imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Itt az új MacBook Pro 16" 2019

Mi pedig leteszteltük

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Super Arc Light


Elérkezett a várva várt péntek, ezúttal ráadásul július 22-ére esik, ami angolszász nyelvterületen „Pi Approximation Day”-ként is ismert (22/7 a π közelítő értéke). Nem valószínű, hogy az Apple figyelembe vette volna ezt, de az eheti ingyenes játék, a Super Arc Light biztosan belopja magát a geekek szívébe.

Nem tudom hányadszorra írjuk már le ezt, de az Apple a hét ingyenes alkalmazásánák elég sokszor választ valamilyen minimalista ügyességi és/vagy logikai játékot. A Super Arc Light az előbbi kategóriába tartozik, abból is a már-már őrjítően nehéz játékok alkategóriájába kér bebocsátást – de azért nem kell egy Super Hexagonra gondolni.

Super Arc Light

A játékban a cél, hogy az űrhajónkkal megvédjük a bázisunkat az ellenséges űrhajóktól. Gyakorlatilag ebben a mondatban össze is foglaltuk az egész Super Arc Lightot, de azért menjünk bele egy kicsit részletesebben is. A bázisunk tulajdonképpen a kijelző közepén található kör, ekörül mozgunk, méghozzá akkor ha lövünk. Igen, furcsán hangzik, viszont nagyszerűen eltalálták a fejlesztők az „egygombos irányítást”: alapesetben a kör mentén haladunk egy irányba. Ha nyomva tartjuk a kijelzőt, akkor eközben folyamatosan tüzelünk, ha felengedjük, akkor a másik irányba indulunk el. Leírva talán kicsit bonyolultnak hangzik, de gyorsan bele lehet rázódni.

Ellenségből és fegyverből is többféle van. Az alap ellenségek viszonylag lassan és kiszámíthatóan közelítenek, vannak aztán gyorsan körbe mozgó változataik, hordákban támadók, stb. Ha már közel kerültek hozzánk mert nem szedtük le őket elég gyorsan, akkor a színük pirosra változik, ilyenkor másodperceken belül megindulnak a körünk felé – ha elérik, meghalunk.

Super Arc Light

Az első fegyverünk elég egyszerű, viszonylag gyorsan lő egyes lövéseket. Ahogy haladunk előre, és egyre több pontot érünk el, úgy férhetünk hozzá jobb, komolyabb, vagy épp csak másfajta fegyverekhez, melyeket játék közben úgy vehetünk fel, ha szétlőjük az ikonjukat. Itt találkozhatunk a klasszikus arcade shoot ’em up játékokból ismerős dupla lövéssel, tripla lövéssel, ionágyúval, stb.-vel. (Hű, kedvet kaptam egy kis Tyrianhoz.)

A grafikáról nem érdemes túl sok szót ejteni, azt hiszem a képek mindent elmondanak róla, a hangeffektek és a zene szintén a minimalista-retro vonalat képviselik. A Super Arc Light szuper (haha) lehet egy rövid, pár perces kikapcsolódáshoz, de az arra fogékonyakat akár hosszabb időre is az iPhone elé szögezheti – én például ma reggel egy repülőúton végig ezt játszottam. Most ingyenesen tölthetitek le a korábbi 1,99 eurós ár helyett.

• Super Arc Light letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes)
Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!