imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Steven Universe – Attack the Light


Péntek van, vagyis már csak a mai napot kell kibírni valahogy a hétvégéig. Ehhez minden héten nagyszerű produktivitáscsökkentő lehet az App of the Week, vagyis a hét ingyenes alkalmazása az App Store-ban. Most ismét egy játékot választott az Apple, az Attack the Light – Steven Universe Light RPG-t.

Bevallom titkon reménykedtem abban, hogy a napokban megjelenő új iOS-es GTA, a Grand Theft Auto: Liberty City Stories apropója kapcsán esetleg egy korábbi GTA-játék lesz a hét ingyenes alkalmazása, mondjuk a nálam a mai napig favoritnak számító Vice City, de sajnos ez végül nem jött be. De sebaj, ez nem jelenti azt, hogy rossz játék lenne a most ingyenessé vált Attack the Light – Steven Universe Light RPG, sőt.

Attack the Light - Steven Universe Light RPG

Ráadásul most egy kifejezetten új játékot kapunk meg ingyen a korábbi 2,99 eurós ára helyett, ugyanis az Attack the Light idén tavasszal jelent meg. A játék nevéből valószínűleg többeknek feltűnik, hogy bizony a Cartoon Network népszerű rajzfilmsorozata, a Steven Universe szolgáltatja az alaptörténetet. Ha hozzám hasonlóan még sosem hallottunk erről a sorozatról, az indításkor megjelenő hatalmas Cartoon Network-logó mellett a rajzok és átvezető animációk stílusából is kikövetkeztethetjük, hogy a csatorna áll a dolgok hátterében.

Attack the Light - Steven Universe Light RPG

A sztori szerint egy szupererővel rendelkező kristály, illetve az általa létrehozott fénylények ámokfutásától kell megmentenünk a világot négyfős csapatunkkal, melynek Steven Universe mellett tagja még Garnet, Pearl és Amethyst is. Mint ahogyan az a nevéből is kiderül, RPG-ről van szó, abból is a klasszikus elemeket vegyíti a játék a rajzfilmes grafikával, és viszonylag ügyesen megoldott irányítással.

Attack the Light - Steven Universe Light RPG

Mozogni gyakorlatilag képernyők között tudunk söpréssel. A kalandok során többek között természetesen kincsesládákba, és kulcsokkal nyitható ajtókba is belefutunk, a ládákban mindenféle tárgyakat – vagy egészségre ártalmas meglepetéseket – találhatunk, az ajtókhoz pedig fel kell kutatnunk a kulcsokat. Utunk során természetesen a kristály fényéből létrejött ellenségekkel is összefutunk, őket körökre osztott harcban győzhetjük le, melyek után a karaktereink tapasztalati pontokat szereznek, akárcsak bármelyik rendes RPG-ben.

Attack the Light - Steven Universe Light RPG

Az Attack the Light – Steven Universe Light RPG főleg azok számára lehet izgalmas, akik ismerik a névadó sorozatot, de mindenki másnak érdemes megnéznie, ugyanis a kritikák szerint meglehetősen jól sikerült, több online magazin „az év játéka” listájára is felkerült, a Touch Arcade ötcsillagosra értékelte, a Destructoid pedig 9 pontot adott neki a 10-ből.

• Attack the Light – Steven Universe Light RPG letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!