imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Super Phantom Cat


Csodaszép napsütötte reggelre ébredhettünk ma, ami egy ideig az utolsó ilyen lesz az Időjárás appot elnézve. Most még használjuk ki a jó időt, de a rosszabb időjárásra számítva érdemes betárazni a hét ingyenes alkalmazását is – ez most a Super Phantom Cat című retro-platformjáték lett.

A múltheti iPhone 7 bemutatón a legnagyobb éljenzést talán a Mario-bejelentés kapta, vagyis az, hogy a Nintendo legendás platformjátéka hosszú évek után végre iOS-re is hamarosan megjelenik. Hogy emiatt választották-e a hét ingyenes alkalmazásának a Super Phantom Cat-et azt nem tudhatjuk, de tény, hogy bizonyos szempontból nagyon hasonlít a klasszikusra. Nézzük, mit ír róla az Apple:

Seperc alatt dorombolni kezdünk mikor megláttuk ezt a Mario-szerű játékmenettel rendelkező, megnyerő grafikájú platformert. Minden ügyesen kivitelezett pálya tele van tömve rejtett zugokkal, és cuki, de halálos kikerülendő vagy lecsapandó ellenfelekkel. Robotok lőnek a magasba, megszerezhető tűzlabdákkal törhetünk át az akadályokon, és vicces üzenetekkel találkozhatunk – mindezek mókás hangulattal tötlik meg a fantomvilágot.

Super Phantom Cat

Nos, a Super Phantom Cat tényleg egy ízig-vérig retro-platformjáték. Nem csak a grafika, de a chiptune zene is a régi szép időket idézi (Handras reggel azzal indított, milyen jó ez a zene amikor meghallotta, és egyből elkezdte dudorászni), hogy a játékmenetről ne is beszéljünk. Ha valaki játszott már a Marióval, vagy bármelyik klasszikus platformjátékkal, akkor azonnal eligazodik a játékban. Ugrálnunk kell, blokkokat tördelni, csillagokat gyűjtögetni, ügyesen használni a begyűjthető extrákat, és persze kutakodni a titkos, minden jóval megtömött rejtekhelyek után.

Super Phantom Cat

Az irányítás jól sikerült, a baloldali virtuális gombokkal mozoghatunk jobbra és balra, a kijelző jobb alsó sarkát böködve ugrálhatunk, és emellett jelenik meg a powerupokat aktiváló gomb is. Nem tűnt nehézkesnek az irányítás, sosem nyomtam mellé a játék során, szóval úgy tűnik, sikerült kiküszöbölni az érintőkijelzős platformjátékok nagy rákfenéjét.

Super Phantom Cat

Ettől függetlenül a Super Phantom Cat nem egyszerű játék. Nem tudom, hogy a két és fél óra alvás, vagy a szimpla bénaságom teszi, de egy idő után azért eléggé nehézzé válik. Ráadásul a klasszikusokat idézve mindössze néhány élettel futunk neki a pályáknak, ha ezek elfogytak, meghalunk, és vagy a pálya elejéről, vagy az utolsó checkpointtól folytathatjuk a kalandokat. Ha bejön a stílus, most érdemes lecsapni rá a korábbi 2 eurós ár helyett. Tartalmaz iOS 10 iMessage-matricákat is, ha ez esetleg valakit érdekel.

• Super Phantom Cat letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes)
iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!