imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Piloteer


Január 29., péntek van, ami két dolgot jelent: egyrészt itthon is elrajtolt és megvásárolható az Apple Watch, másrészt itt a hét ingyenes alkalmazása, mely ezúttal ismét egy játék lett. A Piloteer egy érdekes, rajzolt grafikával rendelkező ügyességi játék.

A Piloteer alapsztorija szerint te vagy az az ember, aki feltalálja az első igazi, működő jetpacket. Mi mást is tennél, minthogy gyorsan kipróbálod, és különböző trükkökkel kápráztatod el a város lakóit. A nagyszerű teljesítményedről cikkezik a sajtó, az emberek csodálnak, te pedig vígan, könnyedén röpködsz a fagyis- és hotsogosstandok között, néha megpihenve egy-egy padon vagy szökőkúton. Mesésen hangzik, nem igaz?

Piloteer

Hát nem. A Piloteer ugyanis egy ritka kegyetlen és szemét játék. Érdekes módon korábban nem találkoztam vele, pedig különösen kedvelem ezt a műfajt. Szóval, a rendes fizikán alapuló világban különböző feladatokat kell végrehajtanunk úgy, hogy egy jetpacket irányítunk a kijelző bal illetve jobb oldalának megérintésével. Ez elsőre könnyűnek hangzik, jetpacket azonban nem olyan egyszerű vezetni. Mondhatni kifejezetten nehéz és idegtépő.

A játék szépen fokozatosan vezet végig minket a különböző trükkökön és a röpködés alapjain, persze ezt úgy kell elképzelni, hogy én nagyjából tizenötször haltam meg, mire egy méterrel odébb tudtam repülni egy halom dobozról egy másikra. A Piloteer tehát nehéz, ugyanakkor szórakoztató is, főleg azok számára, akik valamilyen különös oknál fogva szeretik azokat a játékokat, amiktől legszívesebben öt perc után a földhöz vágnák az iPhone-jukat.

Piloteer

Persze a folyamatos kudarc miatt hatalmas élmény, ha végre legalább öt másodpercig a levegőben tudjuk tartani a jetpacket úgy, hogy nem kenődünk szét egy darun és nem zuhanunk bele egy tóba a parkban. A sikeres trükkökért érmeket kapunk, az érmeket gyűjtögetve pedig egyre magasabb szintre léphetünk, így az első világon kívül további kettőt nyithatunk ki, ahol még a korábbiaknál is sokkal genyóbb feladatok várnak ránk.

A Piloteer grafikája meglehetősen egyszerű, bár kétség kívül van egy bája, hogy nagyjából úgy néz ki, mintha egy hatéves rajzolta volna a terepet, a különböző tárgyakat és lelkes feltalálónkat. A zene kissé monoton, nyugtató zongoraszó szól a háttérben, nem mintha ez bármikor is 100 alá tudná nyomni a pulzusunkat, főleg amikor negyvennyolcadszorra próbálunk meg átrepülni azokon az átkozott körökön, és mikor végre sikerül, fél méterrel a föld fölött átfordulunk és szétloccsantjuk a fejünket egy kövön.

Piloteer

A Piloteer univerzális alkalmazás, vagyis iPadre és iPhone-ra is elérhető, az App of the Week promóció keretén belül pedig most ingyen juthatunk hozzá a korábbi 1,99 eurós ár helyett. Nem tartalmaz alkalmazáson belüli vásárlásokat, így elég most egyszer letölteni, és garantáltan bármikor az idegeinkre megy majd. Ha viszont hozzám hasonlóan valamiért szereted az ilyen játékokat, akkor kötelező darab!

• Piloteer letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes)
iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!