imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Sonic CD


Így a MacBook Pro bejelentés másnapján sem felejtettük ám el (illetve csak kicsit), hogy a péntek azt jelenti: itt a hét ingyenes alkalmazása. Az Apple ezúttal nagyon retróra vette a figurát, ugyanis most a Sonic CD-t tölthetjük le a promóció keretében az App Store-ból.

A tegnap esti keynote-on egészen sokat beszéltek arról, hogy 25 éve jelent meg az Apple első laptopja, a PowerBook. (Ez egyébként nem teljesen igaz, volt korábban egy Macintosh Portable is ám.) Nos, a Sonic CD sem sokkal fiatalabb, eredetileg 1993-ban jelent meg a SEGA CD-re. Sőt, az iOS-es remake sem mai darab, még 2011-ben jelent meg az App Store-ban.

Sonic CD

Sonicot, a sündisznót valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, hiszen nagyjából akkora legenda a játékok történetében, mint Mario (egyébként eredetlieg pont a Nintendo-féle Marióra akart reagálni vele a SEGA). A Sonic CD az ő főszereplésével készült platformjátékok egyike, amit egyébként az év legjobb SEGA CD játékának választottak, sőt a GamePro beválogatta minden idők 20 legjobb platformjátéka közé. A 2011-ben megjelent iOS-verzió a Metacriticen az év második legjobbra értékelt játéka lett a World of Goo után.

Sonic CD

Nos, a szóban forgó Sonic CD gyakorlatilag megegyezik az eredeti verzióval, mind a grafika, mind a hangok terén, vagyis egy igazi klasszikust tölthetünk le most ingyen. Az irányítás szerintem sajnos egy kicsit nehézkes lett, de ezt nehéz is jobban megoldani, ha egy konzolokra fejlesztett játékról van szó – vagyis virtuális D-paddel és gombokkal operálunk.

Sonic CD

A Sonic CD nem könnyű mai szemmel nézve, de arra jó, hogy emlékeztessen: régen bizony sokkal nehezebbek voltak a játékok, mesteri reflexekre volt szükség, és nem töltődött vissza automatikusan magától az élet. Az Apple ezt írja róla:

Nagyszerű dolog újra felfedezni a süntörténelmet Sonic egyik legnagyszerűbb kalandjának továbbfejlesztett változatával. Ugyanazok a kiterjedt pályák és észvesztő sebesség jellemzik, amikre a ’90-es évekből emlékezhetünk, sőt ez a klasszikus platformjáték még jobb lett az App Store-ban. A szélesvásznú grafika, a praktikus kezelés és a fantasztikus extrák kötelező darabbá teszik.

Sonic CD

A Sonic CD tehát most ingyenesen tölthető le az App Store-ból a korábbi 3 eurós ár helyett. Sajnos ez nem azt jelenti, hogy megszabadulnánk a rengeteg reklámtól, ezeket 2 euróért kapcsolhatjuk ki, ráadásul ebben az esetben is csak azokat, amik nem a SEGA-tól jönnek. Mindenesetre egy jó kis nosztalgiadélutánt azért lehet tartani vele – főleg, hogy Apple TV app is jár mellé.

• Sonic CD letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes, IAP)

Nem vagy retro-hangulatban? Nézzünk pár további appot, ami mostanában lett ingyenes – igaz, nincs könnyű dolgunk, ugyanis ezen a héten meglehetősen gyér a kínálat. Ezeket egyébként érdemes minél gyorsabban letölteni, hiszen nem feltétlenül egy hétig vannak ingyen, akár már pár órán belül visszaállhat az eredeti áruk!

 

Momento

Momento

Nahát, egy fotós app! Na jó, ezúttal nem a klasszikus „pakoljunk ezer filtert a képre és akkor jó lesz nekünk” alkalmazásról van szó, hanem egy kifejezetten az iMessage-hez fejlesztett kis kiegészítőről. A Momento segítségével rövid GIF-ekben oszthatjuk meg a napunkat az ismerőseinkkel, amiket az alkalmazás automatikusan készít el az iPhone-unkon található fotókból. Az eredeti ára 2 euró.

 

Outland – Space Journey

Outland

A múlt héten a hét ingyenes alkalmazása volt űr témájú, és most egy másik hasonló app lett ingyenes. Az Outlandben 20 timelapse videót nézhetünk meg, köztük például a Jupiterről és a Nemzetközi Űrállomásról is. Mivel Apple TV app is jár hozzá, akár nagy képernyőn is bámészkodhatunk, most 1 eurót spórolva.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!