imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Super Sharp


A mai péntek nem csak Joe Satriani 60. születésnapja, hanem ismét egy ingyenessé vált alkalmazást tölthetünk le az App of the Week promóció keretén belül. Ez most megint egy minimalista puzzle-játék, a Super Sharp lett, amelyben szét kell vágni mindent.

Ha jól számolom, ez a 39. App of the Week hírünk, ebből a 39 alkalomból 9-10 esetben (mit minek veszünk, ugye) egy minimalista ügyességi vagy logikai játékot emelt ki az Apple az App Store-ban, vagyis eléggé kedvelik arrafelé ezt a stílust – ami egyáltalán nem baj, mert én is így vagyok ezzel, a Super Sharp pedig egy nagyszerű tagja a családnak.

Super Sharp

A Super Sharp fejlesztője az a háromtagú 1Button csapat, akik a legtöbbeknek talán a Mr Jump vagy a Bicolor miatt lehet ismerősek – bizony, elég erőteljesen erre a stílusra feküdtek rá. A mostani játékban, mint az a nevéből is kiderülhet, vágnunk kell. De mit kell vágnunk? Hát bizony különböző geometriai formákat, melyek így aztán engedelmeskedve a gravitációnak szétcsúsznak, leesnek, elgurulnak, elfordulnak, lebucskáznak egymáson, vagy épp nem engedelmeskedve a gravitációnak felfelé kezdenek szállni.

Super Sharp

A cél az, hogy a megfelelő színű elemekkel eltaláljuk az ugyanolyan színű bogyókat. Természetesen ahogyan az lenni szokott, ez eleinte nagyon egyszerűnek hangzik, és az is, csak aztán a 40.-50. pálya környékén már elkezdjük erősen dolgoztatni az agytekervényeinket, hogy „hát ezt így most hogy?” Összesen egyébként 120 pályát tartalmaz a játék 8 darab 15-ös csomagban, ezeket csillagokkal nyithatjuk ki. Csillagot pedig akkor kapunk, ha a minimális mennyiségű vágásból oldunk meg egy pályát. Ügyetlenebbek vagy lustábbak alkalmazáson belüli vásárlással is kinyithatják a pályacsomagokat, de enélkül is végigjátszható a játék.

Super Sharp

Valakinek vagy bejön ez a stílus, vagy nem, de ha az előbbi csoportba tartozol, akkor a Super Sharp jó pár kellemes percet fog szerezni, ráadásul még azt az 1,99 eurót is megspórolhatod, amibe általában kerülni szokott. 2015-ben egyébként az App Store legjobbjai közé is beválasztotta az Apple, hát kell ennél több?

• Super Sharp letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes, IAP)
MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!