imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: oneSafe


Elérkezett a péntek, ami a múlt héttel ellentétben egy négynapos hétvége eljövetelét vetíti előre. Természetesen ezen a héten sem marad el az App of the Week promóció, vagyis az Apple által kiemelt heti ingyenes alkalmazás. Ezúttal ez a oneSafe jelszókezelő lett.

Az Apple mindig is hangoztatta, hogy mennyire fontos a számukra a felhasználóik személyes adatainak védelme – az utóbbi hetek történései pedig nagyon jól rávilágítottak erre. Ha valaki esetleg lemaradt volna az Apple vs. FBI ügy részleteiről, az itt pótolhatja. Aki képben van a dologgal, annak talán nem is olyan meglepő, hogy a hét ingyenes alkalmazása a oneSafe nevű jelszókezelő app lett.

A oneSafe bizonyos szempontból egy teljesen átlagos jelszókezelő alkalmazás: elmenthetjük benne a különböző hozzáférési adatainkat például weboldalakhoz, a bankkártyáinkat, bankszámláink adatait, egyéb kényes információkat. Egy valamiben azonban különbözik a többi társától: a kezelőfelület barátságos, mondhatni játékos a különböző színekkel, ikonokkal apróságokkal, a kezelése pedig roppant egyszerű.

oneSafe

Az adatainkat 256 bites titkosítással tárolja el az alkalmazás, és ez igaz a szinkronizációra is – a oneSafe ugyanis iCloud Drive-val, a legújabb CloudKit technológiával illetve Dropboxszal is tud szinkronizálni, vagyis a készülékeinken tárolt adataink folyamatosan szinkronban lehetnek. További biztonsági lehetőségek: külön belső jelszóval védhetjük a kategóriáinkat, generáltathatunk biztonságos jelszavakat, beállíthatjuk az önmegsemmisítő módot, követhetjük, hogy rajtunk kívül valaki más is megpróbált-e hozzáférni az adatainkhoz.

Magát az appot egyszerű PIN-kóddal, jelszóval, mintázattal, vagy egy úgynevezett TRI-PIN-nel védhetjük, ami színek, formák és számok kombinációját jelenti. A feloldáshoz természetesen használhatjuk az ujjlenyomatunkat is a Touch ID segítségével, de akár még a Withings óránkat is, ami automatikusan zárja az alkalmazást, ha túlságosan eltávolodik a telefonunkról.

oneSafe

Az adatainkat különböző kategóriákba rendezhetjük, melyekben sablonokat is találunk, amikkel színes-szagos formában menthetjük el a belépési és egyéb információinkat. Az app támogatja a 3D Touch funkciókat is, vagyis egy erősebb nyomással egyből megnézhetjük az adott elemet. A beépített böngésző autofill opcióval is rendelkezik, a oneSafe-ben pedig akár képeket és dokumentumokat is eltárolhatunk.

Szinte lehetetlen felsorolni az összes funkciót, de szerencsére az alkalmazáson belül számos rövid bemutatóvideó segít eligazodni a lehetőségek között. Ha jelszókezelő appot kerestél, de eddig drágálltad ezeket, azonnal csapj le a oneSafe-re, hiszen most egy hétig 5 euró helyett ingyenesen töltheted le. Alkalmazáson belüli vásárlások nincsenek, viszont kicsit visszás módon a fejlesztők a Mac-verzió árát az akcióval egy időben időben megduplázták 20 euróra – ezzel tehát lehet, hogy érdemes várni egy kicsit.

• oneSafe letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!