imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett az AirPods Pro

az Apple legújabb fülese!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Telepaint


Ha esetleg nem mered kitenni hétvégén a lábad a lakásból, nehogy szénnéégj vagy elolvadjon a telefonod, akkor a besötétített, remélhetőleg hűvös szobában fogod eltölteni ezt a két napot. Ha nagyon unatkoznál, kipróbálhatod a Telepaint című játék, mely a hét ingyenes alkalmazása lett. (És amit szerdán nekünk is sikerült a napi ingyen appnak választani a Shuffle-ben.)

A Telepaint festékesvödrökről szól. Portálokon keresztül irányíthatjuk a festékesvödrünket, egészen a pálya végén található célig. Ez persze elsőre elég könnyűnek hangzik, de nem az. A vödör ugyanis folyamatosan halad egy irányba, megfordítani nem tudjuk, csak ha nekimegy egy falnak. A pályákon bármikor összeköthetünk két tetszőleges portált, és ezek között átteleportálódik a vödör. Az előzőekből következik, hogy bizony nem mindegy, mikor kötögetjük össze a portálokat.

No persze ahogy az élet sem csupa móka és kacagás, út a Telepaint sem az. Különféle csapdák és egyéb veszedelmek leselkednek ránk a pályákon, vagyis egy idő után már nem csak arra kell figyelnünk, hogy jó irányból közelítsük meg a portálokat, hanem arra is, hogy ne haljunk meg, ráadásul a későbbi pályákon még több fejtörő elem kerül bevezetésre. Pályából egyébként alapesetben több mint 100 van 6 világban, és egy alkalmazáson belüli vásárlással újabb 40 pályához juthatunk.

A grafika a retro-pixeles vonalat követi, még videokazetta-effektet is kapunk, amikor gyorsítjuk a vödrünk mozgását (ezt sokszor fogjuk használni). Természetesen a zene is illeszkedik hozzá. Előbbiért a fejlesztést végző kétfős, manchesteri Acid Nerve nevű csapat egyik tagja felel (Mark Foster), utóbbiért pedig – meglepő módon – a másik (David Fenn). Nem mondom, hogy a Telepaint egy forradalmi játék lenne, de néhány unalmas órát el lehet ütni vele, főleg most, hogy ingyen van 1090 Ft helyett.

• Telepaint letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes, IAP)

Jó szokásunkhoz híven most is sszegyűjtöttünk pár további alkalmazást, melyek mostanában lettek ingyenesek – ezeket azonban érdemes minél gyorsabban letölteni, hiszen bármikor visszaállhat az áruk.

 

LightEaters!

A LightEaters! egy kaland-platformjáték, melyben 35 pályán keresztül kell legyőznünk a fényevőket és megmentenünk a világot – miközben a különböző csapdákat is elkerüljük, valamint megoldjuk a logikai feladványokat. Most ingyenes, bár tartalmaz alkalmazáson belüli vásárlásokat.

 

Digits, the calculator for humans

Nem egy nagy szám ez a számológép app, de most hirtelen nem találtam jobbat. Egy klasszikus szalagos számológép digitális formában, a szalagot szerkeszthetjük, elmenthetjük, kinyomtathatjuk, megoszthatjuk, stb. Nem túl szép, de hátha valakinek jól jön most 1490 Ft helyett ingyen. Ne ijedjen meg senki, hogy nem 64-bites, jön az iOS 11 kompatibilis frissítés, pont ezért akciós.

 

TextGrabber

Volt mát a hét ingyenes alkalmazása is nagyjából pont egy éve. Ez nem egy hagyományos szkennerapp, hanem beépített OCR (szövegfelismerő) funkcióval is rendelkezik. A legújabb frissítés ráadásul valós időben konvertálja digitális formába a szöveget – igaz, a fordítófunkcióért sajnos továbbra is fizetni kell.

 

Sonic The Hedgehog

Elindult a nagy szabású SEGA Forever kampány, melynek keretein belül rengeteg klasszikus SEGA-játék lesz ingyenes iOS-re. Közéjük tartozik az eredeti Sonic is, szóval ha szereted a nosztalgiázást, akkor most érdemes letölteni – ráadásul támogatja a kontrollereket és Apple TV verziója is van!

 

Altered Beast

Ez is egy legendás SEGA-játék, méghozzá az úgynevezett beat ‘em up műfaj jeles képviselője. Eredetileg még 1988-ban jelent meg, vagyis csak néhány évvel fiatalabb nálam, ami rajta is meglátszik. Viszont ha annak idején toltad, akkor kellemes emlékeket ébreszthet benned. És már az eredeti 350 Ft-ot sem kell leszurkolni érte.

 

Desktop Ghost

Végül nézzünk egy macOS appot. A Desktop Ghost nem feltétlenül lesz sokaknak hasznos, de akinek igen, annak nagyon: egy kattintással eltüntethetjük az ikonokat a desktopról, így például pakolászás nélkül készíthetünk képernyőképeket a kijelzőről – mondjuk ha az App Store-ba töltenénk fel egy alkalmazáshoz.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!