imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: MindNode


Ha péntek, akkor ingyenes alkalmazás. A múlt heti szuper kis játék után ezen a héten egy produktivitásnövelő appot választott az Apple, ráadásul ezúttal elég jó kis kedvezményről van szó, a MindNode ugyanis korábban 10 euróba került.

A MindNode egy mind mapping alkalmazás (a kifejezés magyar fordítása elvileg „elmetérkép”, de valahogy ez kicsit furán hangzik), melynek segítségével könnyen átlátható struktúrába rendezhetjük az ötleteinket, gondolatainkat. Ezt írja róla az Apple az ajánlóban:

A nagy ötletek több száz kis elemből állnak össze. Ha vállalkozást akarsz indítani, le akarod futni a maratont – vagy bármi más nagyszabásút tervezel – nehéz feladattá válhat számon tartani az összes darabkát. Ezért is szeretjük a MindNode-ot. A letisztult elrendezés segít vizuálisan összekötni az összes elemet, így könnyedén elrendezhetjük őket. Ráadásul a MindNode-hoz tartozik egy nagyszerű Apple Watch alkalmazás is, így pillanatok alatt megnézhetjük az ötleteinket út közben is.

MindNode

Az MindNode elindítása után egy rövid videó mutatja be a mind mapping lényegét, majd ezután az app használatát is elsajátíthatjuk néhány lépésben. A kezelőfelület egyébként nagyon letisztult, néhány pillanat alatt összedobhatunk egyszerűbb ötletfelhőket, ha azonban a mélyére ásunk, rengeteg beállítás, formázás, elrendezés, előre elkészített sablon közül választhatunk.

MindNode

A mind mapping szabályainak megfelelően az ötleteket egy központi kiinduló elem köré csoportosíthatjuk, majd innen fa-szerűen ágazhatnak le az egyes elemek, további fő csoportok szerint elrendezve. A „vásznunk” végtelen, vagyis tulajdonképpen bármilyen bonyolultságú térképeket összeállíthatunk, és ezeket akár egy leegyszerűsített listanézetben is megnézhetjük. Az egyes elemek tennivalókat is képviselhetnek, vagyis akár egyszerű projektmenedzsmentre is használhatjuk az alkalmazást.

MindNode

A MindNode az iCloud Drive-ot használva szinkronban tartja az összes eszközünket, univerzális alkalmazás lévén így amit például egy iPaden megterveztünk, azt az iPhone-unkon is láthatjuk mondjuk útközben. Sőt, a listanézet Apple Watch-on is elérhető. Az appnak létezik egy maces változata is, ez azonban nem része az akciónak, 29,99 euróért tölthető le az App Store-ból (vagy kipróbálhatjuk a fejlesztők weboldaláról elérhető ingyenes próbaverziót). Az elkészült térképeket egyébként számtalan más formátumban is megoszthatjuk, sőt, jó pár hasonló appba is exportálhatjuk őket. Ha ez nem lenne elég, akár böngészőből is megtekinthetőek ha ingyenesen regisztrálunk a MyMindNode szolgáltatásra.

MindNode

A MindNode nem mindenki számára létfontosságú alkalmazás, viszont tényleg nagyon minőségi darabról beszélünk. Ha éppen nincs is rá szükséged, akkor is érdemes most ingyen letölteni a korábbi 9,99 eurós ár helyett, ki tudja mit hoz a jövő, hátha jól jön még egyszer. Egyébként minden funkció elérhető benne, nem tartalmaz alkalmazáson belüli vásárlásokat.

• MindNode letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes)
Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!