imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Sputnik Eyes


Ismét egy játékot választott az Apple a hét ingyenes alkalmazásának. A Sputnik Eyes egy aranyos grafikával rendelkező logikai-puzzle játék, melyben robotokat kell a helyükre mozgatnunk.

2072-t írunk, az emberiség új otthon felkutatásába kezdett. Ehhez robotokat küldenek a bolygókra, melyek segítenek felfedezni és feltérképezni az égitesteket. A cél egyszerű, az út azonban rögös: te leszel az az űrkadét, aki segít a robotoknak megtalálni a helyüket az idegen világokon.

A Sputnik Eyes tehát egy logikai játék, ami egyáltalán nem váratlan fordulat a hét ingyenes alkalmazásainak sorában, hiszen az Apple előszeretettel válogat be hasonlókat az App of the Week kategóriába. A játék neve az aranyos színes robotokra utal, ők a Szemek, amik segítenek felfedezni a bolygókat. Mi pedig segítünk nekik eljutni a színükhöz passzoló pontra az egyes pályákon.

Sputnik Eyes

A robotjaink vonalak mentén tudnak mozogni. Először csak 1-2 robotot kell eljuttatnunk a színéhez passzoló pontba, de ahogy haladunk előre a játékban, egyre többen lesznek, ezzel néha nem kis tumultust okozva. A Szemek ugyanis csak kijelölt vonalakon haladhatnak, és egy „megállóban” egyszerre csak egy tartózkodhat. Hogy még jobban bonyolítsuk a helyzetet, vannak olyan vonalak, amelyeket csak adott színű robotok használhatnak, és vannak útvonalak, amiken csak egy irányban lehet közlekedni.

Sputnik Eyes

A Sputnik Eyes több mint 60 kézzel készített pályát tartalmaz, ezen kívül pedig véletlenszerűen generált világokkal is találkozhatunk. Minden pályát egy bolygó jelképez, ahogy haladunk előre a fejtörők megoldásával, úgy különböző csillagképeket is összerakhatunk. Azon kívül, hogy a megfelelő pozícióba juttassuk a robotokat két további kihívással is szembenézhetünk: érmeket kaphatunk azért, ha megoldjuk bizonyos – meglehetősen szűkös – időn belül a feladatokat, illetve ha az optimális számú lépésből oldjuk meg a pályákat.

Sputnik Eyes

A tavaly nyáron megjelenő Sputnik Eyes aranyos rajzolt grafikával rendelkezik, a feladványok megoldása közben pedig a hangulathoz passzoló zene szól. Ha valaki szereti az ilyen logikai játékokat, most mindenképp érdemes 2 euró helyett ingyen beszerezni az alkalmazást – sokáig leköt, ha minden feladványt tökéletesen meg szeretnénk oldani, ráadásul alkalmazáson belüli vásárlások sincsenek benne.

• Sputnik Eyes letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes)
MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!