imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Shadowmatic


Újabb hét telt el, újabb ingyenes alkalmazást választott az Apple az App Store-ban. A múlt heti Infinity Blade III után egy ismét roppant népszerű prémium játék lett ingyenes az App of the Week keretein belül: a Shadowmatic!

Ha valaki rendszeresen olvas minket, akkor biztosan nem ismeretlen számára a Shadowmatic – az örmény Triada Studio Games által fejlesztett játékról mi is írtunk a megjelenése után, és nagyon elnyerte a tetszésünket az egyedi ötletnek és a nagyszerű hangulatnak köszönhetően. Arra tippeltünk, hogy akár az Apple Design Awardson is jó eséllyel indul egy alumíniumkockáért. Láss csodát: végül így is lett, az idei WWDC-n a 12 kiválasztott egyike pont a Shadowmatic volt.

Shadowmatic

Ha valaki esetleg mégis csak most találkozna a játékkal, annak röviden összefoglaljuk a lényeget. A Shadowmatic egy ötletes logikai játék, melyben különböző háromdimenziós alakzatokat kell forgatnunk és mozgatnunk minden irányba úgy, hogy végül a falra vetett árnyékukból egy felismerhető kétdimenziós ábrát kapjunk. Összesen 70 pályán bizonyíthatjuk a rátermettségünket, melyek folyamatosan nehezednek ahogy haladunk előre, majd egyre gyakrabban előfordul, hogy két-három alakzatot kell rendezgetnünk, ami azért már sokszor jelent kihívást.

Shadowmatic

Ha elakadnánk, egy ötletes rendszer keretein belül pontokért vehetünk segítségeket. Az első kettő körülírja a kirakandó árnyékot, a harmadik konkrétan elmondja, minek kéne látszódnia, míg a negyedik megmutatja a sziluettet. Játék közben emellett a kijelző alján apró pöttyök kezdenek világítani, minél több, annál közelebb járunk a megoldáshoz. Pontokhoz alkalmazáson belüli vásárlással is hozzájuthatunk. További csavar egyébként, hogy egyes pályákon rejtett alakzatokat is kirakhatunk.

Shadowmatic

Az ötleten kívül a Shadowmatic hangulata is egészen magával ragadó. Nem kis mértékben járul hozzá ehhez a nyugtató, néha már-már hipnotikus zene, ami tökéletesen illeszkedik a játékhoz – ezt egyébként 8,99 euróért akár külön meg is vásárolhatjuk az iTunes Store-ból, vagy streamelhetjük az Apple Music-on keresztül. Az albumborítóért külön piros pont jár.

Shadowmatic

A fejlesztők állítása szerint a játékot iPhone 3Gs-től fölfelé minden egyes iOS-készülékre külön-külön optimalizálták, így régebbi modelleken sem lehet problémánk a teljesítménnyel. A Shadowmatic a megjelenése után gyakorlatilag minden App Store toplistát vezetett, úgyhogy érdemes vetni rá egy pillantást, főleg most, a megszokott 1 és 3 euró között mozgó ára helyett ingyen!

• Shadowmatic letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes, IAP)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!