imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Power Hover


Szép napos péntekre ébredhettünk, így ha valaki az állatkertben töltené a július 29-én megtartott Nemzetközi Tigris Napot, nem kell félnie attól, hogy elázik. Ha mégis esne valamiért, akkor még mindig elfoglalhatjuk magunkat a hét ingyenes alkalmazásával, ami ezúttal a Power Hover című játék lett.

Az App of the Week keretein belül ezúttal ismét egy játékot emeltek ki az App Store-ban: a Power Hoverben egy légdeszkázó robotot irányítunk, akinek vissza kell állítania az áramszolgáltatást a robotvárosokban. Nézzük, mit ír róla az Apple!

A Vissza a jövőbe filmek óta nem találkoztunk ilyen menő légdeszkázással. Az Oddrok fantasztikus akciójátékával korlátokon csúszkálhatsz és félcsövekben repkedhetsz a meglepetésekkel telepakolt pályákon. Az ellenséges légdeszkások bombákat dobnak az utadba, a hatalmas homokférgek és gyilkos lézerek pedig próbára teszik a reflexeidet. Az egész idő idő alatt szóló lendületes zene és az ügyes kameramozgás felvillanyozó élménnyé teszi a Power Hovert, ami olyan, mint egy adrenalinnal teli mozifilm.

Power Hover

Ezzel nagyszerűen összefoglalják a lényeget, annyit tennék hozzá, hogy a Power Hover tényleg szuper hangulatot biztosít, amihez hozzájárul a siklás élménye és a jól passzoló zene. Kétféle játékmód közül választhatunk: sztori és challenge. Az előbbiben azt fogjuk kideríteni, hogy ki és miért lopta el az áramot a robotvárosokból. No persze itt nem a hagyományos, nálunk is népszerű áramlopásra kell gondolni: a tolvaj elemek formájában vitte magával az energiát, nekünk pedig ezeket kell összegyűjtenünk a különböző pályákon. Ezekért pontokat kaphatunk, amikkel aztán újabb pályákat és egyéb extrákat érhetünk el.

Power Hover

A Challenge mód, mint ahogy a neve is mutatja, különböző kihívásokat tartalmaz: meghalás nélkül kell bizonyos mennyiségű elemet összegyűjtenünk, a pontokból itt újabb kihívásokat, illetve egyre ügyesebb karaktereket vásárolhatunk. A játék tartalmaz alkalmazáson belüli vásárlásokat is, de ezzel is csupán pontokhoz juthatunk, enélkül is tökéletesen játszható, csak a türelmetlenebbeknek vagy ügyetlenebbeknek kell ilyesmihez folyamodniuk.

Power Hover

Mondjuk azt meg kell hagyni, hogy a Power Hover nehéz. Elég nehéz. Nem Super Hexagoni értelemben nehéz, de azért elég sok kihívást tartogat, és nagyon sokszor fogjuk újrakezdeni a pályákat, ha tökéletesre akarjuk teljesíteni őket. Lassan már-már azt kezdem gondolni, hogy az Apple direkt választ ilyen nehéz játékokat a hét ingyenes alkalmazásának, hogy aztán az idegből összezúzott telefonokat cserélő felhasználókból gazdagodjanak meg.

Power Hover

Ettől függetlenül a Power Hover tényleg nagyon hangulatos (ehhez sokat ad hozzá a zene és a grafika), és nagyon nehéz letenni, erről magam is meggyőződhettem tegnap éjjel kettőkor. A sztori mód több mint 30 pályája mind más és más, mindegyiket kézzel állították össze, és nagyon változatos élményt nyújtanak. A kihívások fix elemekből véletlenszerűen generált pályákat jelentenek – melyek egyre nehezebbek –, így gyakorlatilag végtelen sokáig leköthetik az ember. Ráadásul most 3,99 euró helyett ingyen!

• Power Hover letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes, IAP)
Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!