imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Mimpi Dreams


Július 1-je van, ami nem csak Liv Tyler születésnapja, de idén péntekre is esik, így hát szokás szerint a hét ingyenes alkalmazásával kezdjük a napot. Ez ismét egy játék lett, méghozzá a cseh illetőségű Silicon Jelly fejlesztőcsapat Mimpi Dreams című munkája.

Úgy tűnik, valahogyan rátalált az Apple a régióra, az App of the Week keretein belül múlt héten ugyanis a magyar fejlesztésű Give It Up 2-t tölthettük le, most pedig egy cseh csapat játékát választották a hét ingyenes alkalmazásának. A Mimpi Dreams egy folytatás, az idén megjelent játék tulajdonképpen a Mimpi második részének is tekinthető (ami egyébként húsvét óta szintén ingyenesen tölthető le).

Mimpi Dreams

A Mimpi Dreams egy platform-puzzle játék, amiben az álmaiban szuperhős kutyát, Mimpit irányítva kell átverekednünk magunkat a pályákon (vagyis az ő álmain). Nem egyszerű ügyességi játékról van szó, mert bár sokat kell ugrándozni és akadályokat kerülgetni, időről-időre belefutunk labirintusokba illetve logikai feladatokba is. Ezeknél kérhetünk segítséget, de a megoldásuk a legtöbbször annyira azért nem bonyolult.

Mimpi Dreams

Mimpit összesen hat álmán vezethetjük végig, ezek egymástól teljesen eltérő világokat takarnak: van hogy kalózok között kalandozunk, előfordul hogy kísérleti patkányokat mentünk, de még egy királylánynak is segíthetünk előkeríteni a két húgát. A pályákon Mimpi mellett különböző tárgyakat is „irányíthatunk”, felhőket, dobozokat mozgathatunk, ezzel létrehozva azokat a platformokat, amelyek segítségével végül folytathatjuk az utunkat.

Mimpi Dreams

A grafika aranyos, a rajzolt vonalat képviseli. Érdekessége, hogy teljes egészében vektoros, ami egyrészt azt jelenti, hogy a játék mérete viszonylag kicsi maradt, másrészt a fejlesztők könnyedén portolhatták egyéb platformokra, így a Mimpi Dreams iPhone és iPad mellett Apple TV-re, Macre, Linuxra és Windowsra is elérhető. A játékhoz tartozik egy Apple Watch alkalmazás is, melynek értelmére, be kell vallanom, még nem sikerült rájönnöm.

A Mimpi Dreams nem egy túl nehéz és hosszú játék, de a kihívás hiányáért pótolnak az ötletes pályák és az érdekes fejtörők. Ha könnyed kikapcsolódásra vágysz, akkor érdemes letölteni, most egy hétig ingyenes a korábbi 1,99 eurós ár helyett. Jut eszembe, nem tartalmaz alkalmazáson belüli vásárlásokat, ami manapság mindenképp dicséretes.

• Mimpi Dreams letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes)
MacBook Air Retina most 3 év jótállással

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!