imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Perchang


November 11. jó kis nap: szépen néz ki a naptárakban (11/11), ez Leonardo DiCaprio és Demi Moore születésnapja, valamint Kínában az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő „Szinglik napja”. Idén péntekre esik, szóval itt a hét ingyenes alkalmazása is, ami a Perchang című játék lett.

Lemmings? The Incredible Machine? Marble Madness? Ha ismerősen csengenek ezek a nevek, sőt, szeretted is őket, akkor a Perchang is tetszeni fog, hiszen nagyjából ennek a három játéknak a kombinációjaként fogható fel. Ezt írja róla az Apple:

A Perchang nagyszerű pályáiul szolgáló virtuális Robe Goldberg-gépekre annyira jó érzés ránézni, hogy könnyen elfelejthetjük miért is vagyunk itt – üveggolyókat kell eljuttatnunk a megfelelő csövekbe. A segítségünkre lévő szerkentyűk között a flipperektől kezdve a futószalagokig sok minden megtalálható, így ez a leleményes puzzle az agyunk mellett a reflexeinket és az összpontosító képességünket is próbára teszi.

Perchang

Szóval, a játékban golyók potyognak egy csőből (mint a lemmingek), és ezekből kell megfelelő darabszámot eljuttatnunk egy másik csőhöz. Ez eleinte könnyen megy, de később aztán egyre bonyolultabb szerkezeteken vezet át a golyók útja – a szerkezetek közül pedig néhánnyal mi is interakcióba léphetünk a kijelző alján lévő gombokkal. Ez azt is jelenti, hogy nem elég csupán a megfelelő módon elrendeznünk a pálya elemeit, de sokszor bizony nagyon résen kell lenni, hogy jó ütemben üzemeltessünk például egy ventilátort vagy egy flipperkart.

Perchang

A grafika háromdimenziós, nem fog leesni az állunk tőle, de a célnak tökéletesen megfelel – a háttérzene viszont nagyon jó hangulatot biztosít. Ugyan nem tűnik elsőre túl erőforrás-igényesnek, a Perchang komolyan tudja meríteni az akkumulátort, ezért van benne egy aksikímélő mód is. A fizika a valóságot utánozza, vagyis nem mindegy, hogy például mekkora esés után ütünk el egy golyót, vagy mennyi levegőt fújunk alá.

Perchang

A Perchang most tehát ingyenesen tölthető le egy hétig az App Store-ból a korábbi 1,99 eurós ár helyett. Ezért 50 egyre nehezedő pályát kapunk (a 15.-20. körül kezd bedurvulni, aztán tényleg nehézzé válik), egy 1,99 eurós alkalmazáson belüli vásárlásért pedig további 24 „fekete” pályával gazdagodhatunk.

• Perchang letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes, IAP)

Már a lemmingeket is direkt széttrancsíroztad ’91-ben? Akkor mutatunk pár további appot, ami mostanában lett ingyenes. Ezeket érdemes minél gyorsabban letölteni, hiszen nem feltétlenül egy hétig vannak ingyen, akár már pár órán belül visszaállhat az eredeti áruk!

Reckless Racing 3

Reckless Racing 3

Őrült felülnézeti autós játék jöhet? A Reckless Racing a kategória koronázatlan királya, már három részt is megélt iOS-en, és most a legújabb tölthető le ingyenesen a korábbi 2,99 eurós ár helyett. Összesen 60 esemény 9 versenysorozatban 24 arcade kihívás, élethű fizika, jó grafika, mi kell még? A Pixelbite neve (Space Marshals) garancia a minőségre.

 

2Do

cover_2do

Ez némileg kakukktojás, mert ugyan ingyenes, de nem egy akcióról van szó (volt egyébként a hét ingyenes alkalmazása is), hanem üzleti modell váltásról. Mostantól tehát nem kell fizetni az egyik legjobb emlékeztetőappért, viszont csak két hétig kapunk meg minden funkciót, utána egy alkalmazáson belüli vásárlással aktiválhatjuk a szinkronizációt, a biztonsági mentéseket és – ami a lényeg lenne – az értesítéseket. Régen egyébként mindez 15 euró volt.

 

AirLaunch Pro

AirLaunch Pro

Hosszú éveken át könyörögtek a felhasználók a widgetekért az iOS-ben, végül aztán megérkeztek, és egyre többet enged meg ezen a téren a fejlesztőknek az Apple. Én ugyan nem nagyon használom őket, de ha valaki szeretné mindenfélével telepakolni az erre használatos részt az iOS-ben, annak az AirLaunch Pro jó megoldás lehet. Kicsit kevesebbet tud, mint a szintén nemrég ingyenes Magic Launcher Pro, cserébe ezerszer igényesebben néz ki annál – most 4 euró helyett ingyen.

 

World Time Clock Widget

World Time Clock Widget

Én csak három időzónában dolgozom, ami még viszonylag egyszerűen menedzselhető, de ha valakinek többet kell követnie, annak praktikus lehet a World Time Clock Widget. Egy szempillantás alatt akár nyolc időzónát tekinthetünk át egyszerűen a widgetek között, kicsit hasonlóan a macOS-ben megszokott megoldáshoz. Eddig 1 eurót kellett leszurkolni érte.

Apple Care akció

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!