imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Toca Hair Salon 2


Ezen a héten pirosba borult az App Store az AIDS világnapja alkalmából, de ez nem jelenti azt, hogy elmaradna az App of the Week promóció – igaz kicsit eldugták. Az Apple ezen a héten is a gyerekeknek kedvez, a kiválasztott a Toca Hair Salon 2 lett.

Ha van kisgyerek a családban, akkor valószínűleg nem ismeretlen a Toca Boca neve: ők kifejezetten a legfiatalabb korosztálynak készítenek alkalmazásokat, melyekkel játékos formában sajátíthatnak el a kicsik különböző készségeket. Az App of the Week keretein belül is volt már Toca Boca játék a hét ingyenes alkalmazása, akkor a szakácsmesterséggel ismerkedhettek meg a gyerekek, a mostaniban pedig egy fodrász bőrébe bújhatnak.

Toca Hair Salon 2

A Toca Hair Salon 2-ben tehát a saját fodrászüzletünket vezetjük, ahová szépen sorban jönnek a kuncsaftok. Összesen hat karakter látogathat meg, az ő hajukat kell a számtalan eszköz segítségével levágni, begöndöríteni, kiegyenesíteni, befesteni (akár egészen extrém színekre is!), sőt, még szakállat is vághatunk. Akkor sincs semmi baj, ha kicsit megszalad az olló – a mágikus G.R.O.W. hajtonik pillanatok alatt kinöveszti a vendégünk haját.

Toca Hair Salon 2

A játékban az egész folyamatot végigvihetjük, a mosástól kezdve a vágáson át a hajszárításig. Összesen kilenc hajszín közül választhatunk, a végeredményt pedig mókás kiegészítőkkel dobhatjuk fel. Ha kész álmaink hajkoronája, le is fotózhatjuk azt, hogy aztán megosszuk a képeket ismerőseinkkel. A Toca Boca játékoktól megszokott módon ügyködésünk közben a karakterek különböző mókás reakciókkal nyugtázzák a munkánkat.

Toca Hair Salon 2

A Toca Hair Salon 2 kifejezetten a 9-11 éves korosztály számára készült, nyelvtudás nem szükséges hozzá, és most ingyenesen tölthető le az App Store-ból iPhone-ra és iPadre a korábbi 3 eurós ár helyett. Alkalmazáson belüli vásárlásokat nem tartalmaz, tehát semmilyen rejtett költség vagy opció nincs, és akár régebbi készülékeken is szépen fut (iOS 6.0 a minimális követelmény).

• Toca Hair Salon 2 letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes)

Ha már lúd, legyen kövér: mutatunk még pár további appot, ami mostanában lett ingyenes. Ezeket érdemes minél gyorsabban letölteni, hiszen nem feltétlenül egy hétig vannak ingyen, akár már pár órán belül visszaállhat az eredeti áruk!

 

Junk Jack Retro

Junk Jack Retro

Ha a Minecraft név mond valamit, akkor nagyjából már tudod is, hogy miről van szó a Junk Jackben: a cél a túlélés, méghozzá úgy, hogy a világban található anyagokat és eszközöket használjuk fel, vagy ezeket kombináljuk egymással. A Junk Jack Retro egy előzmény a korábban Junk Jack X (most simán Junk Jack) néven futó játékhoz. Nem mai darab (2011-ben jelent meg), de a retro pixelgrafika miatt igazából ez nem is számít. Most egy hétig ingyenes (a desktop változat megjelenése alkalmából) a korábbi 3 eurós ár helyett.

 

Intro to Colors

Intro to Colors

Ez is egy elsősorban gyerekeknek készült alkalmazás, melyben az 5 év alattiak a színek fogalmát sajátíthatják el, és fejleszthetik az ezzel kapcsolatos készségeiket. Sajnos magyarul nem tud, ami bizonyos esetekben hátrány lehet, de így is érdemes vetni rá egy pillantást, hiszen 5 euró helyett most ingyenesen tölthetjük le.

 

Hero of the Kingdom

Hero of the Kingdom

Olyan ritkán írunk Mac appokról ebben a sorozatban, nézzünk most egyet! Békésen éldegéltek édesapáddal a farmotokon, ám egy nap gonosztevők rabolják el őt – a te feladatod, hogy útnak indulj, és számtalan kaland után végül ismét találkozzatok. A Hero of the Kingdom egy indie játék, most ingyenesen tölthető le a korábbi 6 eurós ár helyett, és bónuszpont, hogy magyarul is tud.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!