imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Motorsport Manager


Péntek van, a hét utolsó munkanapja. Ez egyrészt azért örömteli, mert jön a hétvége, másrészt itt a hét ingyenes alkalmazása is. Ismét egy játékot emelt ki az Apple az App Store-ban, ám ez most rendhagyó módon egy sportmenedzserjáték lett: a Motorsport Manager.

A sport témájú menedzserjátékok kategóriájában többségben vannak azok címek, melyek a labdarúgással foglalkoznak. Ebből a szempontból üde színfolt a Motorsport Manager, mely az autóversenyzés világába kalauzol el minket, nem is akárhogyan. Ezen játékműfaj talán az egyik legmegosztóbb – vagy szereti valaki, vagy utálja –, ha viszont te pont azok közé tartozol, akik rajonganak érte, akkor most mindenképp érdemes az App Store felé venni az irányt.

Motorsport Manager

A Motorsport Manager az iPhone-ra és iPadre elérhető legrealisztikusabb ilyen típusú játék, a különböző kritikusok gyakorlatilag egytől-egyig ódákat zengtek róla a megjelenése után. Nem meglepő módon a feladatunk az lesz, hogy egy versenyistállót menedzseljünk, pilótákat és mérnököket szerződtessünk, fejlesszük az autót és kitaláljuk a versenytaktikát – például a boxkiállások rendjét és a gumiválasztást.

A grafika letisztult, a menük a rengeteg opció ellenére kellemesen áttekinthetőek, verseny közben pedig egy egészen pofás, tilt-shift-effektel megfűszerezett nézőpontból követhetjük az eseményeket – persze valósághű grafikára nem szabad számítani. A versenyeken valós időben is részt vehetünk, de akár úgy is játszhatunk, hogy csak a sorsdöntő pillanatokban avatkozunk közbe, melyeket praktikusan kiemel a játék.

Motorsport Manager

A játékot elnézve elég meglepő az a tény, hogy a fejlesztés mögött nem egy csapat áll, hanem csupán egyetlen ember, az angliai Guildfordban élő Christian West, aki egy év alatt, 2013. szeptembere és 2014. augusztusa között dobta össze a játékot otthonában. Christian maga is hatalmas autóverseny-rajongó, így gyakorlatilag egy gyerekkori álmát valósította meg azzal, hogy elkészítette a Motorsport Manager névre keresztelt játékát.

A játékban nyolc versenysorozatban összesen 36 pályán mérhetjük össze taktikai adottságainkat a gépi ellenfelekkel. A részletes szimulációban minden előfordulhat verseny közben ami a valóságban is: változik az időjárás, kopnak a gumik, megsérülnek és összeütköznek az autók, valamint a biztonsági autót is beküldhetik. Lazításképp nézegethetjük a vicces beépített közösségi hírfolyamot, melyen az eseményektől függően reagálnak az emberek. Támogatott az iCloud-mentés is, vagyis ha több eszközt is használunk, bármelyiken onnan folytathatjuk az eseményeket ahol éppen abbahagytuk.

Motorsport Manager

A Motorsport Manager indulóára 5 euró volt a megjelenésekor, azóta átesett pár kisebb-nagyobb árcsökkenésen, ingyenessé azonban most először vált. Sajnos ez nem érinti az alkalmazáson belüli vásárlásokat, de ezek nélkül is tökéletesen játszható, csak komolyabb kihívást jelent. Persze az igazi rajongókat ez valószínűleg nem tántorítja el, sőt.

• Motorsport Manager letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes, IAP)
Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!