imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Nightgate


Immáron 67. alkalommal jelentkezik a sorozatunk, melyben a hét ingyenes alkalmazását mutatjuk be. Mint oly sokszor, most is egy játékot választott ki az Apple az App of the Week promóció keretein belül. Ráadásul – milyen meglepő – a Nightgate a jó öreg minimalista stílust képviseli.

2398-at írunk. Egy hatalmas és pusztító háború után a Föld utolsó „létformáit” néhány, hálózatot alkotó intelligens számítógép jelenti – ez a Nightgate. De mi történt pontosan? Miért fontos ez? Milyen újabb veszély leselkedik rájuk? Ezt fogjuk kideríteni a játékban, melyről az Apple az alábbiakat írja:

Nem minden nap fordul elő, hogy olyan nagyszerű játékkal találkozunk, mint a Nightgate. Komoly koncentrációt igényel a győzelem ebben a minimalista puzzle-játékban, de a nagyszerű irányítás egyszerűvé teszi a navigációt. Ó, és higgy nekünk: a képek nem mutatják meg a lényeget. Ki kell próbálnod ahhoz, hogy egészében megtapasztalhasd ezt a stílusos minimalizmust. A változó perspektívájú szintektől, a lüktető szintetizátoroktól és a folyamatos mozgástól leesik majd az állad.

Nightgate

Tényés való, hogy a képek, sőt még a trailer alapján sem értettem elsőre, hogy pontosan miről is szól a Nightgate, a kipróbálás után azonban egyértelművé vált a dolog. Leírni is nehéz, de azért megpróbálom: egy apró pöttyöt irányítunk, ezzel kell megérinteni a körökben lévő pöttyöket, miközben elkerüljük a piros akadályokat. Az irányításhoz virtuális joysticket használhatunk, amit elég jól oldottak meg, ugyanis bárhová helyezhetjük a kijelzőn az ujjunkat, majd húzással állíthatjuk be az irányt.

Nightgate

Elsőre persze ez az egész nem tűnik túl izgalmasnak, de tényleg érdemes kipróbálni, ugyanis nagyszerű hangulata van a játéknak. Folyamatosan mozognak a kijelzőn a különböző geometrikus formák, a háttérben 40 percnyi eredeti aláfestő zene szól (elérhető az iTuneson, Apple Musicon és Bandcampen is), miközben végigküzdjük magunkat az elsőre egyszerűnek tűnő, de igazából végtelenül precízen összeállított 50 pályán.

Nightgate

Külön öröm, hogy a Nightgate fejlesztése során végig szem előtt tartották az Apple TV-kompatibilitást is, vagyis az egész játékot úgy alakították ki, hogy könnyedén játszható legyen nagy képernyőn a Siri Remote-tal (ráadásul iCloud-szinkronizáció is van benne). Egy próbát mindenképp megér, főleg, hogy most ingyenesen tölthetjük le az eredeti 4 eurós ár helyett – és nincsenek benne alkalmazáson belüli vásárlások sem.

• Nightgate letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes)

Az utóbbi időben rendszeresen mutatunk még pár további alkalmazást a hivatalos App of the Week mellé – olyanokat, amik éppen ingyenesek lettek. Most elég gyér a felhozatal, szóval rövid lesz a lista. Ha valamelyik megtetszik, érdemes minél előbb letölteni, ugyanis ezeknek bármikor visszaállhat az áruk!

 

HOOK

HOOK

Nem jön be a Nightgate minimalista stílusa? Semmi gond, itt van még egy hasonlóan minimál puzzle (hehe)! Annyira minimál, hogy még összegyűjthető dolgok, sőt menü sincsen. A HOOK-ban kapcsolási rajz szerű pályákon dolgoztathatjuk meg az agytekervényeinket miközben a relaxációt segítő zene szól a háttérben.

 

Dead On Sight

Dead On Sight

Nincs is jobb egy kis zömbiölésnél. A Dead On Sightban a piszkos munkát egy távcsöves puskával végezhetjük el, miközben megmentjük Resurrection városka még életben lévő lakóit. Nem mai darab, szóval lehetnek vele gondok, de legalább ingyenessé tették a korábbi 1 eurós ára helyett.

 

PDF to Word Converter

PDF to Word Converter

Végül egy maces app is terítékre kerül. Ahogyan a neve is mutatja, ez az alkalmazás PDF-ekből hivatott szerkeszthető, a formázásokat megtartó Word-dokumentumokat készíteni, méghozzá OCR technológiával felvértezve, vagyis a legörbézett betűk sem jelenthetnek akadályt – elméletben, a gyakorlatban ugyanis azért vannak problémák. De legalább most ingyen van 15 euró helyett.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!