imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: PDF Expert 5


Most már jó pár hét telt el úgy, hogy mindig egy játék volt az hét ingyenes alkalmazása az App of the Week keretein belül az App Store-ban, ezen a héten azonban egy produktivitásnövelő appal örvendeztetett meg minket az Apple: a PDF Expert 5-tel.

A PDF Expert 5 neve elég árulkodó, gyorsan kitalálhatjuk belőle, hogy ez bizony egy PDF-kezelő alkalmazás, ott is a jobbak közül való, sőt az egyik legjobb ilyen megoldás. Ezt tükrözi az ára is, eredetileg ugyanis 10 euróba kerül, úgyhogy érdemes most ingyenesen beszerezni még azoknak is, akiknek épp nincs rá szüksége – ki tudja, mit hoz a jövő. Nincsenek benne alkalmazáson belüli vásárlások, tehát a teljes funkcionalitást azonnal megkapjuk.

PDF Expert 5

No de mit is tud a PDF Expert 5? A Readdle appjával megnyithatunk PDF-eket. Persze ez nem nagy szám, ezen kívül azonban számtalan más fájlformátumot kezel még: szöveges fájlokat, iWork- és Office-dokumentumokat, prezentációkat, hang- és videófájlokat. Ezeket bármelyik más alkalmazásból továbbíthatjuk a PDF Expert 5-be ami támogatja az iOS rendszerszintű megosztását, de behúzhatjuk őket Dropboxból, OneDrive-ból vagy Google Docsból is. Természetesen számítógépről is továbbíthatjuk a fájljainkat, vagy e-mail csatolmányokat is letölthetünk.

PDF Expert 5

Persze a név kötelez, ezért igazán a PDF-fájlok esetében nyújt extra lehetőségeket az alkalmazás. Először is kitölthetjük a PDF-es űrlapokat, legyen szó szövegről, jelölőnégyzetekről, vagy egyéb elemekről, még a JavaSrcripttel dúsított interaktív megoldásokat is kezeli, valamint természetesen el is menthetjük a módosításokat.

PDF Expert 5

Ezen kívül szövegkihúzó-szerűen kijelölhetünk részeket a PDF-fájlunkból, megjegyzéseket fűzhetünk a dokumentumokhoz, szerkeszthetjük azokat, rajzolhatunk rájuk, aláírhatjuk őket, könyvjelzőket helyezhetünk el bennük. A módosítások elmentése után ugyanazokon a szolgáltatásokon keresztül továbbíthatjuk a PDF-eket amiken keresztól beszereztük őket, vagyis gyakorlatilag bármilyen felhőbe feltölthetjük azokat. A legutóbbi frissítésben megérkezett az iCloud beállításszinkronizáció is, vagyis ha több eszközön használjuk az appot, nem kell külön-külön beállítgatnunk mindent.

PDF Expert 5

Újdonsült iPad Pro tulajdonosoknak jó hír, hogy szintén a november 11-i frissítésben már a legnagyobb iPadet is támogatja az alkalmazás, ami azt jelenti, hogy szépen kihasználja a nagy kijelző által biztosított lehetőségeket. Be is került az Apple által létrehozott új promóciós kategóriában, amiben az ilyen típusú appokat gyűjtögetik – ha már megérkezett az iPad Pród, érdemes vetni erre is egy pillantást. A PDF Expert 5 többször is volt már akciós, ingyenes azonban még soha, úgyhogy uzsgyi, klikk a linkre:

• PDF Expert 5 letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!