imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Roofbot


Elég embert próbáló héten vagyunk túl, és bár a hétvégére jó időt jósolnak, teljességgel érthető, ha valaki bezárkózna az otthon melegébe. Mivel üssük el az időt ezalatt? Például a hét ingyenes alkalmazásával, ami ezen a héten a Roofbot nevű puzzle-játék lett.

Ismét egy játékot választott tehát az Apple az App of the Week promócióba, most viszont nem egy minimalista stílusú darabról van szó (bár puzzle-nek azért puzzle), hanem egy aranyos grafikával megáldott appról, amiben egy robotot irányíthatunk.

Roofbot

Ezt írják róla ők:

Színes formák a hozzájuk passzoló lyukakba juttatása? Ez pont egy aranyos robotnak való feladatnak hangzik. Ez az elbűvölő puzzle játék azonban nem egy feladat, hanem egy igazi csemege. A Roofbot játékos világa tele van vidám apróságokkal, és egyszerűen nem tudjuk megunni a szuper zenéjét.

Roofbot

A Roofbot lényege tehát, hogy Roofie, a robot munkáját segítsük, aki mesebeli tetőkön ténykedik, hogy energialabdákat juttasson a helyükre. A feladata persze annyira azért nem könnyű – mihez kellenénk különben mi? – ugyanis például a terep folyamatosan változik ahogy interakcióba lépünk vele (nem léphetünk kétszer ugyanoda). Éppen ezért jó előre érdemes kigondolni, merre is szeretnénk majd a söprő mozdulatainkkal navigálni Roofie-t.

Roofbot

Az izometrikus nézetben látható pályákon egy négyzetháló mentén mozoghatunk. Nekem ez a nézet először egyébként kicsit zavaró volt, ugyanis volt, hogy nem pont arra sikerült söpörni, amerre tényleg menni akartam – idővel azért megszokható, és szerencsére az utolsó mozdulatunkat bármikor visszafonhatjuk. Roofie fel tudja venni a különböző formájú „csomagokat”, ezeket kell a hozzájuk tartó lyukakba dobálni, hogy aztán kinyíljon a pálya végén található lift. A nehézséget az adja, hogy csak egyszer léphetünk egy mezőre, valamint a megfelelő csomag nélkül csúnyán belezuhanunk a lyukakba.

Roofbot

A Roofbot bizony nem olyan egyszerű amilyennek elsőre tűnik, van hogy sokat kell agyalni a megfelelő útvonalon, de a türelmetlenebbek akár segítségeket is igénybe vehetnek (a nagyon türelmetlenek vásárolhatnak is). A zene valóban magával ragadó, halk, nyugodt, bár egy idő után talán egy kicsit monotonná válik. Mindenesetre ha szereted a hasonló játékokat, egy próbát mindenképp megér, főleg ingyen az eredeti 3 eurós ár helyett. Nem is régi appról van szó, tavaly október végén jelent meg.

• Roofbot letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes, IAP)

Ha már herótod van a puzzle-ökből, akkor sincs gond, próbáltunk keresni még pár további appot, melyek mostanában lettek ingyenesek – igaz, ezen a héten kifejezetten gyér a felhozatal, játék pedig nincs is köztük. Rájuk érdemes mihamarabb lecsapni, mert bármikor visszaállhat az áruk.

 

Monogram

Monogram

A Monogrammal – mily meglepő – monogramokkal ellátott háttérképeket készíthetünk iOS készülékünkre. Igaz, nem muszáj a nevünk kezdőbetűire szorítkozni, mindenféle minta és szöveg közül válogathatunk ebben a nem túl forradalmi alkalmazásban. Legalább ingyen van a korábbi 1 eurós ára helyett.

 

Stationery

Stationery

Ha még a fentiek után is dolgozik bennünk a kreativitás, akkor a Yellow Lab másik alkalmazásával mindenféle matricákkal és hátterekkel ellátott képeket (vagy háttérképeket!) készíthetünk. Azon gondolkodtál, milyen jól mutatna egy trendi betűkkel szedett Coelho-idézet a legújabb naplementés képeden? Na, a Stationery neked való!

 

DiskZilla

Diskzilla

Végül pedig, mivel a múltkor hiányolták, álljon itt egy Mac app is. A DiskZilla igazi svájci bicska: szabadíthatunk fel vele helyet a merevlemezen, vadászhatunk malware-ekre, biztonságosan törölhetünk fájlokat, vagy duplikált állományokat kereshetünk, alkalmazásokat törölhetünk. Ne dőljünk be a leírásában szereplő árnak, korábban csak 15 euró volt, most viszont ingyen van. Egyébként a millió reklámozott értékeléssel szemben én nem sok infót találtam róla, szóval csak óvatosan.

iPad Mini

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!