imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Octagon


Május 27-e van, ami egyrészt Bolíviában az anyák napja, másrészt idén péntekre esik, ami a mi szempontunkból azt jelenti, hogy itt a hét ingyenes alkalmazása. Ezúttal az Octagon című ügyességi játékhoz juthatunk hozzá ingyen az App Store-ból.

Rendszeres olvasóinknak bizonyára feltűnt, hogy kedvelem a meglehetősen nehéz ügyességi játékokat, amik komoly kihívást jelentenek és villámgyors reflexeket igényelnek. Az egyik nagy kedvencem a legendás Terry Cavanagh-féle Super Hexagon. Octagon – Hexagon, nagyon hasonlít a két játék neve, és nem véletlenül.

Octagon

Az Octagonban, mint ahogy a neve is mutatja, egy nyolcszögben kell terelgetnünk a nyolcszög alakú kétdimenziós „golyónkat”. Ehhez a platformokon jobbra és balra mozoghatunk, valamint átugorhatunk a plafont képző platformra – már ha éppen van ott valami. Bizony, ahogy ebből sejthető, a halál okát a leesés fogja okozni (ráadásul először valószínűleg elég gyakran), amikor rossz irányba mozdulunk, vagy éppen túl lassúak vagyunk.

Octagon

A megjelenés a műfajhoz hűen meglehetősen minimalista, komoly textúrákra nem érdemes számítani. A platformok színe folyamatosan változik, kicsit olyan, mintha Jony Ive vette volna kezelésbe, a fejlesztő Lukas Korba szerint pedig pszichedelikus. Ha este játszanánk és nem szívesen égetnénk ki a retinánkat, akkor sötét mód bekapcsolására is van lehetőség. A játék alatt Jaroslav Beck, azaz Sqeepo zenéje szól, ami nem olyan jó, mint Chipzelé a Super Hexagonban, de végül is illik a stílushoz.

Octagon

Összesen három játékmódunk van: a klasszikusban folyamatosan haladhatunk végig a 60 másodperces pályákon, a végtelen mód, mint ahogy neve is mutatja, addig tart amíg el nem bénázzuk a véletlenszerűen generált nyolcszög alakú „csőben” a játékot. A napi kihívás minden nap egy új pályát jelent, kezdőknek ez viszont elég nehéz lesz, szóval érdemes valamelyik másik móddal indítani.

Octagon

Ha kedveled a nehéz játékokat és komoly kihívásokat, akkor 1,99 euró helyett most ingyen mindenképp érdemes letölteni az Octagont. Nem olyan nagyszerű, mint a valószínűleg ihletül szolgáló Super Hexagon, de korrekt ügyességi játék alkalmazáson belüli vásárlások nélkül, ami mindig pluszpontot jelent.

• Octagon letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes)
Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!