imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: MarcoPolo Ocean


Az Apple minden héten ingyenessé tesz egy kiválasztott alkalmazást az App of the Week promóció keretein belül. Ezek a legtöbbször játékok, néha fotós vagy produktivitásnövelő appok, ritkábban pedig gyerekeknek készült tanulóappok. A MarcoPolo Ocen ez utóbbi kategóriába tartozik.

Igaz ami igaz, nem lehet mindig játékokkal kényeztetni a nagyérdeműt, néha érdemes a kisebbekre is gondolni – főleg, hogy ők is imádják az iPhone-t vagy az iPadet. Az App Store számtalan olyan alkalmazást vonultat fel, melyek segítségével játékos formában tanulhatnak és sajátíthatnak el készségeket és ismereteket. A MarcoPolo Ocean egy ilyen játék, mely az óceán titkaiba avatja be őket.

MarcoPolo Ocean

A játéknak tulajdonképpen nincs fix célja, az egész lényege, hogy alámerüljünk a vízbe, és megismerkedjünk az ottani élővilággal. Felépíthetjük a saját akváriumunkat és benépesíthetjük a különböző színes halakkal – összesen 30 fajból válogathatunk. Irányíthatjuk a saját mini-tengeralattjárónkat, a különböző puzzle-játékokban pedig a tengeri állatok testfelépítését ismerhetjük meg.

A kezelés roppant egyszerű, koppintásokkal és söprésekkel navigálhatunk. A fejlesztők szerint az alkalmazás segíti a technológiai, tudományos, mérnöki és matematikai ismeretek elsajátítását. A gyerekek megismerhetik, hogyan épül fel az óceán és milyen részekből áll például egy hajó vagy tengeralattjáró, mik a legfontosabb tulajdonságai a halaknak és a tengeri emlősöknek.

MarcoPolo Ocean

Segít a szókincs fejlesztésében is, azonban sajnos magyarul nem tud, így ez számunkra egy elég nagy hátrány – bár ha jobban gondolok, engem sem zavart különösebben annak idején, hogy angolul tudom csak nézni a rajzfilmeket a Cartoon Networkön.

A MarcoPolo Ocean a legalább iOS 7-et futtató iPhone-okkal, iPadekkel és iPodokkal kompatibilis, az akció keretein belül pedig január 28-ig ingyenesen tölthetjük le a korábbi 3 eurós ár helyett – igaz korábban is volt már ingyenes, nem is egy alkalommal. A MarcoPolo Learning 5 év alatti gyerekeknek ajánlja elsősorban, de valószínűleg a nagyobbak is szívesen eljátszanak vele. Ha megtetszett, a fejlesztőknek sok hasonló játéka van még különböző témákban.

• MarcoPolo Ocean letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!