imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Over


Ismét elérkezett a hét utolsó munkanapja, az App Store-ban pedig feltűnt az aktuális ingyenes alkalmazás az App of the Week promócióban. Ezen a héten a játékok után második legnépszerűbb kategóriából választott az Apple: ingyenes lett az Over képszerkesztő app.

Biztos mindenki találkozott már a különböző közösségi oldalakon – például a Facebookon vagy az Instagramon – látványos fotókkal, amiken szép betűtípussal vagy kreatív elrendezéssel mindenféle életbölcsességet, ne adj’ isten egy csodálatos Coelho-idézetet láthatunk. Ezeket persze egy kis Photoshop-ismerettel mi is bármikor összedobhatjuk, de mi lenne, ha még egyszerűbben áraszthatnánk el az internetet a hasonló képeinkkel? Na, pont erre jó az Over!

Az Over segítségével tehát különböző feliratokat vagy grafikákat tehetünk a képeinkre, játszi könnyedséggel. Az alkalmazás kezelőfelülete nagyon egyszerű, de a letisztultság mögött egy tényleg komoly alkalmazás bújik meg. Alapvetően a saját fotóinkra dolgozhatunk, de akkor sincs probléma, ha az aktuális életbölcsességhez nem tudunk hozzáillő képet készíteni: az appon belül lehetőségünk van képeket is letölteni, bár csupán néhány van ingyen, a teljes funkcióhoz alkalmazáson belüli vásárlással juthatunk hozzá.

Over

Ha megvan a megfelelő kép, jöhet a szöveg! Alapesetben több száz betűtípus közül választhatunk, valamint még továbbiakat is vásárolhatunk, ha esetleg ezek nem elégítenék ki kreatív vágyainkat. Épp nem jut eszedbe egy épkézláb bölcsesség? Semmi gond, választhatsz az előre beépítettek közül egy frappánsat, az apphoz az alapvető formák mellett „creative wisdom”, „storyline” és „birthday” csomagok járnak, de ezek mellé továbbiakat is letölthetünk – talán mostanra már kitalálható, hogy bizony alkalmazáson belüli vásárlással.

Képszerkesztés terén eléggé meg van kötve a kezünk alapesetben, mert noha az Over támogatja például a rétegeket, a szövegeken és ábrákon kívül ezt a funkciót nem sokra használhatjuk, egészen addig, amíg le nem töltjük külön a komolyabb képszerkesztő funkciókat – igen-igen, mondjuk kórusban: alkalmazáson belüli vásárlással.

Over

Nos, ahogy a fentiekből talán kiderült(?), az Over egy nagyszerű app, főleg most, hogy 3,99 euró helyett ingyen juthatunk hozzá, az élményt azonban eléggé elrontja az a tény, hogy gyakorlatilag mindenért plusz pénzt próbálnak bezsebelni a fejlesztők a néhány alapfunkció mellett. Nem számoltam pontosan össze, de 30-40 eurót biztos el lehet szórni az alkalmazáson belüli vásárlásokkal ha minden lehetőséget a magunkénak akarunk tudni, ami nem feltétlenül szimpatikus húzás.

• Over letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes, rengeteg IAP)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!