imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Musemage


Péntek van, úgyhogy szokás szerint beszámolunk a hét ingyenes alkalmazásáról. Azt akartam írni, hogy a játékok után második leggyakoribb kategóriát képviselik az Apple promóciójában a fotós appok, de visszanézve majdnem egy éve nem volt ilyen az App of the Weekben. Most viszont van, nem is rossz: ez a Musemage.

Kicsit elkésett az Apple, ha múlt héten lett volna ez az app a hét ingyenes alkalmazása, akkor pont intenzíven tesztelni tudtam volna, mert most értem haza egy kis külföldi kiruccanásról, de sebaj, majd legközelebb. A Musemage tehát egy fotós app, amibe a szorgos kínai fejlesztők rengeteg különböző funkciót zsúfoltak bele, egy pár legjobb fotós-videós app válogatásban is szerepelt. Az Apple ezt írja róla:

A filmezés és a vágás komoly dolog, a Musemage azonban annyira egyszerűvé teszi, hogy könnyedén meggyőzhet az ellenkezőjéről. Ezzel a minden-egyben eszközzel készíthetsz HDR képeket, vagy fotózhatsz manuális módban – ez azt jelenti, hogy a színek mindig élénkek lesznek, és te szabod meg, hogy hol lesz a fókusz. Ja, és a valósidejű szűrők a videóidon? Nagyszerű megoldás hogy kitűnjenek a többi közül.

Musemage

Nos, tényleg elég sokrétű appról van szó, ráadásul egész jó kis kezelőfelülete van, különböző tárcsákon választhatjuk ki a funkciókat. Ezekől elég sok van, legyen szó akár fotózásról vagy videózásról, bár az utóbbi esetében egy fokkal talán izgalmasabbak. A fotóknál tehát választhatunk HDR-módot, átkapcsolhatunk manuális módba, ahol a záridőt, ISO-értéket és fókuszt szabhatjuk meg, illetve természetesen egy rakás szűrővel is színesebbé-szagosabbá tehetjük a képeinket – itt az izgalmas az, hogy a „keresőben” valós időben, még a kép elkészítése előtt láthatjuk az eredményt.

Musemage

Videózás esetén is valós idejű effekteket kapunk, ami elég impresszív. Van itt mindenféle: egyszínű hátteret cserélhetünk egy képre (bluebox/greenbox), bőrhibákat javíthatunk (a szokásos gagyisztikus végeredménnyel), videózhatunk mindenféle vintage effekttel, fekete-fehérben, stabilizátorral (ez elég jól működik), de akár konkrét színeket is lecserélhetünk, ami a megfelelő körülmények között tényleg adja a „hűha-hatást”. Van még elég jól testre szabható timelapse, sőt, stop-motion is.

Musemage

Összességében tényleg jópofa alkalmazást tölthetünk le most ingyen, gondolom mindenkinek van kismillió hasonló a telefonján, de a Musemage-nek érdemes helyet szorítani mellettük – főleg most, hogy 4 eurót spórolhatunk. Arra érdemes figyelni, hogy a legjobb funkciók iPhone 5s-től és iPad Airtől felfelé érhetőek el (persze érthető, kell a teljesítmény).

• Musemage letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes)

Akkor sincs gond, ha a fotózás nem a te asztalod, vagy nincs szükséged a sokadik ilyen appra. Összegyűjtöttünk pár további alkalmazást, melyek mostanában lettek ingyenesek. Mint mindig, most is érdemes sietni a letöltésükkel, mivel a cikk megjelenése után bármikor visszaállhat az eredeti áruk!

 

Decibel Meter

Decibel Meter

Pont azt tudja, amit a neve is mutat: hangerősséget mér. Kérdés persze, hogy mennyire lehet pontos egy ilyen alkalmazás, de talán megközelítőleg jó értékeket kaphatunk. A mérések eredményeihez a földrajzi helyzetet is elmenthetjük, kiexportálhatjuk azokat, valamint Apple Watch appot is kapunk mellé.

 

Pine Grove

Pine Grove

Érdekes, autós-nyomozós játékról van szó, melyben a médium detektív Johnt alakítjuk, aki különböző helyszíneken éli bele magát gyilkosságok áldozatainak utolsó perceibe, majd ez alapján deríti ki, ki ölte meg őket. 2 euró helyett most ingyenesen tölthető le.

 

Workflow

Workflow

Ha esetleg lemaradtál volna a hírről, a héten jelentették be, hogy az Apple felvásárolta a Workflow appot, és ennek örömére ingyenes is lett a korábbi 3 eurós ár helyett. Elképzelhető, hogy idővel jelentősen átalakul az alkalmazás, szóval érdemes most letölteni, ha tetszik az eredeti koncepció.

 

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!