minden világban egyet. Érdemes azonban tüzetesebben körülnézni az egyes helyszíneken, ugyanis a robotalkatrészek mellett pár személyes tárgyat is fellelhetünk, melyek emlékeket idéznek fel Kosmóban – ezeket rövid, megható videók formájában nézhetjük meg később. A Love You To Bits egyébként 25-nél is több pályát tartalmaz, ráadásul a fejlesztők újabbakat is ígérnek, melyekhez ingyen juthatunk majd hozzá és most a 3,99 eurós alapárat sem kell kifizetni. Szerintem mindenképp érdemes kipróbálni, még ha ez a műfaj valakinek nem is áll közel a szívéhez, mert tényleg elbűvölő a hangulat.

• Love You To Bits letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes)

Ha esetleg mégsem szippant be a Love You To Bits – bár ezt nehéz elképzelni –, akkor mutatunk még néhány további appot, amik mostanában lettek ingyenesek (igaz, ezen a héten nem sok említésre méltó van sajnos). Ezekre érdemes minél előbb lecsapni, mert akár már pár órán belül visszaállhat az eredeti áruk!

 

Perloo

Perloo

Ha már rendhagyó módon nem minimalista puzzle-játék lett a hét ingyenes alkalmazása, mi azért kerestünk egyet. A Perloo a fejlesztői szerint egy „geometrikus tündérmese”, ami furcsán hangzik, de tény, hogy nagyon is egyedi alkotásról van szó. Vigyázat, egyáltalán nem könnyű, most viszont ingyen próbálhatjuk ki az eredeti 1 eurós ára helyett.

Motorsport Manager

Motorsport Manager

Ismét – sokadszorra – ingyenes a Motorsport Manager, ami már a hét ingyenes alkalmazása is volt egyszer, még tavaly tavasszal. A műfaj kedvelői az egyik legjobb ilyen iOS-játéknak tartják, szóval ha szeretsz versenyistállókad menedzselni, akkor most mindenképp érdemes lecsapni rá, hiszen az 1-2 eurós árát is megspórolhatod.

 

sleeper

Sleeper

Következzen egy egy Mac-app is. A sleeper egy nagyon egyszerű kis segédprogram, ami megakadályozza, hogy alvó módba kerüljön a gépünk. Van persze erre millió és egy másik megoldás is, de ezt most egy kattintással ingyenesen telepíthetjük a Mac App Store-ból.

 

Helm

Helm

Nézzünk végül egy második nagyon egyszerű maces alkalmazást. Nem biztos, hogy ezt túl sokan igénylik, de akik igen, azoknak nagyon praktikus lehet (nekem azonnal felcsillant a szemem): a Helm segítségével villámgyorsan, a menubarból tudunk váltogatni hosts-fájlok között, illetve szerkeszthetjük is azokat.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!