imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Stackables


A pénteket nem csak azért érdemes várni, mert mindjárt elkezdődik a hétvége, hanem azért is, mert megjelenik a hét ingyenes alkalmazása az App Store-ban. (Jó, igazából már csütörtök este.) Most ez egy fotóeffektező alkalmazás, a Stackables lett, mely legutóbb 3 euróba került.

A Stackables több mint 200 filtert biztosít számunkra amikkel látványosabbakká vagy különlegesebbé tehetjük a fotóinkat. Ezek között vannak mindenféle analóg hatású effektek, zaj, színezések, geometrikus minták és vintage szűrők. A hasonló alkalmazások mintájára fehéregyensúlyt, színeket, szemcsézettséget, tilt-shift effektet, vignettálást és sok minden mást is módosíthatunk a képeken.

A Stackables rétegeket használ a szerkesztéshez, vagyis nem destruktív módon alkalmazza a módosításokat, így bármikor visszatérhetünk egy korábbi változathoz. A képeket legfeljebb 16 megapixeles felbontásban menthetjük el az újabb készülékeken (maximum 4000×4000 pixel), és 9 vagy 4 megapixeles felbontásban régebbi modelleken.

Stackables

A különböző „formulák” révén gyorsan adhatunk a képeinkhez különböző effekteket. Ilyen formulákat saját magunk is elmenthetünk és megoszthatunk (akár e-mailben is), valamint böngészhetjük a mások által készített megoldásokat is. Vagyis szűrőkből és effektekből valószínűleg sosem fogunk kifogyni, hiszen mindig készülhetnek újdonságok ezen a téren.

Ha megvagyunk egy képpel, elmenthetjük azt az iOS-es fotók közé, vagy természetesen megoszthatjuk az olyan közösségi hálózatokon, mint például a Facebook vagy a Twitter, az Instagramról nem is beszélve. Arra is van lehetőségünk, hogy az elkészült képeket PNG vagy TIFF formátumban mentsük el, így nem kell tartani a JPG-formátummal járó minőségromlástól, bár készüljünk fel a jelentősen nagyobb fájlméretekre.

A kezelőfelület hasonlít a többi ilyen alkalmazáshoz, bár elsőre nekem egy kicsit bonyolultabbnak és kevésbé átláthatónak tűnt, mint mondjuk a Snapseed vagy az Enlight esetében, igaz ez utóbbihoz is kellett egy kis idő, mire igazán beletanultam a használatába. Mindenesetre a Stackables most ingyenes jövő csütörtökig, így egy próbát mindenképp megér. Sajnos az alkalmazáson belüli vásárlások továbbra is megmaradtak, különböző szűrőcsomagokért fizethetünk 1-1 eurókat.

• Stackables letöltése az App Store-ból (iPhone, akciós, ingyenes, IAP)
• Stackables for iPad letöltése az App Store-ból (iPad, akciós, ingyenes, IAP)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!