imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Pixel Cup Soccer 16


Újabb hét telt el, ismét itt a péntek, ami amellett, hogy a Humanitárius Világnapra esik, azt is jelenti, hogy írunk a hét ingyenes alkalmazásáról. Ismét egy játékot választott az Apple, méghozzá egy retro-focis alkalmazást, a Pixel Cup Soccer 16-ot!

Retro és foci, a kettő külön-külön is sikernek hangzik, de mi van akkor, ha egybegyúrjuk őket? Egy pixeles, ugyanakkor nagyon hangulatos futballjátékot iPhone-ra és iPadre, ami ráadásul most ingyenes a korábbi 2,99 eurós ár helyett. Nézzük meg, mit ír róla az Apple:

A Pixel Cup Soccer 16 egy totálisan retro, és totálisan üdítő megközelítése a labdarúgásnak. Teljesen oda vagyunk az animációkért és az oldschool pittyegésekért. Mivel az AI ellen elég nagy kihívás játszani, ezért mi inkább a barátainkat alázzuk meg a Party Mode-ban, ami a kedvenc játékmódunk.

Pixel Cup Soccer 16

Ezzel az utolsó mondattal egyet kell értsek. A letöltés után gyorsan bele is ugrottam az idei Európa-bajnokságba, hogy – ha csak virtuálisan is, de – igazságot szolgáltassak. Természetesen Magyarországot választottam a csapatomnak, majd az első meccsen az osztrákok csúnyán bedaráltak. A második meccsen ugyan 2-0-ra vertem Izlandot, de itt már közepes fokozatról könnyűre állítottam a nehézséget, és az irányítás még így is elég problémás volt. Ez persze betudható annak is, hogy sosem voltam az a nagy focijáték-rajongó, ezért alapvetően idegen egy kicsit tőlem a játék kezelése. (Van baloldalt egy virtuális joystick, jobboldalt két virtuális gomb.)

Pixel Cup Soccer 16

Azt viszont meg kell hagyni, hogy a hangulat és a játékélmény tényleg szuper, amikor az egyik lövésem megpattant a jobb kapufáról, majd a labda szépen végigcsorgott a gólvonalon és végül mégsem ment be, majdnem felugrottam a helyemről. Nem fogunk unatkozni, minden fontosabb kupát végigjátszhatunk: 2016-os olimpia (férfi és női), 2016-os EB, Copa America, VB, női VB, valamint van egy Pixel Liga és Pixel Bajnokság is. Ha ez nem lenne elég, játszhatunk barátságos vagy gyakorlómeccseket is, büntetőrúgásokat, de a Party Mode-dal iPaden és Apple TV-n egymás ellen is megmérkőzhetünk.

Pixel Cup Soccer 16

Egy-egy meccs előtt kiválaszthatjuk a helyszínt, azt, hogy milyen időjárási körülmények között rendezzék meg a meccset, mennyi ideig tartson a játék, milyen gyors legyen a sebesség, és persze a nehézségi szintet is, de nekem már a közepes fokozat is komoly kihívásokat okozott. A grafika valóban a retro-vonalat követi, még CRT-effektet is bekapcsolhatunk, a hangok pedig a 8-bites időket idézik.

Pixel Cup Soccer 16

Összességében szuper kis játék a Pixel Cup Soccer 16, még az olyan focijátékok iránt kevésbé érdeklődő embereket is simán le tudja kötni, mint amilyen én vagyok. Az csak hab a tortán, hogy most ingyen juthatunk hozzá, univerzális alkalmazás lévén pedig akár az Apple TV-n is játszhatunk vele, ami értelemszerűen teljesen más élményt nyújt. Megéri letölteni, még alkalmazáson belüli vásárlások sincsenek benne!

• Pixel Cup Soccer 16 letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!